Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 17:18 13 065 12

Черни облаци над Венелин Петков заради...

  • венелин петков-
  • новини-
  • водещ-
  • btv-
  • btv-
  • рокади-
  • рейтинг

Венелин Петков вече не се ползва с благоволението на ръководството на bTV и вече е решено кой ще го замести, щом освободи мястото си на директор на новините. За негова наследница се спряга бивша колежка, уволнена от телевизията преди 4 години, твърди "Уикенд".

Рейтингите на ръководените от опитния журналист „новини, актуални предавания и спорт” напоследък пропаднали жестоко. Той изисквал да се правят все повече разходи за нови студиа и скъпа техника за предаванията под опеката му. Увеличеният бюджет обаче не водел до осезаем скок на зрителския интерес. Това била основната причина, заради която се очаква в най-скоро време Петков да напусне телевизията, където работи още от създаването ѝ преди 18 години.

Освен липсата на баланс между похарчените пари и постигнатия резултат имало и друго основание да се мисли за смяна на Петков с по-подходящ ръководител. От години хората в нюзрума се оплакват от непоносимо лошото му отношение към тях. Бившият водещ не можел да владее емоциите си, често крещял, на всичкото отгоре не давал ясни указания за работа на подчинените си, а след това беснеел, че не са го разбрали. Вместо да изгради около себе си ядро от поддръжници, той успял да се изпокара с всички. За да си отмъстят, служителите започнали да плетат интриги зад гърба му с единствената цел да бъде уволнен. Така подчинените му чакат уволнението вече близо 2 години – от смяната на бившия главен изпълнителен директор Павел Станчев, чието протеже е Петков, със сегашния шеф Флориан Скала.

С демонстрации на работохолизъм и идейност обаче журналистът до момента успява да се задържи на директорския стол. Новото ръководство пък проучило всички бивши служители на телевизията, като отделило особено внимание на уволнените от Станчев. Именно една от тях вероятно ще бъде поканена да заеме поста на Венелин Петков.

Става въпрос за дама, която също е работила в bTV още от създаването ѝ. Постъпва там като репортер, но бързо се издига до ръководен пост в нюзрума. През 2014 г. е уволнена от Станчев заедно с бившата директорка на новините Люба Ризова. Това става малко след скандалното напускане на тогавашните водещи на сутрешния блок Ана Цолова и Виктор Николаев, които се местят в Нова тв. Въпросната дама също започва работа в Нова, но и до днес поддържа близки отношения с бившите си колеги от bTV. Всички те стояли плътно зад нея и лобирали за връщането ѝ в телевизията на мястото на Венелин Петков. Ако това стане, най-вероятно ще сме свидетели на завръщането и на други лица, напуснали преди време телевизията заради Павел Станчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълвач

    64 4 Отговор
    И тия са същите Боклуци като Нова тв ! За нищо не стават освен да лижат zадниците на управляващите! Соросоиди.
  • 2 само главни букви

    43 1 Отговор
    лъжци и мошенници журналисти
  • 3 гост

    18 2 Отговор
    Карък от гара Подуяне...?!
  • 4 медиини бърсалки

    30 0 Отговор
    На един интригант други интриганти му спретнали интрига, нищо ново - класика по българските медиини кулоари ! А относно рейтингите, които падат ми то е ясно докато продължават да обслужват властта и статуквото и да ни поднасят само това, което на тях им е угодно така ще е и ще останат да ги гледат само тия, които поръчват музиката !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нако

    14 1 Отговор
    Госпожо, спрягат се глаголи, а не собствени съществителни. Имената се споменават. Хайде имайте малко уважение към езика!
  • 8 Бат' Вал

    17 0 Отговор
    Българска телевизия гледам К1 заради новините, и няколко музикални като Тянков например. Всичи други са шкарто, не отразяват действителността, а лъжат и мажат за да се харесат на управляващите! Отделно с тези блудкави турски сериали и нагласени риалити предавания съвсем отегчават и отблъскват зрителите! И всичо това се доказва от ниските рейтинги, които, убеден съм, ще продължават да падат!
  • 9 Пчеличката Мая

    15 0 Отговор
    Нима все още има хора, които гледат новини по Нова и БТВ?!? Това е мазохизъм и тотално промиване на мозъци. Кражби, убийства, катаклизми, трагедии, само негативни новини!
    Другото са пошли реклами.
    Хора, осъзнайте се!

    Коментиран от #12

  • 10 гощо

    5 1 Отговор
    Венелин е с супер комплекс за малоценост от най рани младежки години. С времето и работата която има,срещата с хора така и не му помогнаха да се отърси от този си комплекс.Както разбирам от статията си го и избива върху подчинените си.Преди и нещо любовчия го играеше ма е толкова смешен,че се чудя на жените пуснали му......
  • 11 гост

    7 0 Отговор
    Аз съм овчарин и нищо не гледам,само в една точка! Това дали не е за притеснение!
  • 12 Милиционер

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пчеличката Мая":

    Туй е то пчеличка да разсъждава, та те новините са такива каквито са. Без значение кой ще представи ако ще и радио Ереван, ако не са измислени и лъжливи то остава само разликата в начина на представяне и в това се състои различието в медиите които и да са. Нима можеш да предложиш някаква алтернатива на масово осведомяване, или си по принцип против такова? а дали са лоши или добри новините това зависи от възприятието на всеки индивид.