5 Октомври, 2018 13:23 8 082 4

Какво видях, когато умрях - разкази на завърнали се от оня свят

  • смърт-
  • завръщане от смъртта-
  • разкази-
  • върнали се от смъртта-
  • отвъдното

Шест нови разказа на завърнали се от отвъдното

Какво видях, когато умрях - разкази на завърнали се от оня свят - 1

На потребители на портала Reddit отново е било предложено да споделят свои истории, ако са били в състояние на клинична смърт. Ето някои от най-зловещите и интригуващи разкази.

Това е като четене на книга.
Преди пет години потребител с псевдонима monitorormonkey е бил на операционната маса, когато нещо се обърква.

"Сякаш се събудих в някакво пространство, където нямаше светлина. Нямаше нито горещо, нито студено, не исках да ям и не бях уморен — всичко беше някак неутрално и спокойно. Разбирах, че някъде близо до мен са светлината и любовта, но нямах желание да бързам. Спомням си, че мислех за живота си в този момент, но не беше сякаш то преминава като кинолента пред очите. Това беше нещо като мързеливо обръщане на страниците на книга … Както и да е, това "потапяне" промени живота ми, но все още се страхувам да умра. В същото време не се страхувам какво ще се случи с мен след това.

Моят починал брат дойде при мен
Schneidah7 губи съзнание след авария — той карал мотоциклет и се разбил със скорост 80 км / ч.

Спомням си, че лежах на тротоара и всичко наоколо бавно потъмняваше, ставаше тихо. Единствената причина, поради която не се изключих окончателно беше нечий вик: "Рейнджър, не се изключвай, всичко ще се оправи, стани, стани!" Някой удряше каската ми и когато отворих очи, видях брат си, клекнал до мен. Това беше много странно, защото брат ми умря от свръхдоза преди няколко години … Единственото нещо, което си спомням, е как той погледна часовника си и каза, че те скоро ще дойдат тук. После стана и си тръгна … Не помня нищо друго. Да, след това претърпях операция и все още имам проблеми с паметта.

Градината
IDiedForABit описва напълно противоположна картина. Сърцето й спряло поради тежка алергична реакция. Но никакви пустота, тишина и тъмнина.

Спомням си усещането, как някой изсмуква тъмнината, също като вода със спринцовка. Тя постепенно изчезваше и скоро се озовах в градина. Там нямаше цветя, само прахоляк и пожълтяла трева. В средата имаше детска площадка, в центъра, на която се намираше въртележка с две деца, едно момче и едно момиче. Това е трудно да се опише, но изглежда пред мен се появи избор: да остана или да се върна. След това изброих причините, поради които исках да се върна, но нищо не се случваше, докато не разбрах, че не искам да се разделям с майка ми. Тогава сякаш ме пуснаха да си тръгна. По-късно се оказа, че била в състояние на клинична смърт в продължение на 6 минути.

Будилник
TheDeadManWalks в детството си боледувал сериозно и веднъж състоянието му се влоши драматично.

Гледайки назад, разбирам, че най-ужасното нещо в това отношение е, че когато сте там, изглежда, че всичко е спокойно и мирно. А за да се върнете, трябва да се заставите да направите нещо неприятно — това е като натискане на бутона за аларма на будилника в седем сутринта. Вие го изключвате отново и отново, докато не разберете, че трябва да отивате на училище или на работа …

Някакъв шум или крясък
Altburger69 е повален от сърдечен удар, сърцето му спира три пъти, докато го карат в линейка.

Очевидно се събуждах всеки път, когато успяваха да задвижат сърцето ми с дефибрилатор. В същото време всеки път, когато идвах в съзнание, казвах на лекарите за някакъв шум или вик. Нямаше светлина, но просто ми се искаше да спя.

Аз съм жив! Аз съм жив! Аз съм жив …
След като падна от мотоциклет с пълна скорост, Rullknuf спира да диша и тялото му започна да се гърчи в конвулсии. Две минути по-късно приятелят му успя да го реанимира.

За мен това беше само затъмнение. Никакви сънища, никакви видения, просто нямаше нищо. Когато се събудих, 10 пъти попитах какво се е случило, преди да осъзная, че очевидно съм жив.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сватбара (от мъжката страна )

    2 9 Отговор
    бум, бум, бум , бум , Мари Стааааноооо Бяла Стааааноооо , ........................
  • 2 ЦСКА умре

    3 5 Отговор
    Дори Алекс Хънтър не би прочел тая глупост.

    Коментиран от #4

  • 3 Жив

    4 0 Отговор
    Респект!
    Това е напълно вярно. Претърпях катастрофа с мотор и преживях същото....., докато екипа в болницата не ме върна обратно тук!
  • 4 въпрос

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА умре":

    ако ЦСКА умре, кой да живее!?? ... тъпанар?