Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Турист се върна от Истанбул и сподели: Това ястие никога няма да опитам

Това традиционно ястие за Балканите и Анадола не е за всеки

Публикувана: 30 Ноември, 2018 18:13
68 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 31953
Турист се върна от Истанбул и сподели: Това ястие никога няма да опитам
Снимки: shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ

Във всяка национална кухня има блюда, достатъчно странни и различни както на вкус и състав така и на естетични качества. Храна, която дни приемат за свръх деликатес, други могат да подминат с отвръщение.

Такова ястие е родната шкембе чорба.

Същите спорни вкусови качества има и едно турско ястие, което присъства и в гръцката и в албанската кухня. Ето какво разказва пътешественик за това популярно ястия в Турция — кокореч.

Може да го намерите само на улицата или в специалните заведения, независимо, че се смята за деликатес.

Снимки: shutterstock

Турист се върна от Истанбул и сподели: Това ястие никога няма да опитам

Рецептата за приготвянето му не е особено подходяща за хора със слаби стомаси. Ето я и нея:

Кокореч се прави от овчи черва, а вътре е плънката — задстомашни жлези, сърце, бял дроб, черен дроб.

Те се нанизват на дълъг шиш, увиват се с червата и се пърлят.

Турист се върна от Истанбул и сподели: Това ястие никога няма да опитам

След това всичко се накълцва и се добавят домати, зелен лук и различни подправки.

След това има няколко варианта за сервиране — завива се в гореща питка, подава се с хляб или само така — на чиния.

Снимки: shutterstock

Турист се върна от Истанбул и сподели: Това ястие никога няма да опитам

Турция

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.