9 Септември, 2018 10:15 20 825 193

Помак от "Фермата": Не е имало турско робство

  • семерджиев-
  • турско робство-
  • помак-
  • фермата-
  • скандал

Според Нури Семерджиев българи и турци просто са съжителствали заедно

Помакът Нури Семерджиев за няколко минути се превърна в най-обсъждания човек в България, след като при влизането си във "Фермата" обяви, че у нас е нямало турско робство. Работещият в Англия мюсюлманин директно каза, че българите и техните завоеватели са били просто съжители, а ако турците са искали да сменят вярата на нашенците, са щели да го направят без проблем.

След като изрече скандалните слова, той веднага се превърна в най-обсъждания човек във Фейсбук, където мненията са предимно заклеймяващи Нури. Зрителите са категорични, че той е избран, за да пали скандали в предаването, но предричат, че ще си тръгне пръв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Име без име

    105 11 Отговор
    Мда, този не е българин-християнин. Добре са си живяли
  • 4 1914

    236 22 Отговор
    Разстрел ама не за тоя малоумник а за тия дето му дават поле за изява!

    Коментиран от #70, #101

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Cimmon sense

    98 13 Отговор
    Значи ако някой го окове в мазе, но без да го кара да си сменя религията, няма да е роб и ако тръгне да се бунтува срещу държащия го в плен, ще е терорист...

    Разбира се такива " хора " не ги говорят тия неща от глупост и е безсмислено да им се дават аргументи - те говорят и мислят така, защото просто са зли.
  • 7 Салам Алеко

    155 20 Отговор
    Дай ми 20 декара земя в Константинопол (който сте завзели със подлост и сила)! Да си отворя една свинеферма, и после да си съжителстваме! Когато влезеш да живееш в чужд имот без желанието на собственика, не се нарича съжителство, а социален тормоз, и поробване!

    Коментиран от #26

  • 8 Българин

    177 24 Отговор
    Помаците ги е срам,че не са имали смелост и са сменили вярата си.Сега се пишат големи мюсюлмани,а имат българска кръв.
  • 9 Инкогнито

    95 14 Отговор
    Еми той е пумак какво др.да ви каже? Пази си новата вяра!!тий е поне е пумак ама има и българи християни които разправяха че Априлското въстание било бой между махали което е по притеснителното!! И има хора които разправят(българи) че щом не сме ходили със синджир на ръцете не е било робство!! Прости хора в България колкото щеш

    Коментиран от #11

  • 10 Порно

    89 11 Отговор
    Тия двамата дребосъка заради рейтинга са готови на всякакви скандали, аз лично от поне 10 години не гледам реалита , научавам простотиите им от нета. Понеже тия предавания са душевни порнографии трябва да ги облаган с акциз.
  • 11 Антилибераст

    54 11 Отговор

    До коментар #9 от "Инкогнито":

    И не само в българия. Това е плод на либерастията, която е чумата на 21 - и век и мори повечето държави и народи.
  • 12 CL500

    53 69 Отговор
    Аз съм на мнение, че думата 'робство' не е точна за него период, защото този термин предполага да съществуват роби - хора без абсолютно никакви права, хора, които се продават и разменят, нямат никакъв доход от работата си за господаря и т.н.. Българите не са били точно роби, дори да не говорим за богатите чорбаджии с тесни връзки с турското управление в конака и имащи съвсем не лоши права, а дори за обикновения селянин не може да се говори да са роби в този смисъл. Имали сме данъци в натура, но не и цялата реколта, имали сме някакви права и съд, но на ниско ниво все пак и по-скоро за 'кокошкарски' случаи. За най-голямо съжаление обаче е съществувал и кръвния данък. Но пък за наш късмет, ако може да се говори за късмет въобще, са ни оставили църквата, защото именно тя е била в основата да не ни претопят с вековете и сме оцеляли. Неоспорима е била жестокостта, с която са потучавали всяка форма на съпротива с/у управлението и режима. И все пак всичко това ми се струва, че говори за подтисничество, владичество, завоевание с безкомпромисно управление, но все пак не и за робство, в конкретния смисъл на думата.

    Коментиран от #17, #19, #22, #94

  • 13 ДДТ

    74 9 Отговор
    Мдааа предатели на вяра и род, като този наистна добре са си живели "съвместно" ! Тоя помисюлманчен идиот да иде в Турция и да се прави на турчин, веднага ще разбере, какъв всъщност е ! Не се връзвайте на провокациите на двата Скункса Иван и Андрей в това предаване всичко е режисирано дори репликите ! Накажете ги и не им гледайте простотиите, защото вас ви нервят, а дребните мекеренца от това правят пари! А ако някой, като този джагал ви каже нещо подобно на една ръка разстояние просто може да му обърнете носа !
  • 14 цистит

    36 9 Отговор
    ами няма да го гоним от българия просто ще го пратим на почивка в чужбина
  • 15 Чудя се

    23 35 Отговор
    Вместо да слагате плюсове и минуси на този пост, вземете и прочетете за исторически факти и събития за периода от 14 до 19 век!
    България е вече свободна и имаме достъп не само до "социалистическата" литература и история!

    Коментиран от #21

  • 16 гражданин на Републиката

    69 12 Отговор
    Тъпо изказване на неграмотен безродственик. Този нещастник не заслужава да му се обръща и капка внимание. Но освен към него, по-голямо е презрението което заслужават т.н. продуценти на предаването ( пълни палячовци и смешници ), които ако имаха поне грам достойнство трябваше да го изхвърлят на секундата. Нека ходи да съжителства с анадолците!
  • 17 Мислещ

    38 12 Отговор

    До коментар #12 от "CL500":

    Роб не означава да нямаш никакви права, а да си зависим изцяло от волята на гисподаря си. Той може и да ти даде някакви права, ако реши. И ако е умен, защото най - продуктивни и най - подчиняващи се, са робите, живеещи в поносими услояия ( Е, з амен лично не са такива, но както знаем мнозинството от хората не ценят достатъчно свободата )

    Коментиран от #25

  • 18 Кръст

    80 11 Отговор
    “О, зная, зная! Ти плачеш Майко, затуй, че ти си черна робиня” Христо Ботев. /. “Под Игото” Иван Вазов . /. “Свобода или Смърт” знамето на Райна Княгиня. На тях ли да вярвам или на пумата - бояджия в Лондон?

    Коментиран от #151

  • 19 Д'мин

    59 13 Отговор

    До коментар #12 от "CL500":

    Не го мисли и анализирай! Вазов го е казал със заглавието на един свой роман-"Под игото"! От разстояние на времето много можем да го мъдрим, кво било, що било. Послушай дядо Вазов, и го прочети!
  • 20 Така е

    23 34 Отговор
    Ако Евро Съюза се приема като Европейско робство, значи наистина е имало турско робство. Иначе всичко е една лъжа целяща да държи БГ и Турция в съседски конфликт и да не сме единни, за да може Запада да ни пороби и нас , и турците. Цялата история е манипулирана, но балъците вярват на западните измишльотини

    Коментиран от #32

  • 21 Whatever

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Чудя се":

    Кога ги сънува тия плюсове....
  • 22 Пища Хуфангел

    20 8 Отговор

    До коментар #12 от "CL500":

    Думата робство не е измислена специално за Американските негри преди гражданската война думата ,,РОБ" НЕ ЗНАЧИ -
    US НЕГЪР,ОКОВИ,КАМШИК !!!!
  • 23 Бактън

    38 5 Отговор

    До коментар #1 от "Аман":

    От даване на медийна гласност на джендърофили, циганофили, туркофили, русофоби, българофоби, антропофоби, антихристи.
  • 24 Баш Майсторът

    30 7 Отговор
    Тоя,когато се гътне,на погребението ще отидат и поп и ходжа.Попа ще му пее на името,защото е българско,а ходжата,на оная му работа,защото е рязан.
  • 25 CL500

    37 17 Отговор

    До коментар #17 от "Мислещ":

    Според тълковния речник: ''роб - безправен човек, който се купува и продава като стока''
    Доколкото знам, по време на търското владичество (определение на 'иго', която дума е използвана от съвремениците на владичеството и Иван Вазов) примерно богатият чорбаджия (българин) е имал повече права при спор с обикновен беден селянин-турчин. Но това да кажем не е показателно, все пак мисля, че не сме били роби в смисъла на думата. Не сме били, като негрите в САЩ примерно, които са били баш роби. А и е нямало как да сме, след като ние сме били мнозинство и на нашата земя, а не докарани отнякъде. Не можеш да сложиш да живее в обора с вериги цялото местно население ... Знам, че това мнение (което е и на историците впрочем) играе по струните на националното самосъзнание и патриотизъм и сякаш създава чувство на предателство, но ... Трезвата преценка е, че това не точно робство, но и че това е бил най-черния период в нашата история, ужасно подтисничество, изключително кърваво и безкомпромистно управление.

    Коментиран от #27

  • 26 Гледаш само от едната страна монетата

    20 25 Отговор

    До коментар #7 от "Салам Алеко":

    А когато българите са стигнали до три морета, как се е случвало може би българките са им завземат ли земите като дадат по една българска роза на хората които са заселвали тези земи. Както преди така и сега по силният оцелява. Българите са били не по малко варвари, просто са били малко. Колкото и да си голям всеки си как батко. Мерси.
  • 27 НКВД

    34 9 Отговор

    До коментар #25 от "CL500":

    Думата робия ЗНАЧИ ОСНОВНО Е- ПРОТИВ СОБСТВЕНАТА ВОЛЯ!!!! НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ДА Е КАНИЛ ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ СРЕДНИТЕ ВЕКОВЕ ОСВЕН АКО ОТ ,, ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО" НЕ ИЗКОПАТ НЯКОЙ АРТЕ ФАКТ ОТ НЯКОЯ ПЕЩЕРА!!!
  • 28 стоян георгиев

    13 24 Отговор
    робство е нямало но е имало огромен дисбаланс в правата на християните и мюсулманите в империята,което е водело до постоянно насилие на религиозен принцип,тва веднъж и второ ,турците на няколко пъти провеждат умишлени кампании за смяна на религията сред определени народи и на определени места,какти и факт е че мюсулманската религия е давала много по-добри переспективи за развитие което също е било сериозен фактор за смяна на религията както и за етническа асимилация.нури обаче няма как да ги знае тези неща,щото е неук ,а и за него е важно да оправдае дедите си!

    Коментиран от #62, #88

  • 29 Георгиева

    32 12 Отговор
    Помак идва от помъчен ,те и за това се обиждат когато ги нарекат по този начин ,за това и са дълбоко комплексирани хора . С такива трудно се излиза на глава. Аз се надявам да му даден добър урок по история с факти и аргументи . Дори и да не се съгласява поне да го направят смешен и жалък . Помак обективно погледнато означава и предател .
  • 30 хахахах

    46 8 Отговор
    Абе Нури ако разбия вратата във вас и се настаня с моят багаж изнасилвам жена ти през ден а теб те пердаша е така профилактично пак ли съжителство ще му викаш а хахах ей пълно е с тъпаци

    Коментиран от #57, #69, #188

  • 31 Колко интересно

    20 7 Отговор
    Ако българите са били роби, какви ли са били негрите в щатите!!? Османската империя не е имала за цел да унищожи българите, българите са били около 2% от населението на империята много лесна задача. Тяхната цел е била да завладеят централна Европа и може би после цялата. Грандоманията им е изиграла лоша шега.
  • 32 Лимонад

    19 3 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    Същата е съдбата и на Македония с нейното сръбско робство, историята с Косово и черна гора, както и Австроунгария. Разделяй и владей...., докато Щатите поробват 54 щата и го наричат обединение....
  • 33 Мизирабъл

    28 3 Отговор
    Ако го беше казал на 9.09 в НРБ щеше да усети турското присъствие в задния си двор.
  • 34 opa

    8 46 Отговор
    Никога не е имало турско робство, Има българско робство над циганите
  • 35 батачо

    14 66 Отговор
    Браво на Нури Семерджиев много смел човек, който не се страхува да казва истината, светът има нужда от такива като него
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Капитан Петко Войвода

    42 17 Отговор
    Мама ти в гъзъ дъйба и семето ти също..............рязан фес отивай в Турция кво прайш тук.
  • 38 МАД

    5 3 Отговор
    http://lubamanolova.info/valentin-furtunov/1539-pravitelstvoto-na-gerb-e-dalgosrochen-proekt-na-soros-nachaloto-chast-1
  • 39 месара

    24 6 Отговор
    тоя е инструктиран от цк на дпс какво да говори и прави! а иначе тая ферма, си е ферма за говеда, дето си мислят че са интересни!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 А БЕ

    21 9 Отговор
    КАКТО ТУРЦИТЕ, А ПОСЛЕ И РУСНАЦИТЕ СА СЕ НАСТАНИЛИ НЕКАНЕНИ ,СМЕНИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО, АЗ НА ТОВА МУ ВИКАМ РОБСТВО, А ТОЯ УМРЯЛКО И ТОВА СКАПАНО ПРЕДАВАНЕ ПО ДОБРЕ ДА НЕ ГЛЕДАМ !

    Коментиран от #49

  • 42 no name no face no number

    15 4 Отговор
    Не гледам телевизия и подобни простотии от платени боклуци
  • 43 голямото съжителство

    16 5 Отговор
    турците трепят през деня българите през нощта и те така пет века
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Йордан

    35 4 Отговор
    Фермата удари дъното със този човек и със това разделение на нацията
  • 47 митра

    25 5 Отговор
    А 3ти МАРТ КАКЪВ ПРАЗНИК Е ?????
  • 48 Ууууууу

    24 8 Отговор

    До коментар #40 от "Аятолах Хомейни":

    шибай кози, резняк миризлив, с лилави венци.

    Коментиран от #52

  • 49 ha ha ha

    11 14 Отговор

    До коментар #41 от "А БЕ":

    А вие бяхте ли канени че дойдохте от Монголия във Византийската империя ???

    Коментиран от #51

  • 50 ганчо зубидренката

    19 3 Отговор
    Аз не гледам телевизия,я Вие?????
    Не си давайте парите от SMS за тъпнята,наречена "реалити"
    Нищо от това не е реално.
    Всичко е режисирано с цел изкарване на пари.


    Последните 200 години,преди да изгонят турската войска,
    наистина не е било робство,а подтисничество.
    Няма как да има български чорбаджия,богаташ и да е роб,няма как.
    Плащаш данъци,даваш едно от децата си за войник...не е малко...

    А когато Хановете пристигнаха с войската и казаха..."Тук е България"
    Какво се случва?
    Местните са асимилирани.
    След 300 години се появява новата империя.
    За съжаление българската войска,не е била достатъчно силна и многобройна,за да победи.

    Как е станала България на три морета?
    Ами с война,разбира се.
    По-силния побеждава по-слабия,така се случва от хиляди години.

    Възход и падение.
    Това е съдбата на всяка империя.И Руската,и Османската и Американската ще паднат.Само време да мине.
  • 51 тракиец

    18 9 Отговор

    До коментар #49 от "ha ha ha":

    българите носим основно тракийски гени затова винаги сме били тук

    Коментиран от #58

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 да не се отвива много

    22 10 Отговор
    щото пак възродителен процес ама този път освен името и християнския кръст ще целува

    Коментиран от #175

  • 54 вмро

    30 5 Отговор
    а бе идиот ако е било съжителство нямаше да се говори за ЛЕВСКИ,БОТЕВ,ХАДЖИ ДИМИТЪР и др.ГЕРОИ,нямаше да има бунтове,въстания и освободителна война.

    Коментиран от #174

  • 55 брег

    18 6 Отговор
    заради тоя убавец в къщи фермата тоя сезон няма да се гледа,то не ,че досега с тия продуценти се е гледала.
  • 56 бесен българин

    18 5 Отговор

    До коментар #52 от "Аятолах Хомейни":

    всички на козички при новата голяма ескурзия към турция
  • 57 Гост

    11 6 Отговор

    До коментар #30 от "хахахах":

    Недей така бе ! Ако така се е изнасилвало както го казваш сега всички да сме турци !

    Коментиран от #66

  • 58 ha ha ha

    4 26 Отговор

    До коментар #51 от "тракиец":

    Ооооо, повярвах ти,,, както вярвам и на макетата че са "Македонци", Не сте никакви българи,тракийци или мизийци, нима Прабългарите са говорили на този език наречен сега "българси" ???, вие сте славянски цигани които крадете историята на древните народи

    Коментиран от #65

  • 59 666

    11 2 Отговор
    Той Българина затова е оцелял до сега, защото си е имал все някакъв господар. Турци, Немци, Руснаци и т.н. Но спокойно скоро няма да ни има, откакто дойде тъй наречената демокрация и така желаната СВОБОДА, ние се сами ще се затрием. Стамболов го е казал: само СОПА за Българите!!!!
  • 60 Али Бабата

    20 3 Отговор
    Не мога да повярвам, какви глупости се пишат от някои коментатори!!__
    В самите ЗАКОНИ на Османската империя РОБСТВОТО е описано, узаконено и облагано с данъци.__Робските пазари в българските земи…”Ако се продава робили робиня, вземат се по 4 акчета от продавача и 4 от купувача.”__Из закона за санджака Чирмен 1520 г …”Ако дойдат с кораб роби по Дунава и се продадат на пристанището или излязат, на лице се взема налог по 25 акчета”__Из закона за пристанището Никопол от 15-16 в.…”Ако се продава кон, от купувача и от продавача се вземат по 2 акчета” (за роба – християнин все пак се плаща данък 2 акчета повече от коня – бел. ред.) - Из закона за пазарната такса на гр. Добрич от 15 в.
  • 61 Али Бабата

    18 5 Отговор
    Цитати__"Намерих за много безчовечно и варварско да гледам толкова красиви бели жени, продавани в тази страна, както негърките в Америка. Странно е, че докато повечето от моите сънародници се занимават със злощастието на черните, на 2000 левги от бреговете на Франция, не се помръдват да унищожат робството в Турция." - Из пътеписа на французина Фериер дьо Совбьоф от 1788 г.___"Собствено казано, турското управление се гради върху робството. Това е страна на роби, където свободни са само чужденците…" - Из пътеписа на англичанина Абеси от края на 18 в.__"Търговията с черкезки роби, мъже и жени, продадени навремето си от техните господари черкези, е твърде значителна сред турските земевладелци…" - Из доклада на английския вицеконсул в Бургас Чарлз Брофи до английското Външно министерство от 28 януари 1871 г.
  • 62 ААА

    20 4 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Дали е било робство , или някаква форма на подтисничество ? истината е може би по средата. И робството , и свободата са състояния на духа. Факт е че ,нашият народ е искал да е свободен , да счупи 5- вековните окови , борил се е с огромна империя , плащал е с кръвта на закланите си деца. Факт е ,че ако са искали , са можели да ни изтрепят до крак , или помохамеданчат , но тогава кой е щял да работи ангария- неверника- гяуринът. Кой е плащал десятъка на султана овце , жито - раята. Десет процента е нормално , то и сега е толкова , само дето косвените ни данъци са около 40%.Но как да разбираме църква не по-висока от турчин седнал върху кон. Данък" изтрити зъби" , ако в твоята къща е влязъл турчин , и е трябвало да го нахраниш. Кръвен данък - най- силното ти момче се взима насила и се прави еничарин. Млади девойки извадени насила от домовете , докарани в конака за забава на бея и неговите гости. Палене на цялото село , и клане , ако в него преспи комита , или има бунт, и продажба на оцелелите млади момчета и девойки по пазарите за роби до Мала-Азия. Много нации и народи са преминали през завладяване , и почти навсякъде по тези територии, могат да се видят шедьоври и образци на култура, архитектура, ренесанс, само на нашата няма нищо оставено ни от поробителя, само мостове и джамии, и връщане стотици години назад в дивият османски феодализъм.

    Коментиран от #124

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Найден

    13 8 Отговор
    Този Нури дали всъщност не трябва да се казва Найден след Възродителния процес? Когато приеме християнството, целуне кръста, започне да се нарича Найден и да яде свинско - тогава ще разбере дали е имало робство или не.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 хахах

    7 5 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    През ВСВ в Германия са изнасилени над 3млн германки ти сериозно ли си помисли че за 5в тук са били 20-30 жени хаха

    Коментиран от #148

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ha ha ha

    3 11 Отговор

    До коментар #65 от "пиша ти бавно защото четеш бавно":

    Прочетох,, били сте индиянци и сте дошли от марс, (червената планета)

    Коментиран от #71

  • 69 Вратар

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "хахахах":

    Те са я разбили някога преди около 3-4века,затова се казва така. Османците са били хитри.Не са искали всички да са “прсвоверни”защото от неверниците са вземали по голям данък.

    Коментиран от #76

  • 70 БЕНЗИНДЖИЯ

    13 12 Отговор

    До коментар #4 от "1914":

    Видяхме Системата как е промила мисълта на всички да мразите всичко и всички и затова я докарахте до Тоалетната на ЕС от мн интелигентност изащото всичко знаете как е .
    за 10-12години Сирия е стопиха за 500години вие още говорите и дишате малко разум не се ли проявява в тази Бай Ганьова глава ако искаха Турция да ви изтреби би го направила стига ровете в дупка която ви изяжда мозъците
  • 71 проблема стана голем

    5 3 Отговор

    До коментар #68 от "ha ha ha":

    види се че трудно четеш а още по трудно разбираш

    Коментиран от #74

  • 72 Българин

    9 2 Отговор
    Тези двамата водещи търсят скандал и да си вдигнат рейтинга, те така са го инструктирали този Нури. Бойкот на това предаване и нека този ,,Участник'' да си ходи да си пръска ягодите....Срамота и глупост от водещите..!

    Коментиран от #73

  • 73 прав си брат

    8 2 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    ръчкат го да приказва омръзлъци та да вземе некой да го претрепе от бой те така за интригата
  • 74 ha ha ha

    6 12 Отговор

    До коментар #71 от "проблема стана голем":

    """ българите носим ""основно"" тракийски ген """ ха ха ха ха ,,, безнадеждно болни мозъци

    Коментиран от #75

  • 75 факт

    12 3 Отговор

    До коментар #74 от "ha ha ha":

    не сме болни а умни затова сме се и освободили въпреки че целия запад ви помагаше

    Коментиран от #79

  • 76 хахах

    5 6 Отговор

    До коментар #69 от "Вратар":

    Да ,така е хахаха помака си сменя името но оставя християнската вяра +++
  • 77 :D прах в очите

    7 5 Отговор
    Естествено, че не е било робство, а зависимост. След отоманците са били руснаците, австрийците и пак руснаците тях също никой не ги е канил. Но не е лошо да живеем в настоящето и да се огледаме сега на кого робуваме. Всеки иска да си бачка нещо и да няма шеф на главата, е за жалост не на всеки му се получава.
  • 78 И.Вазов

    15 6 Отговор
    От Батак съм чичо.Знаеш ли Батак?...

    Коментиран от #80, #81

  • 79 ha ha ha

    6 13 Отговор

    До коментар #75 от "факт":

    """ освободили """ ? Как сте се "освободили" с черешово топче ли ??? или с помоща на на друг поробител ?

    Коментиран от #82

  • 80 батачо

    5 18 Отговор

    До коментар #78 от "И.Вазов":

    абе чичка в батак не вярват и децата вече, тази приказка е за лумпени

    Коментиран от #170

  • 81 Знам чичо знаеш ли Ихтиман

    5 12 Отговор

    До коментар #78 от "И.Вазов":

    Какво за Батак имало е хора съоражения с пушки и пистолети които се опълчват срещу властта и властта как да реагира естествено е че ще има жертви при потушаване на бунта. Все едно в Ихтиман или в Столипиново като някойром набие униформен защо власт имащите отиват съоражения до зъби! Утре и ромите могат да кажат, че са били потискани и ме са искали да ги управляват българи.
  • 82 факт

    9 1 Отговор

    До коментар #79 от "ha ha ha":

    брат брата не храни ма тежко у който си няма ако се наложи пак ще ги викаме
  • 83 Батак! Помните ли баташкото клане

    13 5 Отговор
    И не било иго...
  • 84 решението

    14 3 Отговор
    депортиране у северозападо да го каже това у центаро на враца

    Коментиран от #97

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ХАСАН

    6 12 Отговор
    Не разбирам защо човек не може да има друго мнение?! Владичество и робство са отделни понятия!
  • 87 Заглавието е грешно

    15 5 Отговор
    Простак от "Фермата": Не е имало турско робство
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Око

    10 3 Отговор
    за око-зъб за зъб! Ни повече,ни по-малко! Веднага ! Иначе ще го сметнат за слабост и ще почнат с провокациите. На тоя роднините - сатър!

    Коментиран от #91

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 процеса

    18 4 Отговор

    До коментар #89 от "Око":

    те сега ни стана ясно що възродителния процес е трябвало да завърши до край
  • 92 Мама ти деба помашка

    15 10 Отговор
    Тоя помак на сапун
  • 93 да се преброим

    16 10 Отговор
    който е българин плюс който гаджал минус
  • 94 Кейт

    11 9 Отговор

    До коментар #12 от "CL500":

    Хора,разберете,че за 500г се сменят различен тип отношения ,закони собствености и т.н.В началото са кланетата,робството,изселванията,продавали са ни по азиатските пазари,липса на частна собственост .Чак след столетия и под влияние на Европа 19в) се дава земя и на българите и някои забогатяват.Хайде холания ,четете история !
  • 95 гост

    12 4 Отговор

    До коментар #88 от "ХАСАН":

    Хасанчо а я кажи ти какъв си дай от там да започнеме
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Настрадин Ходжа

    15 4 Отговор
    Вземете му паспорта и го направете персона нон грата! Нека Турция да му даде гражданство, а дотогава нека седи като Сноудън в някой безмитна зона!!!!
  • 101 Слави Трифонов

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "1914":

    Опосумите Иван Христов и Андрей Арнаудов са за разстрел. Сега.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 врачанина

    11 1 Отговор

    До коментар #103 от "virus":

    леко баце ще се задавиш та после не може да ти изкуба гръкляна с кеф

    Коментиран от #110

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 обърнете внимание

    11 1 Отговор

    До коментар #108 от "virus":

    братя от стара загора претрепете си го вие да не се разкарваме до там

    Коментиран от #116, #118

  • 113 АДОЛФ

    13 2 Отговор
    Ей, боклучак с фекален тен.Майка ти да ми прави свирка на лайното.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Цветан

    9 2 Отговор
    Тоя малумник чувал ли е за баташкото клане,или и там е имало просто съжителство и турско присъствие. Направо нямам думи, още повече, че учат децата ни в училище на това.
  • 116 ЗАРАЛИЯ

    5 1 Отговор

    До коментар #112 от "обърнете внимание":

    С най-голямо удоволствие !
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Коментар

    9 2 Отговор
    Ония ОПУСУМИ С ПАНАМЕРИТЕ.ТРЯБВА
    НЕЗАБАВНО ДА СПРАТ ТОВА ПРЕДАВАНЕ КАДЕ Е ДАНС ДА МИ ТВЪРДЯТ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР ТОВА НЕЩО.
    БТВ ОСТАВКИИИИИИИИ😠
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 покана

    8 3 Отговор

    До коментар #118 от "virus":

    яла ти у враца кажи го това и може да не се доредя да си направя кеф
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 стоян георгиев

    7 6 Отговор

    До коментар #62 от "ААА":

    имало е много други проблеми свързани с междурелигиозната нетърпимост в османската империя.тя по същността си и ислямска държава която сега разни джихадисти искат да възобновят всирия и ирак.империята за 500 години освен изостаналост и убииства нищо друго не носи.в империята в самия и краи основната част от мюсулманското население е напълно неграмотно.тва медицински грижи тва висше образование са напълно непозната материя.

    Коментиран от #152

  • 125 Дай боже никога

    6 1 Отговор
    Като чета тези изказвания си мисля че ако стане като в СФРЮ жив мюсулманин няма да остане а така добре си живеем сега

    Коментиран от #127, #130

  • 126 Факт

    8 1 Отговор
    Благодарение на това "СЪЖИТЕЛСТВО" , имаш "ЧЕСТТА" да се наречеш ПОМАК.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 жалко че те има

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "мангале":

    за всички ни ще е ад
  • 129 Митко

    7 2 Отговор
    Всъщност всички можем да се обединим около идеята,да спрем да гледаме предаването.Пада му рейтинга и го спират.А двамата дребни малоумника да го духат.....ат!Малки алчни интриганти.Това не са никакви българи.
  • 130 kimi

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "Дай боже никога":

    В Югославия не "стана така",а го "направиха така"нашите приятели и съюзници от НАТО.

    Коментиран от #131

  • 131 до кими

    1 1 Отговор

    До коментар #130 от "kimi":

    прав си затова казвам да не става
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Обикновен Бг

    5 2 Отговор
    Ейййй скъпи ми 80% . Хайде помислете защо ТОЧНО ТЕЗИ ДНИ ЗАПОЧНАХА ВСИЧКИ ИДИОТСКИ ПРЕДАВАНИЯ ПО ТЕЛЕВЗИИТЕ И ТОЧНО ТАКИВА СТАТИИ СЕ ПУСКАТ . ШШШШША ВИ ДАМ 1 ДДДДЖОКЕР , СКОРО НАБЛИЖАВА ЕДНА ДАТА , СКЪПИ МИ 80% .
  • 134 Антиселяндур

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анти фермер":

    Това е патриотизма на тъпото селяндурско предаване! Целят висок рейтинг чрез създаване на скандали! Двата опосума пак надминаха себе си!
  • 135 Иван Минчов Вазов

    9 3 Отговор
    Великият български поет, писател и драматург, патриарха на българската литература Иван Вазов, е озаглавил не случайно своя роман „Под игото“.Тоя ли дришльо ще измисля нова история?Най-трагичното е че подмениха и в учебниците историята.Набутаха турци на възлови длъжности,и започнаха да си плетат кошницата...Така ще да е,като има продажни българи!

    Коментиран от #145

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Хахо

    5 3 Отговор
    Простак да си ходи в турция помак мазен.А това фермата е много скучно и тъпо нещо .
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Ванката

    8 2 Отговор
    Спокойно има много потомци на Ян Собиески
    За тези които не знаят кой е той е човекът спрял анадолските свине в Европа.
    А относно помака Групово Изнадилване на площада
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "хахах":

    Съгласен съм с теб значи ........в България не са останали българи !
  • 149 агнешка

    4 2 Отговор
    смърт
  • 150 агнешка

    4 2 Отговор
    смърт
  • 151 ХАСАН

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "Кръст":

    Бъркаш художествените проиведения с историческите факти! Аз също като теб вярвах че Рамбо сам е победил виетнамците но се оказа че не е така!

    Коментиран от #156

  • 152 ХАСАН

    3 10 Отговор

    До коментар #124 от "стоян георгиев":

    Много четеш Работническо дело! ...крайно време е да сменим православния генотип на българина! Да на отвореното общество,толерантноста,многоезичие
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 БМВ680катъра

    6 2 Отговор

    До коментар #151 от "ХАСАН":

    пич,явно много ги знаеш тия факти,ама трябва още да поживееш,за да се научиш къде си се родил!
  • 157 Колева

    11 3 Отговор
    Ако не е имало робство той защо е помак? Помаците са продукт на робството.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 БМВ680катъра

    6 3 Отговор
    Ти нормален ли си ?Кой говори тук за църкви и джамии?Тук става въпрос за бъгарин, дето за 2 шамара е продал майка си и баща си и си е обърнал вярата.Даже турците имат дума за такива нищожества =(Дьонме )...
  • 162 БМВ680катъра

    5 1 Отговор

    До коментар #160 от "fakt":

    Ами идиот е тоя,дето не може да пише на езика на държавата кадето се е родил!
  • 163 ААА

    10 2 Отговор

    До коментар #153 от "Еврейн":

    Искаш да кажеш ,че с нахлуването на османците по тези земи ,са изгорени и разрушени 75% от българските църкви ,манастири. Върху техните основи са построени джамии, останалите не- разрушени твърдини са превърнати в обози , складове, овчарници. В последната третина на робството , със султански фермани , и СЪС СОБСТВЕНИ САМОПОЖЕРТВОВАТЕЛНИ ДАРЕНИЯ , родолюбивото българско население започва да изгражда своите духовни храмове. В който и манастир да влезете , и прочетете неговата история , ще видите , колко пъти е бивал опожаряван , и в последствие изграждан. В България , след 1988г има изградени около 2000 нови джамии , някои , са истински мастодонти , някои са от железобетон , като бункери , от основи до кубето, голяма част построени с чужди пари - службите ни спят зимен сън. Нищо лошо , не искам да кажа за нашите български турци, голямата си част са чисти и нормални, и работливи хора . Дано все така да живеем в мир и спокойствие , и да не обръщаме внимание на лумпени , които желаят да ни видят разделени и хванати гуша , за гуша , да си ходим на гости , да си помагаме, да си направим държавата заедно по- добра за децата ни.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 точния

    9 2 Отговор
    Българи братя не гледайте предаването на скунксовете,и двамата по два пъти женени и развеждали се не може нещо умно да се научи от тях.
  • 169 гнида

    4 3 Отговор
    Този да не е историк ? Един пищял дето влиза в риалити за ПАРИ няма нужда да ни учи на история ! И един конкретен въпрос към специалиста - Бат Нури дан'би щерка ти да се е научила да готви домус на мъжа си ???????
  • 170 охлюв

    7 3 Отговор

    До коментар #80 от "батачо":

    Джанюариъс Алойшиъс Макгахан,След потушаването на Априлското въстание (1876) извършва неоценима работа в защита на българския народ. Като кореспондент на вестник „Дейли Нюз“ Джанюариъс Макгахан заедно със секретаря на делегацията на САЩ и генерален консул в Цариград Юджин Скайлър посещава въстаналите български селища. Установява точния брой на избитите българи, както и на опожарените селища, църкви и манастири. Резултатите от това проучване публикува в дописки и репортажи за зверствата на турците.
  • 171 Радо

    7 3 Отговор
    Робът не е имал собственост и не е плащал данъци, понеже не е човек, а животно - роб! В Османската империя всички народи са плащали данъци, и турското население също, защото никой не е бил роб - а данъкоплатец...везирът е бил министър-председател, човекът с най-големи способности да управлява империята, имало е българин везир!! - направете справка...а за нашите български чорбаджии и предприемачи, които са обикаляли цяла Европа и Азия, едвали са се чувствали роби.
  • 172 Българин

    7 3 Отговор
    Та тоя е помак. Това са българи, които доброволно са приели исляма. Преклонената глава сабя не я сече.
    И за да му е мирна главата на помака, му рязгат пишоната и вече съжителства в мир и хармония с турците.
    Какво очаквате от този?
    Но не всички българи са такива. Някои са имали гордост.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Баба яга

    6 6 Отговор

    До коментар #53 от "да не се отвива много":

    Гледай след 20-30 ти да не целунеш полумесеца и да не ти сменят името на Хасан. Тогава ще разбереш какво е Възродителен процес.
  • 176 Радо

    0 5 Отговор
    Помаците са българи-мюсулмани с български/християнски имена - Нури не е българско име, така че този не е никакъв помак...пак Ви намазаха ските от сайта и сите талибанчета да режат зелки скочиха.
  • 177 моето име е..

    4 1 Отговор
    Помак = предател на българската вяра.И сигурно защото не са били заплашвани, ей така,по добросъседски са решили да се откажат от вярата си и да приемат чужда.
  • 178 Ние вие той

    6 3 Отговор
    Лично за мен ИСТОРИЯ минало свършено време.Излишна омраза .Важното е да гледаме напред и да бъдем по добри един към друг.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Sheiha

    2 4 Отговор
    Ей животни нали знаете че никой неможе да си избира родителите си . Какво толкова ви интересува какво е ставало преди 200години

    Коментиран от #183

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Митко

    1 3 Отговор
    ПОМАЦИТЕ СА НАЍ ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ от останалите !

    Коментиран от #187

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Кръст

    2 2 Отговор

    До коментар #185 от "Митко":

    Помак идвал от Помъчен. Не от хубаво помаци, шиптери и бошняци са помохамеданчени.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Еееххх

    5 2 Отговор
    Помаците - помъчени уж не от хубаво станали резани! А от какво са участвали в башибозушките орди. Заедно с циганите са били най - дейните в зверствата, клането, изнасилвания, грабежи!!! Какъв изрод трябва да си, след всичко това да останеш при тия хора и да се правиш че нищо не е станало???!!!
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 ооппаа

    1 0 Отговор
    Писна ми да ми навират за българските чорбаджии.Чак се задъхват от компетентност.Слушайте гнусни турски подлоги и не заблуждавайте хората!Кога са се появили тези чорбаджии бе?Защо го премълчавате бе ???Кога се е появил еснафа?Не е ли 19 век ,а?Защо го премълчавате?А дотогава?Земята е била собственост на султана и е давана за ползване на феодала.Кои са феодалите?Защо заблуждавате хората?Скапаняци!
  • 192 Lozen

    1 0 Отговор
    Калашник и за сапун да живее българия
  • 193 МОН

    0 0 Отговор
    Нури е влязъл само с пропагандна цел - добре подготвен, вероятно обучен и изпратен да прави демонстрации на ислям. За негово съжаление той наистина демонстрира исляма какъвто е - високомерие, показност, сляпа вяра и назидателно отношение към всички други.