15 Януари, 2019 12:19 29 618 30

Йорданка Христова преживя най-голямото си унижение

  • йорданка христова-
  • естрадна певица-
  • певица-
  • преживя-
  • унижение-
  • концерт-
  • прощален концерт-
  • телевизии-
  • интерес-
  • пренебрегната

Нито една родна телевизия не проявила интерес да излъчи последния концерт на голямата певица

В края на миналата година голямата българска певица Йорданка Христова направи своя прощален концерт в зала 1 на НДК, с който отбеляза и своите 55 години на сцена. Но не това натъжи певицата, за която това решение е добре обмислено. Малко след концерта тя получила звучен шамар, който едва ли някога ще забрави, пише таблоидът "Шоу".

От години Йорданка Христова се е заела да организира сама изявите си, както направи и този път. За разлика от друг път обаче, сега не успяла да намери достатъчно големи спонсори за прощалния си музикален спектакъл, а липсата на такъв рекламен гръб се оказала препъни камъчето и за интереса на родните медии. Оказва се, че нито една от телевизиите ни не е пожелала да излъчи последния концерт на голямата певица. Факт, заради който Данчето Христова е имала не една или две безсънни нощи, издава нейна близка.

"Обидно е това отношение към такава голяма звезда. Никъде по света не го правят! Ние не уважаваме творците си!", добавя приятелката на певицата.

"На сцената аз празнувах 55 години. А иначе моите години са 75. Много трудно се правят самостоятелни концерти. Аз всичко си правя сама - организация, абсолютно всичко, което е свързано с концерта. Не можах да намеря генерални спонсори и затова концертът не беше излъчен по телевизията. Защо направих този концерт? Защото смятам, че човек трябва да се раздели с любимата си публика, когато е в добра гласова и физическа форма. Аз обичам да танцувам, да импровизирам. Не бих могла да седя пред един лист и да чета, защото няма да си спомням текстове или реда на песните. С времето човек започва да забравя и това е нормално. Не мисля, че повече ще правя такъв мащабен самостоятелен концерт. Мога да издържа още изяви и ще направя турне" сподели самата певица в едно от първите си интервюта за тази година в ефира на bTV.

Всъщност, в края на миналата година, в празничните дни от екрана завладяваха голяма част от колегите на Христова, а тя остана пренебрегната. Нещо, което не убягна и на феновете ѝ, които почти моментално реагираха — с телефонни обаждания, смс-и и съобщения във Facebook, умолявайки я да продължава да пее така, както казва и в една от най-емблематичните си песни.

Все пак Христова не остана съвсем без работа по празниците. Тя направи невероятен концерт в Хасково по Коледа, който бе с вход свободен - подарък за верните ѝ фенове.

Според клюкарското издание "Шоу" верите ѝ поддръжници дори намислили да бойкотират трите основни родни телевизии — БНТ1, bTV и Нова телевизия — в знак на съпричастност към любимата си.

Тяхната настъпателност дала резултат и певицата все пак взима решение да направи турне из България тази година.

"Да, реших да направя турне. Да отида в повечето градове, защото съм длъжница на своята публика. Малко съм пътувала из България и имам малко такива срещи", споделя Христова и добавя, че вече има запитвания и от няколко столици на Европа.

През есента ѝ предстои и така наричаният от нея "Goodbye тур" в Щатите и Канада. Любопитна подробност е, че в Щатите от 25 години живее нейната сестра, която е и причината Йорданка Христова да започне да пее.

Малко популярен и факта, че броени дни след прощалния си концерт в НДК миналата година, голямата ни певица отлита за Москва, където участва в концерт, посветен на Бисер Киров, който от години е заслужил артист на Русия. "Това е фантастично като изява и отношение", споделя Данчето, която може би е една от малкото или пък единствената от гилдията си певица, която не желае да възвръща младостта си.

"Липсва ми само време, но не искам да се подмладявам. Не искам да съм на 20. Доволна съм от живота си. Пътувах много, имам много познанства, много опит, много емоции са разтърсвали живота ми и то положително. Не полагам кой знае колко грижи за себе си, освен, че от 16 години вече се занимавам с йога практики".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко Пайнера

    18 3 Отговор
    Е, чак пък никоя? :)
  • 2 село

    38 9 Отговор
    Медийните босове я наказват за приятелството с Фидел Кастро. Иначе те самите ще бъдат наказани.
  • 3 защо ли

    93 4 Отговор
    ако беше някоя чалга "прима" сигурно щяха да я уважат. Така е в циганистан
  • 4 Морук

    16 90 Отговор
    55 години ,на сцена с 3 песни то голяма певица нема що

    Коментиран от #25

  • 5 Опечален

    79 1 Отговор
    Хмммм........че КАКВО Е ОЧАКВАЛА една ИСТИНСКА ЗВЕЗДА от чалгаджииски "канали"!!! Там освен полуголи певачки и полуумни златки НИКОЙ ДРУГ не може да се вреди! Културата ни е вече пред ПЪЛНО ПАДЕНИЕ...........както впрочем и ВСИЧКО!!
  • 6 Яяя

    19 0 Отговор
    Това го зноев от интервюто с нея, от преди една седмица и вие тъпаци го написахте тук като новина...
  • 7 Рамбо

    14 7 Отговор
    ВСИЧКО Е ДО ВРЕМЕ.
  • 8 Тъпо.

    39 2 Отговор
    Просто чалгарско племе.
  • 9 гост

    44 2 Отговор
    Ама иначе просташки сериали и тъпи същества винаги получават ефирно време. А всеизвестна певица не може да получи дори някакъв съкратен вариант, да кажем 1ч време.

    Коментиран от #18

  • 10 ПЕНКО

    5 12 Отговор
    ДУХЪТ МИ ВИНАГИ Е БИЛ "НА КОЛЕНЕ"ПРЕД НЕЯ , НО "ЗВЕЗДНО НЕБЕ "СЪЩЕСТВУВА ОТ ДРЕВНОСТТА !!! НЕКА ВСЕКИ ЛАКОМ ЗА АПЛОДИСМЕНТИ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ СЛЕД -ПРИМЕРНО 50 ТАТА СИ ГОДИНА ОТ РАЖДАНЕТО !?!?
  • 11 Фен

    30 2 Отговор
    Никой не може да и отнеме ЛЮБОВТА НА ПУБЛИКАТА... Останалото е въпрос на национално достойнство, морал и чест. Но очевидно в територията това са чужди понятия. Парите, парите палят "звездите"... Макар поета да е казал - "не всичко е пари приятелю"...
  • 12 Представи си стрино Пено

    8 33 Отговор
    Не ми харесва тая "певица" - вресла!
  • 13 Bubbles

    30 8 Отговор
    Една от малкото ИСТИНСКИ ВИП персони в България.
  • 14 Стига

    16 21 Отговор
    с тия снахи на политбюро...
  • 15 Гост

    12 21 Отговор
    Човек като остарее за никъде не е, каква сцена кави пет лева. Това си истинско мъчение за нея защо го прави още не знам.
  • 16 българин

    17 19 Отговор
    ма данче мамина убавице, то т'ва се прави на време :) а не след бая време :) трябвало да уцелиш подходящия момент, когато бсп/бкп бяха на власт, та да ти направят концерта, с който да се сбогуваш, че и по бнт да го пуснат, за да ти се радват комунягите :) сега си кат' митко бербатов дет' не успя да си направи едно свястно сбогуване с големия спорт :) голям спортист, ама прост... и ти си явно голяма певица, ама проста :) и явно е отредено само на една певица да е вечна, и т'ва е кака ти лили :) май ти е кака незнам :) само дет' не съм сигурен, че лилито някога ще прави завършек на музикалната си кариера :) все пак бая фараони си отидоха, а тя все още радва на сцената :)

    Коментиран от #29

  • 17 Чочо

    22 2 Отговор
    Жалко и недостойно поведение на националните телевизии това показва на какво ниво са директорите на телевизиите.Само за пари мислят тези безочливо.Това е едно от най истинските имена на българската музика тя е неповторима .Колко такива надарени и умни певици има България.Как не ги е срам това показва и нивото на култура в страната ни жалко.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бомбата

    2 1 Отговор
    защо последен защо не си кара докато иска...., вчера пак последен, утре пак ..и тъй да не се забравя... .....само дето нашта пуста демокрация си е на гол задник чифте пищови....
  • 20 Марин

    1 0 Отговор
    Култура
  • 21 Марин

    11 1 Отговор
    Култура и демокрация са две несъвместими понятия. Целта на демокрацията е да превърне народът в стадо. Великата певица да вдигне гордо глава, и да не гледа телевизия, както всеки интелигентен човек.
  • 22 Почитател

    9 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Йорданка Христова преживя най-голямото си унижение.
    Що за заглавие е това ? Това, че в телевизиите управляват и работят хора с малка кройка не е унижение за Данчето Христова, а е диагноза за състоянието на българската култура. Дълго ще си спомняме за Батето, Павел Писарев, Георги Йорданов...
  • 23 Тодор

    8 1 Отговор
    Срам за всички телевизии. Помислете,че тя също си има фенове,а и това е последния и самостоятелен концерт. Някои хора не могат да отидат до София. Примерно аз на 16г. Съм и Данчето ми е любимата певица, но не мога да хвана пътя от Бургас за София. Продължавай да пееш,Данче ❤️❤️❤️❤️❤️
  • 24 случаен

    5 7 Отговор
    Данчето Христова беше ефектна жена с големи здрави зъби, не като на Благойчо, а истински. Голямо пеене беше, голямо фръцкане, големи успехи сред българските и кубинските мъже. Пеенето й никога не ми е харесвало особено. Колкото и да не харесвам Лили Иванова като личност заради специфичното й поведението, не мога да не се преклоня пред таланта и хубавите песни, които изпя, изпълнени с дълбоки чувства и въздействащи, артистично, съвсем заслужено е примата на българската естрада. Същото не мога да кажа за Йорданка Христова. Едно посредствено пеене, беден репертоар, като на преден план винаги е изпъквала визията й.
  • 25 незнайко

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Морук":

    Не са 3 песни а близо 350. Пяла е и на 15 езика. Поне това да бяхте проверили преди да ПЛЮЕТЕ !!!

    Коментиран от #26

  • 26 Тодор

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "незнайко":

    Точно,даже май са 18. И какво ли не прави на нейната възраст?!
  • 27 Хахо

    4 2 Отговор
    Велика и по добра от баба лили.А че телевизиите не са проявили интерес , е защото , знаят или си мислят че народа , харесва съвремените простотий който пеят , сегашните млади певци, снякой изклмчения.Чалгата завзе територия , позбавах един дето, като млад беше луд по рок музката. Но като се появи таз омразна на мен чалга, той зе че я хареса .И сега само това слуша да му се чуди човек на акъла, щото и жена му харесвала този вид , музика и той за това да не я дразни, луд човек.
  • 28 Силвия

    7 0 Отговор
    Данче,обичаме те!И гласът и песните ти са невероятни!Толкова вълнуващи,красиви...Поклон пред Жената и таланта!
  • 29 Миглена

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "българин":

    Голям си българин,ама прост
  • 30 Вилислав

    0 2 Отговор
    Харесвам Йорданка Христова,слушам песните и,притежавам цялата и дискография,но с много неща не съм съгласен.Някои неща от живота и са преувеличени,самата тя ги преекспонира в поведение и интервюта.Познавам я лично и има малко високомерност в поведението и.Само да отбележа,че Йорданка Христова не е била носител никога на Златен Орфей!Беше и присъден за цялостно трочество,но не и като награда.Дори не е била призьор в нито една класация за българска музика-Мелодия на годината,Радиоконкурс Пролет и други.Едно нещо също ми е много странно,защо никога не казва че е била разведена със съпруга си ,което е факт.И не одобрявам също как говори за колеги,особенно за Лили Иванова.Оспорва винаги качествата и ,а е факт че това е единствената изпълнителка която прави българска музика и има издадени най-много албуми и продължава да твори за разлика от Йорданка Христова.