Съвременните жени страдат основно от три сексуални разстройства

Психотерапевтът Михаил Литвак: 45-годишната жена е с по-добри позиции в секса от младата

Публикувана: 11 Август, 2018 00:30
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6736
Съвременните жени страдат основно от три сексуални разстройства
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ

“Любовта означава мъжът и жената да гледат в една посока, а не да се гледат един друг! Съвременните жени страдат от три сексуални разстройства: педофилия, зоофилия, мазохизъм“.

Такива авангардни и леко странни заключения прави световноизвестният руски психолог и психотерапевт Михаил Литвак - специалист с 40-годишен стаж, кандидат на медицинските науки, автор на книги по практическа и популярна психология. Най-популярните му произведения са: “Психологическо айкидо”, “Принципът на сперматозоида”, “Ако искаш да бъдеш щастлив”, “Как да променим съдбата си”. Повечето от неговите книги са преведени и на български език, пише zdrave.to.

Вижте това интервю с популярния психотерапевт, касаещо брачната статистика, която сякаш в цял свят изглежда като социална катастрофа. Не е тайна, че броят на разводите застига броя на браковете. Според психолозите много хора се женят по различни нелепи причини, а не с цел да създадат здраво истинско семейство.

- Г-н Литвак, в едно интервю казвате, че щастливи семейства няма?

- Има, но са много малко. Аз самият съм изследвал 11 хиляди семейства - открих само 3 щастливи. И, което е най-важното, само щастливите семейства са нормални. Останалите - това е патология, съжителство на двама нещастни души.

- Навсякъде по света ли е така?

- Да, в една или друга степен, тази патология я има навсякъде.

- Защо се случва така, защо има толкова много разводи? Хората не умеят да направят правилния избор на съпруг, съпруга?

- Това се случва, защото хората са зле възпитани. Те не са се научили да мислят, не са се научили да си подбират мъжа или жената. Ние проведохме анкета на тема: кое от обясненията в любов ви е харесало най-много? Предложени бяха следните варианти: “Аз не мога да живея без теб”, “Аз никога не бих те обидил”, “Хайде заедно да теглим каиша на живота”. И ето какво се получи: 75% от жените избраха обяснението “Аз не мога да живея без теб”.

Нима не е очевидно, че това обяснение е характерно за мъжа-дете или за алкохолика? А същинското, истинското обяснение в любов “Хайде заедно да теглим каиша на живота”, не се понрави на никого.

- А какво според вас въобще представлява любовта?

- Това е активна заинтересованост от живота и развитието на обекта на любовта ви. Всички само повтарят, че обичат някого. Умеете ли въобще да обичате? За повечето хора браковете всъщност са нещо като засмукване на принципа: “Аз без теб не мога да живея”.

По принцип с годините любовта става все по-силна и по-силна... Ако поначало нея не я е имало, тогава става все по-зле и по-зле.

- По различен начин ли възприемат брака жените и мъжете? И ако е така - каква е разликата?

- Мъжете и жените възприемат брака еднакво. Но я се огледайте, виждате ли мъже, виждате ли жени? У нас, пък и навсякъде, има “носещи панталони” и “носещи полички”. Така че първо трябва да станеш или мъж, или жена, а след това да градиш семейство. Само физически здрав, духовно развит и материално състоятелен човек има право да създаде семейство. Не се захващайте с бедни необразовани мизерници.

- Ако обаче връзката е започнала със секс, какво бъдеще очаква такава двойка?

- Сексът трябва да се случи след това. В началото е нужно, дори задължително двамата да имат общ мироглед, да гледат в една посока.

Любовта означава двамата не да се гледат един друг, а да гледат в една посока. Канадски изследователи извеждат четири фактора, които правят едно семейство здраво и щастливо. Първият фактор е общият мироглед. Вторият - общите гастрономически вкусове. И чак на трето място поставят секса. На четвърто място - желанието да се галят, да се милват един друг. А когато семейството се създаде след секса или заради секса, тогава не очаквайте нищо добро.

- Защо мъжете често се сравняват със самци и твърдят, че за тях изневерите са едва ли не задължителни?

- Изневерите възникват заради това, защото хората са сбъркали в избора на партньор, на спътник в живота. Ако ти си сбъркал и си се оженил (омъжила) не за когото трябва, не за “твоя човек”, естествено, че ще започне да ти харесва някой друг.

- Какви жени не изневеряват?

- Физически здравите, духовно развитите и материално независимите. По принцип, нашите жени и въобще жените, имат три сексуални разстройства: педофилия, зоофилия, мазохизъм. Първо, те си вземат мъж не за мъж, а да го възпитават. Второ, живеят с алкохолици. А какво е алкохоликът? Това е едно животно. И трето, страдат от мазохизъм, защото явно нямат нищо против някой да издевателства и да се гаври с тях.

- Добре, ако жената е физическа здрави и материално независима, обаче вече не е в първа младост? По-малки ли са нейните перспективи да си намери мъж?

- Напротив! Тя има по-големи перспективи! Това е жена в разцвета на силите си.

На нея не й трябва гарнитура, на нея й е нужна пържола, бифтек. 45-50-годишната жена е в много по-предни позиции в секса от младите.

- Как на първа, втора среща например човек, било то жена или мъж, да направи “проучване” и да разбере дали това е “твоят” човек, или не?

- По общуването, по жестикулациите, по маниера на обличане. Сократ още е казал: “Кажи ми нещо, за да видя какъв човек си”. Само след няколко фрази можеш да определиш кой седи пред теб и дали ти допада по мироглед, светоглед и прочее.

- А трябва ли партньорите да си съвпадат и по отношение на сексуалната си конституция?

- Разбира се. Ако мъжът има нужда от секс по 50 минути, 3 пъти да ден, а жената - 3 минути един път в месец - нищо няма да се получи при тяхното съжителство.

- Ако съществуват някакви несъвпадения, може ли жената да се адаптира към желанията на мъжа или пък да опита да го превъзпита?

- Не. Трябва, нужно е да си вземеш готова продукция, а не полуфабрикат. Трябва да се женят зрели хора. А иначе, човек може да превъзпитава единствено себе си. Ако си сбъркал, значи трябва да се разведеш. И да търсиш друг.

- Къде е най-добре да го търсиш?

- Само на работното място, на работа. Когато наблюдаваш човека на работа, виждаш какво представлява. Ето ние сега с вас работим заедно и вие можете да си съставите мнение за мен... А на вечерните срещи или в нощните клубове - там се събират лъжльовци.

- Промениха ли се потребностите на жените в последно време?

- Не, никак не са се променили за последните сто хиляди години.

- А как ще коментирате факта, че сега момичетата искат да се омъжат именно за мъже с добър социален статус?

- Така трябва. Значи съзряват. Но е нужно и самата жена да си има свой собствен статус. У нас, за съжаление, повечето жени имат психологията на латентна проститутка

Да си намери богат мъж, за да може той да я издържа, да я храни. И за тази цена те са готови да поддържат домакинството и да се отчитат в леглото. Нещата трябва да се назовават с истинските им имена: това си е проституция. Обаче сега вече има и много мъже, които могат да бъдат наречени латентни алфонсовци, които търсят богати жени, а самите те не желаят да се развиват.

- Но съществува теория, че жената трябва само да вдъхновява мъжа, като му създава комфортни условия, оставайки в неговата сянка...

- Вие бъркате истинския мъж с “носещ панталони”. На мъжа не му е нужно да го вдъхновяват. Той сам е вдъхновяван от своята работа и резултатите от нея. Не трябва да живееш заради жената или заради мъжа.

- А заради децата?

- Още повече, заради децата... Децата са нещо ефимерно. Децата, каквито и да са те, хубави или лоши, все едно, на 18-20 години ще си отидат от дома. Мъжът и жената са по-близки един на друг, а децата - това е нещо временно. Страничният продукт на нашата любов.

- В резултат на развода обаче жената остава с този “продукт на любовта”, а мъжът твърди, че не иска да се жени за жена с дете...

- За мъжа (а не за носещия панталони) детето от първия брак не е проблем. Защо? Защото той е готов да направи всичко за детето, само и само любимата да е редом с него. Но когато самата жена сметне, че детето е най-важно в живота й, тя никога няма да бъде щастлива в брака.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Милен Велчев
Бившият финансов министър в кабинета на НДСВ Милен Велчев коментира политиката на Симеон Дянков.
Стената на язовира, наречен фискален резерв, поддава и парите изтичат."

Още бисери