3 Май, 2012 17:15 1 168 0

Четката и пастата за зъби не стигат

  • зъби-
  • четка за зъби-
  • паста за зъби

Защо най-популярните средства за здравето на зъбите не изчерпват всичко, което можем да направим. Четката за зъби без съмнение остава най-елементарното, но едновременно и най-важното средство за защита на зъбите от налепи. И до днес не е измислило нищо по-ефективно от нея. Затова и препоръките на зъболекарите обикновено са: зъбите трябва се мият поне две пъти дневно. Но този “инструмент” все пак не е напълно достатъчен, за да поддържаме зъбите и устата си в най-добро здраве, пише порталът zdrave.bg.

Според стоматолозите, ако искате да предпазите своите зъби и венци от бактериите, предизвикващи кариес и различни възпаления, трябва да се използват и други средства - например разтвори за изплакване на устата, конци за зъби, четка за почистване на езика, масажна четка за венците, спрей за устна кухина и т.н. Само полагането на комплексни грижи ще ви гарантира постигането на най-добри резултати.

Някои от изброените средства не са достатъчно популярни и често хората не ги смята за необходими. Практиката например е доказала ползата от прилагането на средствата за изплакване на устната кухина. В техния състав често влиза триклозан – вещество, което намалява зъбния налеп, екстракт от женшен, който оказва тонизиращо действие, магнезиев аскорбилфосфат, който намалява скоростта на образуване на зъбен камък. 

При кръвотечение на венците, стоматит и гингивит е полезно да се използват средства за изплакване, които способстват за спиране на кръвотечението.

При пародонтит и изобщо за профилактика на пародонтозата е подходящо всяко средство, което притежава антибактериални свойства и повишава съпротивителните сили на организма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА