11 Декември, 2018 00:30 33 518 29

След първия секс с нов партньор - какви са капаните и как да ги избегнете

  • секс-
  • нов-
  • партньор-
  • капани-
  • сутринта

От това как се чувствате на сутринта зависи бъдещето на връзката ви

След първия секс с нов партньор - какви са капаните и как да ги избегнете - 1
Снимка: Shutterstock

Психолозите твърдят, че съдбата на двойките се решава на сутринта, след като са прекарали първата нощ заедно. Възможно е те да са имали и преди това интимни отношения, но всеки е спал у дома си. Когато влюбените решават да се събудят заедно, в едно легло, това е важно събитие в живота им, макар че едва ли го осъзнават. Струва им се, че най-важното се е случило през нощта. А всъщност от това колко комфортно се чувстват на сутринта зависи бъдещето на връзката им.

Утрото – хубаво или мрачно

На сутринта след първата нощ заедно жизнените ритми на двамата рядко съвпадат. Единият може да е тип “чучулига”, а другият – “сова”. Единият да е свикнал веднага да става от леглото, другият – да се излежава малко. Единият – да се събужда в добро настроение, другият – да не може да дойде на себе си, докато не изпие чаша кафе. В момента на събуждането ние мислено възпроизвеждаме събитията, случили се снощи и си представяме какво ни очаква днес. Но това става, само ако сме в обичайната за нас обстановка. А когато се събуждаме на чуждо място и с друг човек в леглото, може да се събуди у нас тревога, дори желание да избягаме.

Съвет

Постарайте се да се справите с тази тревога и не правете прибързани изводи, съветва struma.bg. Дори да ви се иска човекът до вас по-бързо да си тръгне или пък вие да напуснете по-скоро неговия дом, не го показвайте. Това е лош знак за бъдещето на вашата връзка. А колкото до различните ритми на събуждане, този, който е на гости, е длъжен да се съобразява с домакина.

По-дълго в леглото

Ако мъжът и жената са влюбени, у тях се заражда желанието да “задържат” времето в леглото. Това е добър признак, защото утринните ласки са по-нежни. И в даден момент може да се събуди отново желание за секс. Сутрешните часове в леглото са и часове на откровения. На човек му се приисква да узнае повече за партньора си, да разкрие душата си пред него…

Съвет

Това може да се превърне в игра с огъня, защото и най-незначителната невярна дума може да разруши магията на изживяваното. Преди да признаете нещо на партньора си, помислете няма ли да го шокирате. Дали той няма да възприеме вашите думи като изискване, за което не е готов? Ако не сте сигурни как ще реагира на вашите откровения, ограничете се с фрази като: “Как спа?”, “Колко е часът?” Тук са важни интонацията – топла, задушевна, и погледът – нежен, влюбен.

Срамът от голотата

Това е един от ключовите моменти. От топлата прегръдка, целувките и нежните слова трябва са се върнете в делничния живот. Точно в този момент у някои се заражда срамежливостта. През нощта двамата са били разкрепостени и свободни в секса, а на сутринта изведнъж отнякъде се появява стеснение. “Не ме гледай”, казва някой от партньорите, убеден, че погледът на другия задължително ще е критичен, оценяващ. Срамът от голотата е прикриване на комплекси, признак за ниска самооценка.

Съвет

Не бързайте, не се суетете, докато ставате от леглото. Погледът на вашия приятел в такава сутрин не е критичен, а добронамерен и ласкав. Жените често се комплексират заради някоя част на тялото си: малък бюст, твърде пълни бедра, целулит. Но мъжът обикновено не “разчленява” любимата си с поглед, а я възприема като цяло. Резките движения и бързането да се облечете могат да разрушат романтичното настроение, останало от нощта. Ако не можете да победите вашата срамежливост, увийте се в голяма хавлия.

Тайната на банята

Посещението на банята и тоалетната ви отдалечават от романтиката на нощта. Вярно е, че в западните филми често виждаме как влюбените ходят по малка нужда в присъствието на другия. Но у нас са малко тези, които са толкова разкрепостени. Напротив, мнозина от тях измислят най-различни хитрости, за да “замаскират” ходенето в тоалетна. В чужда баня пък е трудно да се ориентирате какво можете да използвате и какво ще се стори неприемливо за вашия приятел.

Съвет

За да отидете в тоалетната, използвайте момента, когато приятелят ви примерно е пуснал високо радиото или телевизора. Така “ромонът” от вашите нужди няма да стигне до ушите му. След това използвайте освежител за въздуха. В банята действайте внимателно, като се стараете да не оставяте следи след себе си. Ако вашият любим допусне някаква “грешка”, опитайте се да насочите вниманието си към нещо друго, за да “смекчите” неприятното усещане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Папи Ханс

    77 6 Отговор
    Като почна да чета на Венелинчето сексуалните статии и ПОЧВАМ ДА БЕГАМ БАТЕ.

    Коментиран от #16

  • 3 Винету

    38 4 Отговор
    Вени, стига си си писала..., дай да се съсредоточим върху нещо градивно - кога шъ съ женим?!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дедо МъдрЮ

    100 2 Отговор
    Първи секс. Мацето внезапно пръднало и от срам започнало да си събира багажа. Пичът: – Какво правиш? Мацето през сълзи: – Отивам си! Пичът:
    – Не разбрах... Дойде да пръднеш ли само...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Охххх

    29 2 Отговор
    Ех тази ВЕНЕЛИНА вече започна да измества Наталия Кубилкина по тази тема,само че едната е сексоложка а другата журналист но явно в университета са учили едно и също

    Коментиран от #11

  • 9 qwerty

    24 2 Отговор
    навремето и аше един такъв лаф: ако не се изптропаш в тоалетната на гаджето - значи нищо не си направил ;)

    Коментиран от #10

  • 10 ytrewq

    13 8 Отговор

    До коментар #9 от "qwerty":

    Ако аз се изтропам е ОК, но представи си че тя се издумка и не стига че ми е усмърдяла кенефа ами вземе та го запуши и трябва рано-рано да запретвам ръкави да отпушвам? Затова с уважение съветвам дамите да не бързат с изхожданията по голяма нужда в дома на новия партньор, защото последиците може да са катастрофални.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СссК

    3 1 Отговор
    ????????
  • 13 ГЕОРГИ КАШКАВАЛОВ

    20 5 Отговор
    СЛЕД СЕКСА С НОВ ПАРТНЬОР.....???... ОЙ ГИДИ...ГИДИ....КОЙ НАКЪДЕ ВИДИ....
  • 14 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Няма "избягване" !!! "Капанът" е хлопнал, ти си Спиноза и след известно време пред Св. Петър ще се хвалиш, че си умрял като е..ч, а не като дрисльо !!!
  • 15 Сладик

    5 2 Отговор
    След първия секс с нов партньор - какви са капаните и как да ги избегнете.касмет с жените и в леглото
  • 16 Като изтрезнея

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Папи Ханс":

    Като изтрезнея и си видя новата партньорка и ПОЧВАМ ДА БЕГАМ БАТЕ.
  • 17 Радвам се

    3 1 Отговор
    Че си преживял ...ссс
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Славчо

    2 2 Отговор
    И детко лупка бабка само с чорпче че не се знае знае ли се .
  • 20 hold up

    2 8 Отговор
    Нас Гейовете не ни интересуват жени и не се притесняваме от голотата си !!!

    Коментиран от #21

  • 21 Крадец на никове и мъже!

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "hold up":

    Снимката е красива и красноречива!Бог е наредил така ,красивите ласки между мъж и жена,когато е възможно за тях,по всяко време на денонощието...!
  • 22 един

    2 1 Отговор
    съ напил кат алигатор,съ събудил с крокодил.На млади години съм го изпитал това. И без спомен.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 По логиката!

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "ха ха":

    Ти си първата унищожена...!!!!!!
  • 25 Тиго

    0 1 Отговор
    ..............
  • 26 Сладик

    4 0 Отговор
    Спокойно е, ще се прежалвам;/
  • 27 Мише

    1 0 Отговор
    Ловец ....
  • 28 Ъъъъъъ

    5 0 Отговор
    Един съвет от мен...За два пръста напикано месо, роб не ставам!Другото е пълна лъжа!
  • 29 Папура

    2 0 Отговор
    Абе като прочета на Венито някоя статия и викам жената да четем заедно.Има някакъв сексуален заряд, и четейки бавно ,много се възбуждаме и се почваме.Благодаря ти Вени ,жива и здрава да си и само така!