Last news in Fakti

9 Януари, 2019 13:23 59 372 11

Бъбреците й отказаха, но тя започна да пие тази отвара и...

  • бъбреци-
  • отвара-
  • рецепта-
  • просо

4 ефикасни рецепти при проблеми с бъбреците

Бъбреците й отказаха, но тя започна да пие тази отвара и... - 1
Снимка: Shutterstock

Този случай, описан от лекар, е за чудодейното изцеление на пациентка с остра бъбречна недостатъчност, която вече не можело да бъде спасена с методите на традиционната медицина.

Бъбреците на жена, която имала усложнение след грип, отказали. В резултат на инфекцията, пикочните ѝ пътища били блокирани и спряло отделянето на урина.

Състоянието ѝ се влошило много след два дни, през които бъбреците не успели на проработят и развила уремия. Близките ѝ през сълзи започнали да се сбогуват с нея, защото такива пациенти не живеят дълго.

Помогнала жена, която била докарана по друг повод през нощта в болницата. Тя попитала какво се е случило и когато разбрала, веднага се обадила на съпруга си, спешно да донесе продуктите за една отвара.

Той успял бързо да изпълни заръката ѝ. В 3 часа през нощта сварили първата доза отвара и започнали да дават на умиращата по 1 с.л. на всеки 10 минути. След 8 часа пикочните пътища се отворили и урината тръгнала.

Ето каква била рецептата, върнала живота на умиращата жена:

Изплакнете добре 1/2 ч.ч. просо, залейте с 1 литър вода и варете 7 минути. След като изстине и постои малко пийте без ограничение.

Просото е добро за употреба и под формата на каши и супи. Няма да има никаква вреда от него, но много помага при лечението на бъбреци.

Ето друга рецепта с просо при възпалителни процеси в бъбреците и пикочния мехур.

Напълнете до половината с просо 3-литров буркан, долейте до горе вряща вода, разбъркайте добре, покрийте и оставете за един ден.

Източете цялата течност и я изпийте за един ден без никакви ограничения. Продължете курса една седмица. Просото, което остава, не го изхвърляйте, а си направете каша. Отварата за всеки следващ ден се приготвя от нова порция просо.

Друга рецепта с просо, която лекува възпалителни процеси в пикочната система:

Внимателно измийте със студена вода чаша просо. Сложете просото в 3-литров буркан, налейте 2 чаши топла преварена вода и затворете плътно буркана. След това в продължение на 3 минути много енергично го разтръсквайте. Получената белезникава маса може да се пие без никакви ограничения.

И още една бърза и лесна рецепта:

Изплакнете чаша просо с топла вода, изсипете го в 3-литров буркан и го напълнете с гореща вода. След това го завийте с нещо топло и го оставате при стайна температура.

На следващия ден ще видите бяла суспензия във водата. Това е вашето лекарство. Пийте течността във всякакви количества и когато пожелаете. Когато тя свърши, залейте отново с преварена вода просото и пак го оставете да отлежи. Можете да пиете, докато вкусът не се промени. След това вземете нова чаша просо.

Просото отлично помага на бъбреците и цялата пикочна система: почиства бъбреците, премахва пясъка, камъните, помага при заболявания на жените и лекува цистит. Той помага при лечението на камъни в пикочния мехур - след началото на употребата на отвара от просо за седмица или две, камъкът ще се разтвори в пясък и ще излезе с урината, пише zdrave.to


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 6 Отговор
    Още по-проста рецепта - пийте редовно бира, ама не боклука дето го продават в магазините, а истинска бира от някоя крафтфабрика!
  • 2 Оптимист

    13 3 Отговор
    Точно пък от крафтфабрика, щото дядо ти само от крафтфабрики е пил.
    Много ти разбира главата на теб от бира. Според такива като теб не е ли 5-6лв., не ми я хвали бирата :)

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Емил

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Оптимист":

    А бе, умник, за да бъде едан бира полезна трябва да се прави по класическа технология (просо или друго зърно, вода, хмел, мая...), а не от вода, боя, спирт и химия! Аз (за разлика от теб) съм бил в това производство и преди 25 години и сега! Пий си алкохолната лимонадка, щом ти харесва, и не пиши глупости! В момента в България с 4-пъти по-малко заводи се произвежда 3-пъти повече бира - как мислиш, че става това?!
  • 4 Дедо

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Оптимист":

    Едно време от една бира...ефекта в двете 00 беше гарантиран, сега и галонка да изпиеш ефекта е една голема 0! Сети се защо! Даже киселото мляко ще свъши по-добра работа, въпреки че и то е шменти капели!
  • 5 Оптимист

    7 1 Отговор
    Е, само крафтфабриките ли правят истинска бира?
    Какво значи крафтфабрика? Решил Сульо, че може да прави бира, приплюл, подпръцнал вътре, на вас ви е вкусно, но какво има вътре сигурни ли сте, че знаете?
    В бирените държави хубавите бири са под 1 евро в магазина.
    Утре ще дойде модата на крафт уискито и Сульо този път ще прави крафт уиски, нищо че нямаме кой знае какви традиции в това ( както и в бирата) и ще му хвалите крафт уискито :):):)
  • 6 Дитър

    8 1 Отговор
    Абсурд, какво ли несъм пил, може за профилактика но нищо повече. Бирата също е надцинена. Познавам и ходя при едни от най добрите уролози в страната, ще го наречат най малко несериозно написаното. Единственото което препорачват е вода минимум 2л. на ден.
  • 7 Опитайте

    5 0 Отговор
    За вярващи и благочестиви хора- три дни сутрин и вечер по една най- малка чашчица ракиена сок от земна ябълка, топинамбур на гладно.

    Коментиран от #9

  • 8 Alpha_Lone_Wolf

    9 3 Отговор
    Цвят от магарешки бодил за бъбреци и набора ви, ще ви козирува редовно.
  • 9 Диди

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Опитайте":

    Земна ябълка е картофът. За него става въпрос нали?

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Елена

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Не, не е картоф. Има дълго стебло. Цъфти като сланчоглед, но с по-малки пити и не прави семки, а грудки в земята. Наричат го още гулия.
    Много е вкусно на салата.