Last news in Fakti

20 Април, 2012 18:49 7 718 0

Новородено бебе умря в частна болница в Дупница

  • бебе-
  • болница-
  • дупница-
  • смърт

Новородено момченце, на 12 часа, почина в частната болница в Дупница, предаде БГНЕС.

Към 11 часа в четвъртък 25-годишната бременна Наташа Кметска от Сапарева баня е включена на система от завеждащия АГ отделението на частната болница д-р Петър Динов. В 21 часа жената ражда здраво момченце, тежащо 3,5 килограма, което е изплакало.

Малко след 9 часа тази сутрин, медицинският персонал на АГ отделението връчва на майката бебето, едно шише с биберон и й нареждат да го нахрани. Тъй като младата майка няма все още кърма. Момченцето още при поемане на първите глътки, се задавя и умира.

Близките на младата майка обвиниха медицинския персонал, че не й е обяснил как се храни новородено, при положение че това й е първо раждане. Прецедент е и факта, че за първи път патоанатом от болницата в Кюстендил идва и прави аутопсия в частната болница в Дупница, чийто завеждащ е д-р Ени Лефтеров. Случаят се разследва от полицията. Уведомена е прокуратурата.

Близките нямат забележки относно раждането, проведено от д-р Петър Динов, но смъртният случай в отделението му е поредния удар на съдбата срещу гинеколога, чийто син Йордан бе разстрелян на 4 април тази година в центъра на София. 40-годишният благоевградски бизнесмен Йордан Динов бе разстрелян на 4 април сутрин, около 10 часа, в центъра на София, на ъгъла на улиците "Будапеща" и "Кирил и Методий".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА