Last news in Fakti

31 Май, 2019 00:30 19 860 31

Защо ви липсва сексуална възбуда?

  • секс-
  • възбуда-
  • либидо-
  • оргазъм

Вижте какви може да се причините да не можете да се възбудите

Защо ви липсва сексуална възбуда? - 1
Снимка: Shutterstock

Сексуално желание има, но не и възбуда, което прави сексът невъзможен или просто незадоволителен. Много жени имат този проблем. Но защо не изпитват сексуална възбуда?

Нека първо изясним, че сексуално желание и сексуална възбуда са две съвсем различни неща, пише rozali.com. Докато желанието за секс е свързано с либидото, то възбудата е резултат от сексуална стимулация.

Със сигурност сте изпадали в ситуация, в която половинката ви търси секс, а вие се оправдавате с мигрена, умора и ред извинения, защото просто нямате желание за секс точно в този момент. Но това е нещо временно, нещо, което може да контролирате. Докато липсата на сексуална възбуда е по-трудно решим проблем, който, ако не бъде взет под внимание, скоро ще доведе до перманентна липса на желание за интимност (поради изпитването на болка по време на секс заради липсващо или намалено овлажняване, както и невъзможност да достигнете до оргазъм).

Защо я няма сексуалната възбуда?

Съвсем нормално е връзката да преминава от бурна и страстна в любовна след няколко години. Ако сте от дълго време с един партньор, ако не се случва нищо ново в сексуалния ви живот, ако сексът е като по график и все на дивана в хола в една и съща поза... е, не се учудвайте, че не можете да се възбудите.

Понякога пък причината за липсващата ви възбуда е в него, в уменията му, в липсата на старание, в припряността му. Ако това е винаги така и се чувствате незадоволени, подходете внимателно и поговорете с партньора си, покажете му пътя към сексуалната ви възбуда. И вие, и той ще е доволен, че ви е доставил сладкото удоволствие от оргазма.

Липсата на сексуална възбуда понякога се дължи на хормонален дисбаланс, прием на лекарства или наркотици, редица гинекологични заболявания като вагинизъм и кандидоза, например, водещи до вагинална сухота, болка и други фактори, възпрепятстващи секса.

В други случаи пък липсата на сексуална възбуда е на психологическа основа, резултат от травмиращ сексуален опит или поредица от незадоволителни интимни контакти.

Ето как можете да постигнете сексуална възбуда, ако проблемът не е здравословен:

- Направете нещо ново, щуро, посрещнете половинката си без бельо със секси чорапи и къса пола, направете го в асансьора, в колата или просто обходете всички подходящи мебели у дома. Помислете за някоя секс игра, която да разпали страстите ви, суинг или тройка (някои хора се възбуждат от това да гледат как някой друг се заиграва с партньора им), гледайте заедно порно, просто разнообразете сексуалния си живот.​

- Друга стратегия е въздържанието. Известно време без секс може да ви подейства зареждащо, в смисъл да засили както сексуалното ви желание, така и сексуалната ви възбуда.

- Обмислете идеята за секс стимуланти и афродициаци или секс хапче за жени.

- Отпуснете се, не се концентрирайте върху въпроса как да се възбудите и дали ще стигнете до оргазъм по време на секс.Подобни мисли само ви отдалечават от сексуалната възбуда. Забравете за всичко и оставете тялото ви да говори.

- Ако вече сте опитали, но нищо от това не помага, използвайте лубриканти, за да компенсирате липсата на овлажняване в резултат на липсващата възбуда.

- Правете повече секс в дните на овулация, когато жената се чувства най-възбудена, за сметка на останалото време, когато липсата на възбуда намалява сексуалните контакти.​


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Exynos 8895 8 cores

    25 3 Отговор
    Поредната страхотна статия БРАВО Вени 👍
    Статията за Fox tail Plug кога ?????

    Коментиран от #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РЕАЛИСТА

    8 2 Отговор
    ЧЛЕНА Е ТВЪРД ОГАТО ВОЛЯТА Е МЕКА,НО КОГАТО ЧЛЕНА СТАНИ МЕК ВОЛЯТА СТАВА ТВЪРДА.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рошко

    10 4 Отговор
    Щото само боб и притоплена манджа не се яде
  • 6 Запален фен

    3 4 Отговор
    Най обичам стойка 69.........

    Коментиран от #11

  • 7 Ромката и зетя

    7 5 Отговор
    При опитен зет, няма как да не се възбудя, ама и мен се ме бива, защото съм от бранша, източих му една кофа материал...!!!!
  • 8 Прекрасен

    4 14 Отговор
    Моят е 24 см и досега не ме е предавал колкото до възбудата жените като го видят и обикновенно откачат затова бих казал че всичко е както си го направи човек. Аз съм на 29 и съм в най добрата си форма но за да е вълшебен секса трябва да има желание и он двете страни. Вълшебен ден

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 радио Га Га

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "Прекрасен":

    24см. ти влиза прекрасно. За това пази ефирно мълчание.

    Коментиран от #14

  • 11 Онур

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Запален фен":

    Ами хайде да правим,и аз обичам 69.
  • 12 Лора

    5 6 Отговор
    Зодията ми е такава, че се възбуждам лесно, но шепа мерзавци, ми убиха това прекрасно чувство у мен...! Дано станат по зле от мен...! Това е съвсем сериозно....!!!!

    Коментиран от #17, #29

  • 13 Бай хой

    5 1 Отговор
    Както казва Вени - апетита идва с яденето.

    Коментиран от #16

  • 14 Ама и на любовника ти влиза...!

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "радио Га Га":

    Така, че и ти много не говори...! Доста време от тези сантиметри беше възбуден този дискриминатор, сега се прави на интернационалист и непукист...!
  • 15 Тритий

    8 2 Отговор
    Когато една жена иска да прави секс - тя полага усилия това да се случи. Зодиите нямат нищо общо със сексуалната нагласа. Дори и възрастта няма (поне до средната такава). Всичко зависи от това - какво въображение има един човек. Той може да контролира сексуалното си поведение и дори оргазмите си, може да живее в два и повече светове във въображението си.

    Коментиран от #23

  • 16 Курти Курдов

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Вени, само като видя че си пуснала нова статия, ми щръква голям и твърд, като кол. Надявам с че като прочетеш това, влагалището ти ще се разшири, овлажни и ще започне да пулсира, зърната ти ще щръкнат, а ануса ти ще е готов в очакване на гости.
  • 17 Деси

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "Лора":

    Лора, това означава, че може би е време да минеш на другия бряг, чакам те...

    Коментиран от #21

  • 18 Бела жига

    8 3 Отговор
    Вени, пожара в теб трудно може да бъде потушен... Тази статия да не е перифразиране на "Боли ме главата тази вечер"?

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Аз никога няма...!

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Деси":

    Да мина на другия бряг, дори и да не съм възбудена...!Казала съм хиляди пъти, дали възбудена или не, това не ме притеснява, притесняват ме жини с леко поведение...!!!!!
  • 22 Радо

    10 1 Отговор
    От моя скромен опит с нежния пол мога да кажа, че половината жени са фригидни по рождение, от останалата половина с положително отношение към секса, само половината успяват да достигнат до оргазъм, и то не всеки път, някои рядко....така че за съжаление само 25% от жените са успявали да усетят удоволствието от оргазма през живота си, за разлика от нас мъжете - почти 100%.
  • 23 Въображението да...!

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тритий":

    Но никой не се съгласява да ме и къпе с урина...! Пък и все още зет нямам, за да пробвам с него...! Егати въображението...! Браво махалата, държите рекорда, но не сте за Гинес...! Средна възраст...?

    Коментиран от #24

  • 24 Бела жига

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Въображението да...!":

    Еееее... хубавата ти главица има страхотно въображение!!! Възбудения мъж много трудно би "изкъпал" с нещо различно от... бял... А за зетьовете... Аз имам един кандидат, но още е на 3 :)))
    Ако и ти имаш добро предложение за снаха - ще се сродим - някой ден, ама до тогава - бръчките едно друго, нали знаеш :)))

    Коментиран от #25

  • 25 Виж ко...

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бела жига":

    Точно това казвам, че като ме наблюдавате трите ромки, възбуда нямам, за бръчките не мога да крадна, за да ги изгладя и отгоре и отдолу... за да подлудя некой младеж, който не е виждал стара вулва, минала под ножа..!А относно зетя, аз не съм педофил, задръж си педофилското отношение в тебе....!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар...

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Маленакис":

    От мъж или жена е написан, може би в момент на възбуда..! Отново доста неразбираем...?! На какво ли се дължи това...!?
  • 28 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    защото джоба е ПРАЗЕН
  • 29 Виж сега

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лора":

    Ами Лорче, трябва не със всеки да се възбуждаш. Как няма да ти налетят "мерзавците". Кучетата налитат, когато кучката навири опашка. Трябва с правилните хора да се възбуждаш и тогава нещата ще ти са наред. Проблемът си е в теб. Като си я подкарала наред какво очакваш.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.