Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 13:22 3 235 16

Тийнейджър се ваксинира за рождения си ден напук на майка си (ВИДЕО)

  • тийнейджър-
  • ваксини-
  • анти ваксини-
  • майка-
  • родител-
  • здраве-
  • родители

Майката на Итън е категорично против ваксините, но той реши да отпразнува пълнолетието си с ваксиниране

Тийнейджър се ваксинира за рождения си ден напук на майка си (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Тийнейджър отпразнува 18-ия си рожден ден като се ваксинира, въпреки отявления протест на родната му майка. По-големите пълнолетни братя и сестри на Итън Линдербергер са ваксинирани, но майка му Джил е избрала да не ваксинира непълнолетните си деца. Итън, който е родом от Охайо, никога не е бил ваксиниран до сега срещу опасни вируси и болести като хепатит и морбили.

Итън решил да си направи пълен пакет ваксини на деня, в който навършил пълнолетие и станал самостоятелен възрастен. Неговите по-малки братя и сестри, които не са ваксинирани, са на 16, 14, 5 и 2 години. Другите тийнейджъри в семейството му също искат да получат необходимите ваксини, но понеже са непълнолетни това няма как да стане без съгласието на родител.

Итън е особено разтревожен за 2-годишната си сестричка. "Къса ми се сърцето само при мисълта, че може да се разболее от нещо сериозно и да умре", споделя той. Момчето разказва, че майка му е силно повлияна от дезинформацията в мрежата, според която ваксините причиняват аутизъм и други психически отклонения. Ето какво разказва той:

"Родителите ми мислят, че ваксините са част от някаква правителствена схема. Глупаво е и съм водил безкрайни спорове с тях по темата. Но заради вярванията им нито един от нас не е ваксиниран и Бог знае как още съм жив. Майка ми винаги е знаела, че не съм съгласен с нея и си мислеше, че ще се примиря, но това не стана. Когато започнах сам да изследвам темата, разбрах, че има много повече позитиви от това да си ваксиниран, отколкото да рискуваш."

Итън допълва още, че е показал на майка си статии и разработки в защита на ваксините и особено доказателства за това, че те не причиняват аутизъм, но нейният отговор просто бил "те така искат да си мислиш". Младежът бил потресен от това, че майка му отрича данните на Световната здравна организация по този начин. Организацията определи лишаването от ваксини за една от 10-те топ заплахи за здравето в световен план.

Той още разказва, че майка му "ритала и викала", когато той ѝ споделил за намерението си, но Итън все пак се сдобил с желаните ваксини месец по-късно. Джил му отвърнала, че за нея това било като "шамар в лицето".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    10 17 Отговор
    Ваксинирането е вредно за вашето здраве! Вижте на какво ще заприличате още след първата ваксина!

    Коментиран от #5

  • 2 химлер

    11 17 Отговор
    на пук на всичко тези ваксини си ги заврете от.....................и който се опита да ми ваксинира детето ще му я забия в гърлото
  • 3 ДДРОнег

    6 11 Отговор
    Парадоксално или не, но и двамата са прави!
    Ваксините могат да отключат или предизвикат някои заболявания, но пък и предпазват от други опасни болести. Нека всеки си решава, но ако мнозинството се ваксинира е добре за човечеството !!!
  • 4 Преброяване на бесните язовци

    16 12 Отговор
    На неваксинираните деца трябва да им се забрани посещението в детски градини и училища.

    Коментиран от #7

  • 5 Alpha_Lone_Wolf

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Една колежка на сестра ми медицинска сестра, отказала да се ваксинизира сина ѝ още при раждането. И до втория месец получило кокоша слепота и се пригърбило нещо такова беше. Ако не са точно първите ваксини, ще намалее чувствително човечеството.
    Естествения подбор и природата ще си свършат работата за отрицателно време.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Alpha_Lone_Wolf

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Преброяване на бесните язовци":

    Има си задължителни ваксини при раждането и на определена възраст. Ама да се дупчат децата за всеки сезонен вирус ще ги превърне в болнави пилета.
  • 8 Ъхъков

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Ееее, ти си готов за доктор! Кокоша слепота и се прегърбило!

    Коментиран от #11

  • 9 Боже...!

    5 3 Отговор
    Егати болните коментари....естествено без ваксини за къде ,в Африка ще те тръшне чумата веднага....!
  • 10 Емил

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Обикновено пишеш по-умни коментари! Никой разумен не отрича класическите ваксини, но в момента има залитане - да се ваксинират срещу всичко - грип, рак на незнам-си-какво, импотентност... Крайностите са вредни!
  • 11 Alpha_Lone_Wolf

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ъхъков":

    Откажи задължителните ваксини, като имаш дете и да гледаме сеир малко!

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Зорлем

    3 2 Отговор
    Щом е доживял до пълнолетие благодарение на майка си, значи тя не се е справила зле, така че за какво е тупурдията не знам.
  • 14 гост

    3 1 Отговор
    Разликата между това да се ваксинираш или не е в нивото на риска. Пример: ваксинираш се и има шанс 1 на 10 000 да ти се отключи някое автоимунно заболяване и да се влошиш за постоянно.
    не се ваксинираш и може да заболееш от сериозни болести 1 на 1000, които могат да те изпратят в гроба.
    Хора, не забравяйте за едрата шарка и колко хора са спасили ваксините. Има си минимален брой ваксини, никой не ви кара да се боцкате с такива за всичко възможно, но основните и животспасяващи е препоръчително да си ги поставите на децата.
  • 15 Avasito

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Аз за моето дете съм ги отказал! Много по-здраво е от останалите.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Avasito":

    Твоето може да е здраво, но съседката ти като откаже и тя и нейното се разболее летално ти ли ще го спасиш с добри чакри и билков чай?
    Има минимален брой ваксини срещу опасните болести, другото е по желание на хората, ама хайде едно дете на такива еретици да отиде в детската градина и да зарази всички с морбили, дали ще им е приятно нан останалите 22деца?