13 Октомври, 2018 17:09 4 059 1

Нощ на прилепите в Софийския Зоопарк (ВИДЕО)

  • прилепи-
  • международна нощ на прилепите-
  • фондация „наука за природата"-
  • софийски зоопарк-
  • зоологическа градина — софия-
  • национален природонаучен музей
Нощ на прилепите в Софийския Зоопарк (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Софийският зоопарк и тази година ще се включи в Международна нощ на прилепите, която се чества за 22-ри път у нас.

На 14 октомври от 15:00 ч. всички, които смятат прилепите за интересни животни и биха искали да научат нова и любопитна информация за тях, могат да го направят в софийския зоопарк.

Гостите ще имат възможност да научат интересни факти за единствените летящи бозайници и да получат отговор на въпроса „Какво да правим, ако в дома ни попадне прилеп?“, както и на други подобни, свързани със срещите и съвместното съжителство на хора и прилепи.

Децата ще могат да рисуват и оцветяват, да си направят сами маска на прилеп, самите те да бъдат нарисувани като прилепчета, като междувременно ще им разказваме за малките ни летящи приятели!

Нощ на прилепите в Софийския Зоопарк (ВИДЕО)
Снимки: shutterstock

Целта на това събитие е да се популяризира идеята за опазване на популациите на европейските видове прилепи и да се утвърдят и разширят познанията на гражданите по отношение на биоразнообразието и заобикалящата ни природна среда.

Прилепите са уникални дребни животни, защото са единствените бозайници, които могат да летят активно. По света има около 1110 вида, като в България се срещат около 30 вида от семействата Булдогови прилепи (Molossidae), Подковоносови (Rhinolophidae) и Гладконоси прилепи (Vespertilionidae).

Нощ на прилепите в Софийския Зоопарк (ВИДЕО)
Снимки: shutterstock

От 15:00 ч. до 18:00 ч. организаторите на събитието — Фондация „Наука за природата“, Зоологическа градина — София и Национален природонаучен музей при БАН ще очакват всички любители на тези нощни създания на входа на зала „Аквариум, терариум и големи котки“.

Нощ на прилепите в Софийския Зоопарк (ВИДЕО)

Събитието е част от проект „Живот под един покрив“, съфинансиран от програма LIFE на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.