Last news in Fakti

17 Септември, 2018 17:25 3 871 11

105-годишна британка разкри има ли връзка между секса и дълголетието

  • дълголетие-
  • дълъг живот-
  • столетница-
  • столетник-
  • секс-
  • мъже-
  • връзки-
  • брак

Когато чуем за някой столетник, не спираме да се чудим как е успял да доживее до тази достолепна възраст. От това, което наскоро сподели 105-годишна британка Бренда Осбърн по въпроса, май сериозно трябва да се замислим дали се нуждаем от мъж до себе си. Нейният опит показва, че е истина, че главоболията, които ни докарват представителите на силния пол, могат значително да скъсят живота ни.

След 106-годишна Маделин Дай, която смята, че благодарение на пълния си отказ от мъжете, е избегнала стреса, свързан с брака и отношенията, тези дни стана ясно, че и друга възрастна англичанка е достигнала до този извод. Бренда Осбърн разкри тайната си за дълъг живот навръх 105-ата си годишнина, която посрещна в дом за стари хора. Рожденичката призна, че е доживяла до тази впечатляваща възраст, защото е избягвала мъжете, трудила се е много усърдно и често се е разхождала на чист въздух, пише „Mirror.

Бренда е родена през далечната 1913 година в Нотингам. Старицата е преживяла две световни войни. Зад гърба си има 33-годишен стаж като медицинска сестра. За цялото това време възрастната жена си е взимала болничен само един път.

Бренда започва да работи през 1940 година в болница „Виктория”, където се е грижела за ветераните от Дюнкерк. През 1946 година става помощник сестра, а шест години по-късно се издига до старша медицинска сестра.

93 години от живота на Бренда преминават в бащината къща. От миналата година обаче заживява в дома за стари хора.

"Леля ми, която е живяла повече от един век, винаги е била много независима. Наскоро се премести в дом за стари хора и вече се шегува, че тайната ѝ за дълголетие се дължи на липсата на мъже, тъй като те не си заслужават неприятностите”, споделя племенницата на Бренда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    5 1 Отговор
    Какви мъже, като гледам на втората снимка бих "посегнал" сексуално на три и две резерви "от мен да мине". Другите 3/4 са гарантирани столетнички! Да идват на Слънчака да поркат свинити...
  • 2 hmhmhm

    8 3 Отговор
    Доста от внучките ѝ също ще доживеят над 100, недокоснати от "гадните" мъже! Но към 65-70 е добре да започнат да се бръснат, поне брадата!
  • 3 Трънчев

    7 3 Отговор
    Демек, за да живееш дълго, трябва да е скучно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 виц на деня

    6 0 Отговор
    Един репортер отишъл в едно село със столетници. Среща един старец: -дядо, на колко си години? - ''На 85, дяда''. - ''А с какво се храниш?'' - ''С прясно мляко, дяда.'' Разходил се още малко и вижда един по- възрастен. -''Дядо, на колко си години?'' -''На 95, дяда''. -''А с какво се храниш?'' -''С кисело мляко, дяда''. Вървял още малко репортерът и вижда един още по-сбръчкан. -Дядо, с какво се храниш?'' -''С цигари, дяда''. -''А на колко си години?'' -''На 55, дяда''.
  • 6 Алфа Ромео

    7 1 Отговор
    Абе и аз така разсъждавам през последните години че жените не си заслужават главоболията, ама наред със спокойствието взе да ми става и скучно.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 klu

    8 0 Отговор
    Не мога да разбера с какво толкова ми се гордее тая тъпа бабка. С това, че е доживяла до 105 г., или с това, че няма семейство и деца? Що за идиот трябва да си, за да се гордееш с това, че нямаш деца. Като, че ли да имаш деца е нещо лошо. Тя казва, че не се е омъжила, защото е мразела мъжете и не е искала да прави секс. Това са пълни глупости. Поне да беше казала, че не се е омъжила, защото не е искала да гледа деца, не е искала да си има грижи и отговорности, ами е искала да си живее живота. Тя е свързвала създаването на семейство само със секса, но ако иска много да знае семейството е и голяма отговорност, за която тя сигурно не е ставала. Така, че да не ми се оправдава с тъпия секс, защото тя така обижда хората, които са станали родители, включително и нейните. Тя за мен е безотговорна. За какво й е било да живее толкова много до 105 г., след като не е създала семейство и няма деца и внуци. Пълна скука и тъпотия. Какво толкова е постигнала, та ми се гордее? Абсолютно нищо. Не мога да разбера тогава защо пишат за нея. Поне да бяха писали за някой, който е постигнал нещо в живота си. В случая става въпрос за една безотговорна и егоистична стара мома, която нищо не е постигнала в живота си. Защото всяка жена може да остане стара мома, но не всяка може да създаде семейство и да отгледа деца. По-трудно е да създадеш семейство, отколкото да нямаш.
  • 9 мвмч

    4 0 Отговор
    И какво от това, че е доживяла до 105 г. девствена без семейство и деца. Това може да го направи всяка една жена, която не иска да има деца. Сега трябва да я поздравим ли за това, че не се е омъжила и не е станала майка? Като, че ли с това е постигнала нещо. Аз изобщо не й се възхищавам на "постижението", че е останала девствена за цял живот, защото това за мен не е никакво постижение, това е един пропилян и безсмислен живот. Нито й се възхищавам, нито пък и завиждам, защото аз не се възхищавам и не завиждам на жени, които не са създали семейство и които мразят децата не държат на майчинството, ами държат на тъпата си доживотна девственост, или по-точно безотговорност. И от българките за съжаление ги има много жени, които не държат да станат майки от "морални" или от безотговорни съображения. Не мога да разбера какво му е "моралното" на това една жена да не се омъжи и да не стане майка?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Грую

    3 0 Отговор
    Попитали един столетник: "Дядо ти какво не си правил за да доживееш до 100 години: Не си пушил ли? Дядото отговаря: Пушил съм ! , Не си пил ли? Дядото отговаря: "Пил съм! , Ами по жени ли не си ходил? : Дядото пак отговаря: Ходил съм ? Ами добре тогава какво най-сетне не си правил? Дядото отговаря: "Не съм работил" !