Last news in Fakti

27 Август, 2018 11:39 7 568 4

Сняг затрупа Словения и Италия посред август (ВИДЕО)

  • сняг-
  • словения-
  • италия-
  • алта бадия-
  • август
Сняг затрупа Словения и Италия посред август (ВИДЕО) - 1
Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

Големите промени на времето се отразиха и на Словения, където заваля сняг през август. Силен фронт от северозападната част на континента донесе неочаквана промяна от лято към зима.

Сняг падна и в Кредарица, където вчера сутринта измерената температура е била -3 градуса, а към 9 сутринта снежната покривка - 3 сантиметра. През последните 12 часа са паднали повече от 6 сантиметра сняг, показват докладите на метеоролозите.

В италианския курорт Алта Бадия снежната покривка е достигнала 30 сантиметра. Градчето се намира на малко повече от 1340 метра надморска височина. Очаква се през следващите три дни обаче да е слънчево, а снегът да се стопи.

Междувременно и времето на Балканите се разваля. Очаква се от днес да в страната ни да влезе нов студен фронт, който ще донесе със себе си освен понижение на температурите, така и обилни валежи и гръмотевици, пише "Блиц".

Жълт код за опасно време е в сила за 13 области в страната за утре, 27 август. Предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици и важи за областите: София – град, София – област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Ловеч и Габрово. В тези области ще има краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На отделни места, главно в планинските райони, количествата ще достигнат 20-35 л/кв.м, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 8 Отговор
    Значи като е горещо е Глобално затопляне, а като е студено са климатични промени?! Започва вече да ми писва от лъжи и демагогия!
  • 2 Никой

    12 6 Отговор
    С годините се е доказало че глобалното затопляне води до ледников период

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Никой":

    Виж ти, аз пък си мислех, че ако е студено трябва да казва застудяване. Интересно до какво ли води Глобалното застудяване, може би до жеги? А съм любопитен кой е доказал това, което твърдиш?!
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 4 Отговор
    Сите сте катили де пишете