Last news in Fakti

3 Март, 2019 14:14 4 547 6

Диетата на Лагерфелд, която го промени

  • диета-
  • лекар-
  • дизайнер-
  • килограми-
  • здраве-
  • лагерфелд

Какъв хранителен режим е спазвал легендарният немски дизайнер?

Диетата на Лагерфелд, която го промени - 1
Снимка: БГНЕС

Наскоро светът загуби талантливия немски дизайнер и творчески директор на модната къща Chanel, Карл Лагерфелд. Той почина на 85-годишна възраст, но остави след себе си богато наследство. Наред с други неща, той е известен и със саркастичните си забележки и груби коментари. Не се страхуваше да говори за други, но не забравяше и самокритиката.

Лагерфелд много държеше на външния си вид. Така е един момент решава, че трябва да промени всичко и на 64-годишна възраст се връща към килограмите, които е имал на 20 години.

Дълго време дизайнерът е страдал от проблема с наднорменото тегло. Но през 2002 г. той изглежда видимо отслабнал. По онова време той навършва 69 години. Лагерфелд споделят тогава, че само за една година е загубил 40 килограма благодарение на специална диета, която д-р Жан-Клод Удрет е разработил за него.

„Изведнъж дрехите, които носех години, станаха по-широки и не ми ставаха. Исках да опитам нещо ново. Но с предишното ми тегло беше невъзможно. Разбрах: първо трябва да отслабвам. Между другото, сегашното ми тегло съответства на това, с което бях на 18 или 20 години."

По това време Лагерфелд дава много интервюта и говори за своята диета, мотивация и дори не крие за какво е предназначена тази диета. Неговият лекар дори му дава името - 3D диета. Това се дешифрира много просто: 3D - дизайнер, лекар, диета. Много кратко и остроумно име.

Диетата е единствената игра, в която печелите, като губите. Ако следвате всички правила, като заповедите, то наградата ще бъде не просто да се отървете от наднорменото тегло, но и осъзнаването, че сте човек, който може да се промени. Самият Лагерфелд вярваше, че това е най-добрата награда, че това е основата, върху която да се изгради успешно бъдеще.

От пълен мъж с двойна брадичка Лагерфелд се превръща в елегантен мъж и видимо подмладен. По това време дизайнерът е на 70 години!

Сега е моментът да се говори за самата диета, към която се е придържал дизайнерът. В действителност, неговите принципи са доста прости: отхвърлянето на повечето въглехидратни продукти, рафинирани и пържени храни, минимум мазнини, изчисляване на калориите. Повече зеленчуци и протеини, по-малко мазнини и въглехидрати.

Д-р Удре разделя диетата на няколко етапа:

През първите две седмици е разрешена само протеиново-растителна диета с консумация до 900 ккал на ден под лекарско наблюдение. Протеиновите източници са протеинови шейкове.

Освен това, калорийното съдържание се увеличава до 1200, а пилешки гърди, риба, бяло месо, сирена и кисели млека се появяват в диетата в малки количества. Също така остават зеленчуци в неограничени количества. Този етап продължава, докато достигнете желаното тегло.

Последният етап ви позволява да използвате 1300-1600 калории, пълнозърнест хляб се добавя за закуска и плодове за вечеря.

За цяла година Карл Лагерфелд демонстрира изключителна издръжливост и воля, хранейки се по този начин. Неговото ежедневно меню, особено на първия етап от диетата, било доста оскъдно: закуска с кафе, тост и грейпфрут, обяд от протеинови коктейли и зеленчуци. Ястията за диетата са били доста скромни.

Той многократно е казвал, че за да се спазва тази диета се нуждаете от много решителност и воля, в противен случай няма да проработи.

Диетата на Лагерфелд със сигурност не е абсолютната здравословна диета. Това е строга диета, с много ограничения, макар и с доказана ефективност. Ние не казваме, че е необходимо да я използваме, но на съветите му по този въпрос определено си струва да се обърне внимание.

СЪВЕТИ НА ЛАГЕРФЕЛД

Не казвайте на никого за намеренията си, защото това само пречи на постигането на целта. Сключете договор със себе си и насочете цялата енергия към неговото изпълнение.

Всяко хранене трябва да бъде произведение на изкуството: поставете масата, пригответе хубава храна и се насладете на нея.

Отслабването е тежка работа и стрес за тялото. Не е необходимо да добавяте към този стрес и интензивно обучение. По-добре е да се занимавате с ходене, то носи удоволствие и облекчава стреса, тренира тялото.

Тези съвети се прилагат за всяка диета. Просто трябва да решите и да промените живота си драматично. Лагерфелд доказа, че дори на 70 години не е твърде късно да се промени всичко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    16 2 Отговор
    Прав е, но освен търпение и воля се изисква и мотивация. Дори тя е на първо място, липсва ли, загубена работа.
  • 2 Иван

    2 9 Отговор
    СПОРЕД МЕН Е БИЛО ПЪЛНА ТЪПОТИЯ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ (70) ДА СИ МИСЛИ ЗА ДИЕТА 🤣😂🤣 И КАКЪВ Е БИЛ СМИСЪЛА ОТ СТРЕСА НА ОРГАНИЗМА ДА ХВАНЕ РАК НА ПАНКРЕАСА И ДА СИ ОТИДЕ СУПЕР НЕЛЕПО ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДА ЖИВОТА И КЕФА !!!
  • 3 vasik atanasova

    5 3 Отговор
    за мене този беше голям
    най големия
    само като го погледна с тази коса и черните очила и фрага който
    носеше и името не знам да има втори лагерфелд
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тежка неинфромираност

    1 0 Отговор
    Поредна идиотия от факти! Или статията е преведена като абсолютен идиот(повече от ясно е, че г-н журналиста Иво Стойнев не е авторът) или на запад също имат идиоти за журналисти !
    Честно ли ? През първия етап който е най-хард и включва протеинова-растителна диета г-н Лагерфелд е закусвал тост и грейпфрут ? Ако изключим това, че грейпфрута влиза в категорията растение(въпреки, че тук под протеинова-растителна диета се има предвид протеини и зеленчуци) как по точно да определим тоста? Иво ти четеш ли какво пишеш/превеждаш и придаваш ли му някакъв логичен смисъл преди да го публикуваш??? Наистина искам да получа отговор на това !?!?!?!?! Идеята на полето долу за коментарите предполага освен изразяване на мнения от четящите и получаване на някакъв отговор от автора при породили се въпроси ???

    Питането ми е г-н Иво Стойнев ли е измислил/превел идиотски тази недоумица или изворът на глупостта е със западен адрес(чужд автор)

    Наистина умирам от любопитство да разбера !!!!!!!
  • 6 Supermag

    0 0 Отговор
    Още диети на https://www.supermag.bg/plodove-i-zelencutzi/zelenchutzi/view?iid=39448