6 Януари, 2019 18:39 3 929 5

Отслабване чрез хипноза - възможно ли е това?

  • отслабване-
  • хипноза-
  • глад

Специалистът по хипноза балансира гласа в главата ви

Отслабване чрез хипноза - възможно ли е това? - 1
Снимка: Shutterstock

Ако сте опитали почти всичко и не можете да отслабнете, вероятно сте склонни да прибегнете към алтернативни методи като хипноза. На пръв поглед изглежда страхотна идея – губиш килограми без гладуване, седейки на един стол. Но дали наистина работи?

Научно тази методология не е доказана. Има някои изследвания, които твърдят, че хипнозата може да ви помогне да отслабнете и по-точно да промените някои свои навици, пише tialoto.bg. Според изследване, публикувано в International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis, хипнозата е помогнала на жени да променят хранителните си навици и да отслабнат.

В тази връзка британски учени са установили връзка между хипнотерапията и освобождаването на пептиди, които контролират усещането за ситост.

Как работи всичко това?

Ако очаквате стандартна хипноза, която да ви постави в състояние на сън, може да останете разочаровани. Като за начало специалистът по хипноза се фокусира да установи вашата крайна цел и типа на тялото ви и да го настрои в тази посока. След това преминавате към същността на процеса, където той се опитва да балансира гласа в главата ви.

Какъв е този глас?

Това е „гласът“, който ви държи далече от опасни решения и ви помага да вземете добри такива. В резултат вие можете да тренирате мозъка си да не се поддава на импулси и да се храни по-ограничено и здравословно. Вие все още може да получавате пристъпи на глад, но просто няма да се вслушвате в тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    4 0 Отговор
    Ако провеждаш хипнозата 3 дена без да ядеш ще подейства много ясно.
  • 2 Рецепта

    0 0 Отговор
    мастурбирай всеки ден и ще отслабнеш
  • 3 Хипнотерапевт

    1 0 Отговор
    Хипнозата е вид терапия, а в повечето случаи наднорменото тегло е поведенчески обословено. Тъй, че е напълно нормално да има ефект.
  • 4 Специалист сексолог!

    1 0 Отговор
    Всичко е възможно на този свят,защо не ,хипнотизираш храната и не ядеш....!Все пак да кажем на хората,едно нещо не е възможно,обратен да стане нормален човек..!!!!
  • 5 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Аз не бих пуснала някой да нарежда на гласът в главата ми какво да ми препоръчва да ям.Това си е чисто кодиране.Ако хипнозаторът може да повлияе на избора ми дали да обядвам или не,може да го стори и за други мои дейности .Благодаря, ще се ориентирам към изпитани стари методи ,тичане в парка ,фитнес и намаляване на количествата на порциите.