Last news in Fakti

3 Септември, 2018 16:50 9 712 13

Това е най-опасното място, на което да държите мобилния си телефон

  • мобилен телефон-
  • здраве-
  • съхранение-
  • джоб-
  • опасно-
  • вреда
Това е най-опасното място, на което да държите мобилния си телефон - 1
Снимки: shutterstock

Повечето хора смятат, че не могат да живеят без телефона си. Те изпадат в паника, когато устройството им не е на една ръка разстояние, защото не могат да проверяват за актуални имейли, съобщения и обаждания. Но мястото, на което повечето хора съхраняват телефона си (особено мъжете) излага на риск вашето здраве, пише сайтът на Reader’s Digest.

Това е най-опасното място, на което да държите мобилния си телефон

Експерти твърдят, че не трябва да слагате телефона в джоба на панталоните си. Този лош навик е присъщ за повечето хора, за които смартфонът е неразделна част от живота им. Оказва се обаче, че джобът на панталоните ви е много неподходящ за съхраняването на мобилното ви устройство не само заради риска да го повредите, но и поради друга - много по-опасна причина - вашето здраве.

"Когато клетъчните телефони са включени и свързани към безжична мрежа и поставени в джоб, радиацията е от два до седем пъти по-висока, отколкото, ако са поставени в чанта или са някъде по-далече от вас", посочва Лили Фридман от Comprehensive Wellness Institute в Южна Флорида.

"Има пряка връзка между радиацията от мобилен телефон и развитието на рак. Радиацията може да бъде свързана и с депресия и сърдечни проблеми. Ако се постави в джоба на панталона, радиацията може да отслаби костите на таза и да намали плътността им", обяснява тя.

Доктор Фридман предупреждава също и, че поставянето на телефона в задния ви джоб може да доведе до проблеми с гърба. Когато регулираме позицията си, докато седим, за да избегнем оказване на натиск върху устройството, това може да доведе до структурен и мускулен дисбаланс, водещ до тежка болка в гърба.

Това е най-опасното място, на което да държите мобилния си телефон

Така че замислете се дали удобството да държите телефона си близо до вас си заслужава риска. По-добре е да го държите в чантата си или на друго място, което не е в непосредствена близост до тялото ви.

Ако доброто ви здравословно състояние не е достатъчно добра причина да се откажете от навика да поставяте смартфона в джоба си, то ето ви и друга: Емили Шапиро, служител на Apple Reseller iPower Resale, казва, че това е вторият най-разпространен начин, при който екраните на телефонните се чупят.

Отказът да се разделите и за минута от вашия телефон говори и за друг проблем, свързан този път с психическото ви здраве. Ако не можете да издържите и минута, без да о=погледнете в екрана, то това е знак, че сте пристрастени към него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    8 4 Отговор
    Полезна статия. Аз го спазвам и когато говоря по-дълго използвам жично хендсфри.
  • 2 Bubbles

    4 1 Отговор
    Да бе точно па там е най неудобно.
  • 3 JEEP

    22 2 Отговор
    Поредния "превод". Има разлика между електромагнитната радиация и тази от АЕЦ. Ама това за тези дето не са бягали от часовете в училище.
  • 4 среднощен

    10 2 Отговор
    Ракът е много гадна болест...!? Сега ако изкарат на пазара "безвреден" телефон, ще поддържа добра цена...!? Когато технологиите започнат да "боксуват", идва на помощ страхът за здравето...! Да пускат безопасния телефон че да се успокоим...!
  • 5 Коуни

    3 3 Отговор
    Успяхте да ме разсмеете
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Смартфоня го преклъцах на пръвио бой

    10 1 Отговор
    Язе ползвам нокиа с фенерче радиоактивна ли е ?!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Баце

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Смартфоня го преклъцах на пръвио бой":

    Не баце.Гледай да го не опуснеш некаде да не строшиш земъта
  • 9 Оня

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Смартфоня го преклъцах на пръвио бой":

    Радиоактивна е толкова, колко Мездренската рикия на бай Ставри...
    Ма към вика Бацето,глей да ги не упущиш некъде,че си е ебало мякята и три реда тугли от нужнико
  • 10 наблюдател

    0 0 Отговор
    Тоя на снимката е "гоуем мъж" , като го гледам с какви гривнички на ръката е !

    Коментиран от #11

  • 11 dgfasf

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "наблюдател":

    Te toq trea da e putka be.
    ... Takoa de, jena :)
  • 12 Именно

    0 0 Отговор
    "Dr. Lily Friedman is a highly experienced Chiropractor ..."
    За разяснение Chiropractor е човек (не доктор!) занимаващ се с алтернативна медицина и основно с мускулно-слекетната система.
    Но разбира се това прави Лили горе уникално "квалифицирана" да ръси "бисери".
    И съответно Миленчето пък (явно занимаваща се с алтернативна журналистика) да ги препредава без да провери и дума от написаното!
  • 13 Firebg

    0 0 Отговор
    Вече няма да си слагам телефона там.