Last news in Fakti

30 Март, 2019 11:23 8 148 31

Светът полудя по младата съпруга на Хуан Гуайдо

  • фабиана росалес-
  • хуан гайдо-
  • доналд тръмп-
  • венецуела

Фабиана Росалес се нарежда сред влиятелни жени като Мелания Тръмп и Колинда Грабар-Китарович

Светът полудя по младата съпруга на Хуан Гуайдо - 1
Снимка: БГНЕС

Безспорно има много влиятелни и красиви жени по света. Един от най-добрите примери за това е хърватският президент - Колинда Грабар-Китарович, която по време на Световната купа в Русия стана почти най-важната звезда. Важна персона е и дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка Тръмп. Роля от международно значение има и съпругата на Тръмп - Мелания, както и съпругата на чешкия премиер Андрей Бабиш - Моника Бабиш.

Тези дни обаче Доналд Тръмп загуби ума и дума от една друга млада красавица. А именно от съпругата на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо.

С младежката си енергия и пътувания по света, 26-годишната съпруга на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо се очертава като важна фигура в неговата кампания да донесе промяна в съсипаната от криза държава.

Възрастта на Фабиана Росалес и непринуденият начин, по който се облича, често с дънки, докато обикаля Латинска Америка, не дават вярна представа за вътрешната ѝ твърдост и зрялост, които тя е придобила заедно със съпруга си активист по време на бурните улични протести в столицата на Венецуела. След това нейният съпруг се обяви за временен венецуелски президент с подкрепата на десетки държави, между които САЩ, влизайки в конфронтация с президента Николас Мадуро, който отказва да се оттегли на фона на, по думите му, опит за преврат.

"Аз съм съпругата на президента Хуан Гуайдо и ще го придружавам, където и да отиде, и ще преодолеем всички препятствия, пред които се изправим, както сме правили през всичките си години заедно", каза Росалес в интервю в столицата на Перу Лима. "Включих се в политиката, защото искам да променя страната си".

"Не искам дъщеря ми да расте с желание да напусне Венецуела", каза тя, като имаше предвид около 3-те милиона венецуелци, които избягаха от страната, докато икономиката се сриваше, сред хиперинфлация и недостиг на храна и лекарства, а сега и спирания на тока.

Докато съпругът ѝ е начело на усилията за отстраняване на Мадуро чрез протести и се опитва да убеди венецуелските военни да изоставят социалистическия лидер, Росалес работи по въпроса да привлече международна подкрепа за притиснатата венецуелска опозиция с широко отразявани пътувания в съседни държави.

Този месец тя пътува до Перу и Чили, където се срещна с президентите на двете държави и говори в университети за венецуелската хуманитарна криза. На 27-ми март се срещна с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом, докато САЩ затягат санкциите срещу администрацията на Мадуро.

Светът полудя по младата съпруга на Хуан Гуайдо
Снимка: БГНЕС

"За мен е голяма чест да приема първата дама на Венецуела", каза Тръмп. "Тя е преминала през нещо, през което хората не искат да преминават и никога не трябва да преминават".

Росалес се запознава със съпруга си на младежки митинг на Волунтад популар ("Народна воля") - опозиционна партия, за която работи още от студентските си години. През последните месеци тя стана много известна във Венецуела, докато стоеше до съпруга си на многохилядни митинги. Наскоро пое и ролята на международна посланичка на венецуелската опозиция, докато съпругът ѝ е отдаден на вътрешни дела.

Още неутвърдена като първа дама на Венецуела, тя помогна на съпруга си да изглежда повече като президент, казва Димитрис Пантулас - политически анализатор в Каракас.

"Тя е професионалист, млада, образована жена, и до известна степен е консервативна", заявява Пантулас. "Този образ е в съответствие с (венецуелските) стереотипи за това как следва да изглежда една президентска двойка, особено за тези от средната класа".

В интервюто Росалес казва, че нейната "най-важна роля е да бъда майка, но също сестра и съпруга".

В края на януари Гуайдо се обяви за временен президент на Венецуела. Опозиционният лидер беше председател на венецуелския Конгрес и каза, че конституцията му позволява да сформира временно правителство, защото миналата година Мадуро е бил преизбран с измама.

Политическото предизвикателство веднага превърна Гуайдо в мишена на администрацията на Мадуро, която го обвинява за организиране на протести с насилие и бързо го включи в списък на хора, на които е забранено да пътуват.

При неотдавнашните си пътувания зад граница Росалес се срещна с големи групи венецуелски мигранти, като ги призова да запазят вярата си в съпруга ѝ, и каза на регионални лидери, че "диктатор" като Мадуро не пада в рамките на няколко дни. Тя твърди, че венецуелската опозиция бележи напредък, като назначава посланици по целия свят и с помощта на САЩ си връща контрола върху венецуелските петролни активи в чужбина.

Опонентите на Росалес окачествиха неотдавнашната ѝ обиколка като отчаян опит да задържи Гуайдо в светлината на международните прожектори, докато венецуелската криза се проточва, а световното внимание се насочва другаде.

"Тя се опитва да укрепи имиджа на Гуайдо, докато във Венецуела подкрепата за неговото движение спада", заяви миналата седмица Аревало Мендес, посланикът на Мадуро в Чили, пред местна медия.

Дъщеря на журналистка и фермер от селскостопанския щат Мерида, Росалес казва, че се е заинтересувала от социалните проблеми отрано, докато придружавала майка си при интервюта. Тя решила да върви по стъпките на майка си и да следва журналистика, но помагала и на баща си да превозва реколтата до Каракас по пътища, където се случвало да бъде изнудван от корумпирани военни охранители.

Росалес казва, че е преминала през много от трудностите, пред които са изправени в момента венецуелците, включително мъчителния недостиг на лекарства, пише jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    71 21 Отговор
    Хем грозновата, хем прилича на ромка. 😂

    Коментиран от #17, #25, #28

  • 2 Иван Гешев

    74 12 Отговор
    И какво прави при Перчема, който причини хуманитарната криза в родината и? Тази е далеч от красотата и морала.

    Коментиран от #29

  • 3 Mорук

    63 5 Отговор
    И нека ,започнем с окупирането,задушаването а след това с дългове от МВФ заграбване и поробване на Венецуела с чар ,типичното краварско двуличие и лицемерие
  • 4 Ей, като е за пропаганда

    48 3 Отговор
    И баба Меркел ще я изкарате топ манекенка

    Коментиран от #6

  • 5 Лорчето от красивия град!!!!!!

    14 21 Отговор
    Венецуелките са също едни от красавиците на света...!! Млада и красива жена, която няма да търси мъже като някой копой, а те ще я намират сами....!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КОНТРАТА

    31 10 Отговор
    Грозна индианка сега да я изберат за Мис Вселена. Сега ще се мазнят на индианците от Венецуела по всички линии!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЧЕРВЕНИЯ ФЕНИКС

    33 3 Отговор
    Приятелите на говедарит и говедарите са винаги най - най, особено кога става дума за енергийни източници, Азербайджан е един от ярките примери.
  • 10 А бабите ромки

    8 9 Отговор
    ли са красиви...? Нарамили им старите и грозни кокали да ги разхождат и показват пред обществото,... в това число и мадам Злата..! Ето запознайте с нашите баби и дядовци...! Един път харесайте някого от статия, красавци с неземна красота...!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хигиенист

    20 6 Отговор

    До коментар #11 от "Обективен":

    Позабърши си "обектива"...
  • 13 Ха ха

    14 5 Отговор
    Аз нещо не я харесвам тая.Що трябва да я ева насила?Ми не я ща бе.Ха ха.Евете се сами ако можете нали?
  • 14 332дед

    25 3 Отговор
    Aйде, почваме с хамерикаската хибридна игричка.. вижте колко са готини тия дето са с нас, и колко са грози и НЕ обичани другите против нас... хаха БО.КЛУЦИ!!!
  • 15 Баце

    19 2 Отговор
    Бай Дончо има страшно отегчен вид, че трябва да се снима с домашната прислужница от латиносите. Яко са го хванали за кожата на семейните ценности, щом изтърпява и тази гавра.
  • 16 Хасан

    14 1 Отговор
    Интересно що ме трият ..какво лошо казах?!..
    Вместо да потърсят подкрепата на гражданите си ,те отиват да търсят външна подкрепа
  • 17 Енолог

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Цъ, баш на конячка си мяза... Интересно, що не ти прилича на циганка?
  • 18 АзВечеСъмТе

    9 1 Отговор
    Има нещо много сбъркано в цялата тая работа

    Коментиран от #20

  • 19 Бесен

    25 3 Отговор
    Държавата (Венецуела) не е съсипана от кризата - съсипана е от мериканските престъпници и лакеи като Гуадо и порядъчно грозноватата му половинка...

    Коментиран от #26

  • 20 Бесен

    20 3 Отговор

    До коментар #18 от "АзВечеСъмТе":

    Какво сбъркано да има? Американците от десетилетия се стремят да завземат петролните залежи на Венецуела, само че венецуелците ги изгониха като мръсни псета и започна една подмолна война на санкции и икономически ограничения, които бавно изсмъкват силите на Венецуела и все пеак не достатъчно бързо според американските престъпници, за това се опитват да инсталират своето момче Гуидо на власт. Бивш възпитаник на американски тинктанк, обучаван от МВФ в кражби и разработван от ЦРУ - тва е Гуидо - поредния продажник, чакащ 30те си сребърника...
  • 21 Пфу

    16 3 Отговор
    Краварите фашисти унищожиха и тази страна, а това е женският вариант на Бойко Борисов !
  • 22 гашник с мотика

    15 2 Отговор
    Най-добре да остане да помага на татко си в земеделието. Тъкмо ще може да я ползва и за бостанско плашило.
  • 23 Д Димитров

    10 1 Отговор
    ЧАК ПЪК ТОЛКОВА ХУБАВА. ВЯРНО,ЧЕ ТИНЕЙДЖЪРКА ОЩЕ, НО НИЩО ОСОБЕНО НЯМА В НЕЯ.
  • 24 Марони

    2 16 Отговор
    Венецуела не иска комунистическа мизерия,но уви в БГ мнозина ридаят за нея,защото сами не могат да успеят в живота и чакат отново някой черве демагог да ги поведе към"светло бъдеще".Жалко!Хубавото се постига с разумен избор и усърдна работа,а не обвинения към този и онзи.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Gost

    1 17 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен":

    Да...държавата не е съсипана от кризата. Тя е адски съсипана от Малоумника - сегашния президент !

    Коментиран от #27

  • 27 Любопитко

    11 1 Отговор

    До коментар #26 от "Gost":

    Ти дръзваш да наречеш благоверния на тая "Малоумник"?!? Нали недоразумения като тебе го признаха за ПРЕЗИДЕНТ?!?!?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Алфа Ромео

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Гешев":

    Перчема се прави на загрижен за народа, иска да посее демокрация и после да смуче петрол.
  • 30 ТРОПЧО

    2 3 Отговор
    ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЖЕНА МУ🤣🤣🤣🤣💄💄💄💄🛍😆😆😆
  • 31 3333

    1 4 Отговор
    Целия свят я харесва само тука 5-6 драскачи не я харесват, защото Тръмп и бил приятел. Тя да внимава с този дърт козел, че си пада по млади върбички.