Риба с доматен сос (Pesce all’ Acqua Pazza) - това е традиционна рецепта от Южна Италия (съчетание на домати, зехтин, вода и люта чушка), която се приготвя в голям тиган. Правилният превод на рецептата е "Риба в луда вода", пише gotvetesmen.com.
Необходими продукти:
1 (400 г) консерва домати, нарязани на кубчета
500 мл (2 ч. ч.) вода
2 скилидки чесън
1 с. л. ситно нарязан магданоз
1 с. л. ситно нарязан копър
щипка люспи от лют пипер
2 с. л. зехтин
500 г филе риба с кожа
сол
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
• Чесънът се почиства и се нарязва на тънки филийки.
• В голям тиган се сипва водата и се добавят доматите заедно със сока, чесъна, магданоза, копъра, люспите от червения пипер и зехтин.
• Посолява се на вкус и тиганът се похлупва.
• Сосът се довежда до кипване и огънят се намалява.
• Оставя се да къкри 45 минути, след което се отхлупва и се оставя да се изпари на половина.
• Отгоре се нареждат филетата риба с кожата надолу.
• Задушават се 4 минути и се обръщат с помощта на две шпатули.
• Рибата с доматен сос се овкусява със сол и черен пипер.
• Готви се 12 минути.
• Разпределя се по чинии заедно със соса и се поднася с хляб.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 ПЕЕВ
13:44 30.07.2019
3 Хемингуей
16:00 30.07.2019