Last news in Fakti

20 Май, 2012 14:19 1 272 2

В „Пирогов” спасиха крака на 17-годишен

  • пирогов-
  • крак-
  • моторист

17-годишен моторист е приет в събота в "Пирогов" с изключително тежка травма на лявото бедро, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Момчето е паднало с мотор, а ръчката на амбреажа се забила в крака му и разкъсала бедрената артерия. При приемането в "Пирогов" бедрото е било синьо, което показва, че не се храни с кръв, разказа доц. Харитон Новков, началник на детската травматология. Според него още малко закъснение и е щяло да се наложи да се ампутира крака до слабините.

Веднага е сформиран мощен екип от двама съдови хирурзи: д-р Тодор Георгиев и д-р Георги Григоров, и двама травматолози: доц. Харитон Новков и д-р Здравко Дренчев. След 3-часова операция, с прилагането на автовенозен трансплантант, кръвоснабдяването е възстановено и кракът спасен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СПАРТАК

    0 0 Отговор
    Е като има има и такива лекари какво трябва да казваме за другите, дето само за пари мислят. А този екип да взима достатъчно а от мен поклон пред труда им.Да са живи и здрави и дал Бог да са повече от другите.
  • 2 елси

    0 0 Отговор
    Господ здраве да им дава да спасяват децата на България