26 Февруари, 2019 11:17 14 312 11

Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ)

  • карл лагерфелд-
  • шанел-
  • дизайнер-
  • мода-
  • тайна-
  • любов-
  • личен живот-
  • интимно-
  • любовник

Легендарният дизайнер не допускаше много хора в такава близост до себе си, но един човек му е бил по-скъп от всичко

Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Едва преди седмица - на 19 февруари, светът загуби легендарния немски дизайнер и творчески директор на Chanel Карл Лагерфелд. Когато 85-годишният моден ас не излезе на подиума по време на последните две ревюта, феновете започнаха да се тревожат, а от представителството на Chanel съобщиха, че Карл просто е изморен.

Малко след смъртта му, в публично обръщение към обществеността, от известната модна къща не обявиха причината за смъртта му, но пък побързаха да съобщят кой ще заеме неговото място - дясната ръка на Лагерфелд Вирджиния Виар.

Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ)
Снимка: Shutterstock

Първите притеснителни новини за здравословното състояние на световноизвестния дизайнер се появиха още през октомври миналата година.

На ревюто на Chanel SS'19 той излезе на сцената леко закръглен, което силно противоречи на строгите диети, които спазва по принцип. Също така, вместо любимите си слънчеви очила, на лицето си носеше обикновени с диоптър.

Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС
Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

"Той не говореше за болестта си, но смело се бореше с нея. Карл се гордееше много с физическата си форма и здравословния си начин на живот, затова и ракът на панкреаса беше истински шок за него", споделят близки до него хора.

Лагерфелд беше отявлен привърженик на здравословния начин на живот. Той не пиеше, не пушеше и не употребяваше наркотици. Друг запознат източник казва, че през последните няколко седмици здравословното му състояние се е влошило рязко: „Не се появи на ревютата, на които трябваше да присъства. Беше хоспитализиран в понеделник, а във вторник почина".

Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Дизайнерът бе известен с острите си изказвания, които предизвикваха не просто вълна от критики, а истинска буря от негативизъм.

Имаше обаче нещо доста лично, за което той предпочиташе да мълчи до смъртта си. Личният му живот бе добре скрит от хорските очи до момента, в който самият той не пожела да сподели със света най-съкровените си тайни.

Единствената и голяма любов на дизайнера се казва Жак де Башер. Той умира преди много години, и въпреки че връзката им продължава цели 12 години, отношенията им са чисто платонични.

Жак е истински красавец, интелектуалец, поет и художник. Изключително чаровен - както за мъжете, така и за жените. За лудите му и развратни партита е говорел цял Париж. "Аз бях скромен, но това, което правеше Жак, неговите любовни приключения определено ме забавляваха", споделя Карл в едно от интервютата си.

Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ)

Казват, че противоположностите се привличат. Така става и при Карл и Жак. Карл никога не е бил фен на шумните купони, при които всички се напиват до безпаметност и се дрогират, докато за Жак това е бил смисълът на живота. Говори се, че Жак често е зарязвал любимия си и му изневерявал с различни хора на партитата си.

"Разбира се, че знаех, че ми изневерява. Но се стараех да забелязвам в него само положителните му страни", признава Лагерфелд в свое интервю от 2017 г.

Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ)

Именно тази любов става причина за войната между известния германец и френския моден дизайнер Ив Сен Лоран. Карл сам запознава Лоран и Жак, без да подозира как ще завършат нещата. Говори се, че отношенията помежду им били много по-горещи. В тях е имало всичко: и пиянски купони, и наркотици, и разврат.

Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ)
Снимка: Shutterstock

Веднъж Жак де Башер се изпуска, че Карл не е в състояние да изпитва никакви чувства и единствените неща, които обича истински, са Кока-Колата и шоколадовата торта. Времето обаче показва, че дълбоко е бъркал.

През 1987 година лекарите установяват, че Башер е болен от СПИН, който го убива бавно и мъчително в продължение на две години. Когато истината за състоянието му става известна на общността, Ив Сен Лоран бързо забравя за горещия си любовник, но Лагерфелд остава до него. Той не спира с опитите си да му помогне. Намира му подходящо лечение и остава плътно до леглото му. Губейки единствената си любов, Лагерфелд се зарича, че ще ѝ бъде верен цял живот. И до самия край удържа обещанието си.

Карл Лагерфелд пазеше тази тайна до самата си смърт (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

"Моята любов е в гроба, това е свършило. Вече съм на възраст, на която да обсъждам личния си живот е просто неприлично", казва известният дизайнер в отговор на въпрос кого е обичал.

Наскоро стана ясно, че Лагерфед няма да бъде изпратен с пищна траурна церемония, както много очакваха. Желанието на дизайнера е да бъде кремиран, а праха му да бъде смесен с този на майка му и частичка от останките на единствената му любов Жак де Башер.

Тази история показва непозната страна на скандалния моделиер и за пореден път доказва, че зад една тежка фасада може да се крие чувствителна душа.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 кольо

    13 2 Отговор
    прекалеееено чувствителна..
  • 4 гост

    40 5 Отговор
    Чета, а сълзите ми не спират да текат. По романтична педераска история не бях чел.
  • 5 Гост

    25 3 Отговор
    Някой представя ли си как са се прали в ауспусите?
  • 6 Мършата

    16 4 Отговор
    Тоя ми разби гледните точки!! До това четиво аз мислех, че по-голям от Яне Янев няма!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Диди

    1 0 Отговор
    Кремиран е.По закъснели сте.
  • 10 G989

    9 0 Отговор
    Поклон пред големия артист и светла му памет! А вас да попитам, за какви изневери става дума, след като любовта му била платонична...
  • 11 гост

    4 0 Отговор
    Тук коментират най - големите тъпаци на света