Last news in Fakti

3 Февруари, 2019 00:30 55 753 71

Как наказват изневерите на мюсюлманките?

  • изневяра-
  • мюсюлманки-
  • наказание-
  • ислям

На двойките, в които съпругата е уличена в изневяра, силно се препоръчва да сложат край на официалните си отношения

Как наказват изневерите на мюсюлманките? - 1
Снимка; Shutterstock

Как е била санкционирана преди и сега измяната на съпругата при мюсюлманите. Мюсюлманската вяра значително се различава от християнската и от будистката също.

Отношението на източния мъж към жената може да изглежда, ако не странно, то поне доста старомодно, на съвременния западен човек. Известно е, че в исляма представители на красивата половина на човечеството имат някои ограничения. Те могат да се отнасят както за обществения живот, така и за личния.

Особености на традицията

Ако погледнете статистиката, можете да заключите, че предателствата и разводите сред вярващите мюсюлмани са изключително редки, да не говорим за аборти, които са забранени от закона.

Причината за това е стриктното спазване на древните традиции. Неспазването им може да доведе до трагични последствия. Ролята на жените и съпругите в исляма е регулирана и непроменена в продължение на много векове.

Основните им отговорности включват раждане и възпитание на потомството, домакинство, управление на придобитото имущество на съпруга. Всъщност те са истински пазители на домашното огнище. Мюсюлманката е длъжна да уважава своя благоверен, а също така и роднините - както своите, така и неговите.

Измяна на съпругата

Предателството на съпругата предполага, че омъжена жена встъпва в сексуална връзка със страничен човек. Трябва да се отбележи, че такова нещо като „предателство“ е изключително рядко в исляма.

И това се дължи не само на жестокото наказание, което може да последва след разкриването на измамата. Факт е, че момичетата се подготвят за брак в мюсюлманските страни от ранна възраст, отглеждат се в съответствие с религиозните традиции на своите предци, и това елиминира възможността за прелюбодеяние.

Според Корана, прелюбодейството е най-големият смъртен грях, възмездието, за чието извършване наказанието ще дойде незабавно. В някои страни за такова злодеяние е било предвидено дори смъртно наказание или е извършвано публично пребиване на нещастницата.

Съдебни производства

В днешно време това е рядка практика, но фактът на брачното прелюбодеяние се разглежда в присъствието на адвокат, съдия (имам, муфтис), четири външни лица, които имат безупречна репутация в обществото и свидетели.

Жената, извършила прелюбодеянието, се наказва с бой с камшик, но само при пълни доказателства за вина. Ако показанията на свидетелите се разминават, те могат да бъдат наказани по същия начин.

При отсъствието на свидетели и невъзможността да се докаже прелюбодеянието, извършено от съпругата, решението за налагане на наказание не може да бъде взето.

Ислямът не предвижда линч

Според религията предателството на една жена в исляма е голям грях, но Коранът не предвижда линч. Съпругът няма право да я наказва лично. Ако той я обвини публично, но не може да представи доказателства за вината ѝ, тогава той понася наказание от 80 удара с камшик.

В някои държави смъртното наказание е позволено, дори ако нещастните си признаят, че са сгрешили. За интимна връзка с неомъжени жени, може също да последва наказание

От момента на разтрогването на брака, мъжът престава да издържа бившата си съпруга. Днес има много поддръжници на подобни бракоразводни производства.

На двойките, в които съпругата е уличена в изневяра, силно се препоръчва да сложат край на официалните си отношения. Това обаче се случва, ако съпругът има подозрения за изневярата на любимата си, но няма доказателства.

Той има право да подаде молба за развод, като по този начин уреди проблема по мирен начин, пише jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 х о

    72 22 Отговор
    Вени, познай кой е първи? Аз съм, аз съм пак!
    Върнах се! Хайде възнагради ме!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хасан

    95 16 Отговор
    То ако за изневяра има смъртно наказание, то мойто Айше досега да съм го утрепал хиляда пъти.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Много са курвите...!

    77 32 Отговор
    Ще свърши света без тях....!Аз ако съм мъж ,бих постъпил като атаманите.,. на кол или за опашката на кон....!Защото ,има задоволени жени от съпрузите си и пак изневеряват ,дори и стари жени търсят млади мъже...!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Незапознат

    112 11 Отговор
    "На двойките, в които съпругата е уличена в изневяра, силно се препоръчва да сложат край на официалните си отношения. Това обаче се случва, ако съпругът има подозрения за изневярата на любимата си, но няма доказателства.
    Той има право да подаде молба за развод, като по този начин уреди проблема по мирен начин"
    Не знам дали авторът на тази статия някога е бил в арабска държава, но със сигурност няма никаква представа от арабски отношения между мъж и жена, а да не говорим за съд.
    Препоръчвам всички представители на женския пол да подхождат с много повишено внимание към араби, тъй като рискуват много, ама много горчиви истини.
    Специално за автора на статията... за арабите жената не стои на равно с мъжа... дори не е на равно с любимото му животно... и тук дори не говорим за права.
    За сведение, от няколко дни жените в Саудитска Арабия вече имат право да получат уведомление, чрез СМС че съпругът им се е развел с тях /голям напредък/, но в същото време нямат право да си направят планова операция без съгласието на съпруг, баща или който там им е попечител...
    Авторът ... опичай си акъла и не разпространявай глупости... ама абсолютни глупости!!!

    Коментиран от #27

  • 9 Хубавата Павлета

    92 18 Отговор
    Ако е само анален секс не е изневяра 😋

    Коментиран от #11

  • 10 Неписани правила

    50 8 Отговор
    И на 8 декември ,на нова година ,на пияно и с презерватив също не е изневяра ...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Всичко

    38 5 Отговор
    Живо рано или късно изневерява но го оправдава с любов или липса на любов за да успокои съвестта ! Дедо Мъдрю !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 vasik atanasova

    74 47 Отговор
    А КАК ДА ГИ НАКАЖЕМ ТУРЦИТЕ
    КОИТО СА БЕЗЧИНСТВАЛИ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ
    И СА ИЗНАСИЛВАЛИ ВСИЧКО
    И СА ТРЕПАЛИ СУМАТИ И НАРОД
    И СА ПРОМЕНИЛИ ГЕНОТИПА НА БЪЛГАРИНА

    Коментиран от #29, #71

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пасчо

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "И ти си от курвите...!":

    Квииии квиии квииии :)
  • 21 Хубавата Джаджа!

    11 28 Отговор
    Имам голямо желание ,да изневеря на мъжа си с арабин,тогава ще му кажа всичко и каквото такова..!Били обрязани,въй ,вай..ще ставам модерна в крак с модата..!А има ли учени араби....!?А обратни ли са...?!Дано намеря,ако не ще търсим нещо по свястно,ама да не кажете на мъжа ми.....че млого ма обича,ще го нараня....!
  • 22 Дебила си ти...!

    9 5 Отговор

    До коментар #19 от "Кирчо":

    Опъваш арабин,да знаят коврите.....!!!
  • 23 Алоу дъбрава..!

    9 9 Отговор
    Как сме...!?Ще спим ли спокойно..!мъжът ти пак е с рога...!Изневери му с обратен арабин......!заплювам те хиляди пъти...!
  • 24 Вени,като стар член на сайта..!

    9 15 Отговор
    Ми позволи да кажа нещо...!Винаги имам да казвам нещо напоследък..!Не съм карък...!Намесиха ми се недостойни същества в живота,един от тях си сложи камери и ме наблюдава ,заедно с мъжките и женските любовници...!Този е пренаситен от секс и не е добре с главата..!Моето дете ми казва ,,мамо какво става с теб,ти имаше режим на живот,,!Отнето ми е Вени това.,!!!Защото този завистник се радва единствено на глупостите си,вижда ме ,че се радвам на най малкото ,като дете...!Три месеца ме блокна и ме наблюдава и показва ,като животно в зоопарк...!защото аз се чувствам така,подслушва ми разговорите,наблюдава детето ми...!,Отвратителна работа...!Сега напоследък се хвана с поредната сИи жертва а тя мисли ,че е ударила джакпота,тъй като е баба Яга без тояга...!Моля те ,не ми изтривай коментара,няма да ми стане по спокойно ,че писах това,поне този да прочете ,да си махне камерите и да не ни притеснява....!и да попитам ,като спиш със сина си,това счита ли се за изневяра,това е по темата....!

    Коментиран от #26, #33, #34

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ооо

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Незапознат":

    както винаги ръз
    сол ГЛУПОСТИ!
  • 28 Pompev

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Вени":

    Вени, работиш ли като сексоложка по нета ,кат тая Кобилкина,или само със статиите ?
  • 29 Sultan Fatih

    21 33 Отговор

    До коментар #16 от "vasik atanasova":

    Ти там ли си била, или си чела измислена книга, и кой на кого да вярва? А турците, ако не са направили нищо , ама с рождение сте с омраза към другите, не само към турците.

    Коментиран от #30

  • 30 Пешо

    45 11 Отговор

    До коментар #29 от "Sultan Fatih":

    Прочети си последното изречение и научи по-добре български. Нормално е да има ненавист- дай да ти избия и изнасиля рода и ти научи децата си след време да обичат моите.

    Коментиран от #35, #46

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гост

    21 3 Отговор
    Вениии, с това бинди тази на снимката ша е баш мюслиманка ша знаиш! Мноо си зле, честно!
  • 33 Е това

    15 3 Отговор

    До коментар #24 от "Вени,като стар член на сайта..!":

    Е за в лудницата баце ...

    Коментиран от #40

  • 34 Имам растройство

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "Вени,като стар член на сайта..!":

    Посвещавам го на теб :) да ти е вкусно !

    Коментиран от #36, #52

  • 35 Ggffff

    14 9 Отговор

    До коментар #30 от "Пешо":

    Не си бил там, няма как да знаеш. За мизерното си съществуване сега, заради политиците, че са българи, трябва ли да се мразят всички българи. ЛЕВСКИ,четете неговите слова, а не комунистическата пропаганда.
  • 36 Кръстевич как е..?

    1 7 Отговор

    До коментар #34 от "Имам растройство":

    За обяд да ти е..!То от толкова еване...!Моето е от притеснение...!Стара жена си...!Моето либе е колкото сина ти ,даже и по малък..!Аз ти го натресох,доволна ли си манго Стрелец..?Срам такива нямат,виж къде се намести ,сериозната жена....!

    Коментиран от #37

  • 37 Добре

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Кръстевич как е..?":

    Но още може да поемеш ...ха ха ха

    Коментиран от #39

  • 38 Захарова

    9 8 Отговор
    Чувала съм че на мюсулманките им обрязват ония работи,за да не усещат удоволствие от секса.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ами ти за къде си,баце?

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "Е това":

    Ела да ми снимаш нещо...?
  • 41 Баце

    8 6 Отговор
    Ако си командировка с колежка за повече от един ден също не се брои.
  • 42 Добре ,добре ,

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Поеми си мангал..!":

    Но Още може да поемеш ...:)))

    Коментиран от #44

  • 43 Подчинен

    11 3 Отговор
    И със шефката не е изневяра а работна среща .
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 мъж

    34 7 Отговор
    А изневяра ли е когато булката преди да се ожени я прекарват(онождат) почти всички мъжки роднини на съпругът?? Така поне казват жени,които са се омъжвали за араби(наивни студентки,бълг.туркини и др.) Казва ли им,че такъв бил обичаят там,а някои и след брака продължавали да ги .......по обичаят ..Знам няколко такива случая с жени от БГ.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 no name no face no number

    4 6 Отговор
    Както трябва ги наказват
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Дай Боже...!

    2 1 Отговор
    Тези излишни терзания да бъдат наказани сурово..!!!!!
  • 50 Поемам го нежно.!!!

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ехааа":

    Лакомията гъз си ти...!Каза ми либофта,патка и то е така...!С него имам много специални моменти....!Без гнусотии...!Спукай се...!!!!Аз обичам със сърцето си ,не с нещо друго...!!!!!
  • 51 Може да имаш пучи въшки..!

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ехааа":

    И за какво да съм лаком гъс,да не съм ти взела селския бек...който ти е много....!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Луд умора нема

    2 1 Отговор
    Ощеееее за лакомията :))))фу фу фу

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бъркаш

    2 5 Отговор

    До коментар #59 от "Ощеееее":

    Кошара си ти и съдрания си ти...!

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Друсан Кебап

    1 7 Отговор
    Всеки ден пуяк или пуйка със зеле !!! Как ви се струва ?!
  • 64 Българин

    4 8 Отговор
    За нашите няма значение като кучките всички се нареждат после кажи кой на кого е син и аз с100% не съм сигурен за баща ми той черен аз рус със сини очи .
  • 65 Крали Марко

    17 5 Отговор
    Абсолютно си прав. Преди 6-7 години колега италианец- инж. техн. р-л на енергиен строеж в С. Арабия бе арестуван защото бе спасил от удавяне омъжена и майка ,но арабка...Нямал право да се меси ако съпругът не разреши!??? А да се удави "бил решил Аллах". След 2 месеца арест бе освободен ( застъпиха се итл. посолство, представители на ENI, BP, SHELL)!!!Грозеще го 8 г затвор! Сега има 10 г забрана да влиза в С. Арабия. Да му мислят жените влюбени, сгодени и омъжени за мосюлмани фанатици когато ги завлекат в ислямските "демокрации" Венелина прочети романа "Не без дъщеря ми " и после пиши подготвена ! 😎😣
  • 66 Крали Марко

    3 1 Отговор
    Прав е #8 :Непознат"
  • 67 Арабска любов

    12 3 Отговор
    Имам приятел Българин в Амстердам който има интимна приятелка от Кувейт давала му отзаде и в устата ,а отпред си слагала ръката пазейки я за бъдещия си съпруг...😂😂😂
  • 68 Не щем

    13 6 Отговор
    Няма нищо човешко в тези животни и моля не ни навирайте в очите колко добра религия е исляма, и колко били справедливи там разни съдии. Съпрузите направо ги вадят жените и ги убиват като кучета, дали е виновна или не. Не му харесала направо ходи си взима друга и никой нищо не му казва, че бил имал право на това. Такива животни и религии не трябва да съществуват.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Антон

    0 4 Отговор
    Турско-циганска, мюсюлманска тъпня! Каква ме интересува, че мюсюлманските изневеряват?! Я да се трепят.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.