Last news in Fakti

14 Август, 2019 00:30 10 134 38

Секс по договор - бихте ли приели?

  • секс-
  • договор

"Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично."

Секс по договор - бихте ли приели? - 1
Снимка: Shutterstock

Сексолози предлагат секс договори, които не само да оправят проблемите в леглото, но и да заздравят връзката. Докато все още се обсъжда доколко е смислено двама души, които се обичат, да подписват предбрачен договор, то се роди пактът за идеалния секс. Една от първите, която го препоръчва, е сексологът Трейси Кокс. Ето така би изглеждала само част от един секс договор:

„Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично и да разнообразявам любовния ни живот два пъти месечно. Ти, от своя страна, обещаваш да ме целуваш повече, да се стараеш и да отделяш повече време за любовната игра и да ми правиш много комплименти в леглото“.

Бихте ли подписали подобно нещо, ако половинката ви помоли за това?

Повечето, запитани този въпрос, отговарят почти механично, че сексът трябва да бъде спонтанен. В идеалния свят, би трябвало да бъде. За съжаление, обаче, ние не живеем в него, а ставаме подвластни на битовизмите, рутината и тежкото ежедневие, пише rozali.com. Сексът често присъства в графика ни за деня, но след края на работния ден, някак си преминава в графика за следващия. И така интимният контакт се мести ден след ден. По тази причина много двойки започват да се замислят дали да не подпишат т.нар. „секс договор“ с надеждата да върнат интимностите в живота си.

Замислете се, че повечето неща се получават при доброто планиране. Защо и сексът да не бъде едно от тях?

Миналата година индиец пожела от съпругата си да подпише документ, в който се задължава да прави секс с него три пъти седмично. Той я заплаши, че в противен случай, ще се разведе с нея. Секс експертът Трейси Кокс обаче, има не чак толкова радикални виждания за подобен договор. Според нея секс договорът трябва да помогне на двойката да изглади проблемите си в леглото, често ставащи причина и за други проблеми извън него.

Какви са плюсовете от подобен документ?

Ангажиментът към този договор е и ангажимент към самите вас. Кара ви да се фокусирате, защото трябва да определите какво ще включите в него и така имате възможност да се задълбочите в тема, която по една или друга причина сте игнорирали дълго време. И тъй като е в писмена форма, това го прави истински. Не можете да избягате от обещанията си, защото те са пред очите ви черно на бяло.

Действа успокояващо, защото вече имате план за справяне с проблемите, което реално не ги прави толкова драматични. Можете да маркирате напредъка си, което ви дава допълнителен стимул да продължавате да се придържате към обещанията си.

Тези договори често се трансформират с времето в списъци, в които всеки е написал какво иска да опита. И така няма как другият да забрави кое ви доставя удоволствие.

Как се изготвя един секс договор?

Анализиране: И двете страни сядат и написват какво мислят съвсем честно за сексуалния си живот. Какво им харесва; коя част от акта им допада най-много; коя най-малко; знаят ли какви са сексуалните нужди на другия; какво очакват от секса с другия; доколко той съвпада с очакванията им и т.н. Не се притеснявайте, ако се чувствате малко неловко, слушайки списъка на половинката си. Критиката се приема трудно, но запомнете, че вие сте екип и вината за проблемите е и на двамата.

Действие: Използвайте списъка, който сте направили и вижте какво искате да се промени в него – да правите по-често секс, да залагате на оралната любов, да увеличите продължителността на акта, какво да промените... Фокусирайте се върху това какво ви харесва в момента, а не какво липсва. Изберете си 10 неща, които ви допадат и 10, които бихте искали да опитате. Не се чувствайте глупаво, седейки и пишейки подобни неща. След като веднъж започнете, ще видите колко освобождаващо е това.

Преговори: От тези списъци ще придобиете точна идея какво целите, с каква честота и вариация и най-вече какви промени са необходими, за да го постигнете. С времето това няма да остане само на хартия, а реално ще бъде постижимо.

Договорът: Промяната става нещо постоянно най-малко след шест седмици, така че нека това е минималният срок, за който вие обещавате да правите определени неща.

Текстът може да се напише по следния модел:

„Съгласен/на съм през следващите секс седмици да правя това и това. Обещавам да направя Х неща през този период от време и само извънредна ситуация „на живот и смърт“ може да ме накарат да не спазя обещанието си“.

И двамата се подписвате в долния край и си стискате ръцете.

В края на периода на договора ще осъзнаете, че идеята не е никак лоша. И двамата ще сте наясно какво обича другият и ще сте подобрили значително сексуалния си живот.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъъъпо

    54 6 Отговор
    Ама големи глупости им раждат тиквите на запад
  • 2 РЗС

    40 9 Отговор
    а ако не може да вдига самолета, щото е само една и съща стюардеса ?

    Коментиран от #6

  • 3 Bobi

    25 5 Отговор
    Няма такава глупост!Е ако тя не иска или аз,дай да правим нещо насила...щом не става не става.Точка на въпроса!
  • 4 Хахахах

    21 2 Отговор
    Къв договор. То жените като ме видят никоя не ще да сключи договор с мен за секс както по закон. Аз съм отблъскващ. Щом е така по добре да вървя при про*ститу*тка.
  • 5 Бай Този

    17 0 Отговор
    Вене,да напрайм един договор а?Та почесвам по малко.
  • 6 Хи хи

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Като не може следва неустойка къщата и колата
  • 7 Нмткф

    7 1 Отговор
    Аз познавам двойка която така е направила и той и прехвърля пари в сметката пък тя му дава когато той си пойска. Казаха че работи и го правят от години и между другото имат три деца.
  • 8 Чепа

    17 0 Отговор
    Вени ...ще те жуля по цял ден всеки ден и то без договор!
  • 9 А който е прост...!

    4 3 Отговор
    И не може да пише, пак на сухо ли да стои..! Значи за развод юрист, за секс додовор пак юрист...! Ако.е грозен партньора и това не помага...! Неприемлива работа, по задължение нищо не става, може би за индийците става, защото вярват в много богове...!

    Коментиран от #14, #16

  • 10 Боли мъ чепа

    9 0 Отговор
    Я не падписвам договор с мобилен оператор та ша подпиша с некоя м@ст*я, САМО ДА МА ЩАВАТ ЗА КИНТИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Що е договор?

    1 0 Отговор
    Стигане до приказване, говорене и сделка! Устен договор! Само за съда писменният е, с по-голяма сила?! При всеки секс има договор.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бай

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "бай":

    А-а-а-а да...пропуснах да пиша, че то на цялата планета простолюдието е на тоя хал. Ама никой не ни пита - приемат едни закони, дето ни задължават да го поемаме и да ни го набутват все по-навътре, а всички стоим и мълчим. Явно си въобразяваме, че така е правилно или пък повечето са яки мазохистчета...както и да е - все си е жалка картинка, дето няма оправия....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Целувката е

    4 1 Отговор
    Устен договор за отдаване на долния етаж под наем !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хйхйхйхйхй

    7 1 Отговор
    Има такива жени, къде номера е да имаш пари, тогава можеш да правиш всичко с нея, по всяко време.Виждал съм българки женени за италианци. Италианеца над 60г прилича на дарт вейдар, а гювендията млада красива, ама се прежалила. Как може да има не малко такива жени незнам.

    Коментиран от #26

  • 19 Димов

    2 0 Отговор
    Зорлем гюзелик олма.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Франкенщайн...!

    3 1 Отговор
    Тези, къщи, коли и пари не се носят в отвъдното..! Когато имаш разум, не ти трябва никакъв договор...! Като не искаш да се жениш, не ти трябват семейни правила, отиваш на магистралата и живееш по своите закони...! Аз тези договорри ги наричам по културно му Семейни Правила...!
  • 23 После...

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Срах в морето на царево":

    Трябваше да го и ядеш, да не стане зян и да не замърсяваш природата, трябваше да идеш на по дълбокото и да свършиш със себе си...! На мен пък ми е суперско да лижа органите на баби и дядовци...! Да ме пази Бог от всичко гадно...!
  • 24 Малкия изрут

    2 1 Отговор
    Договорът беше кола, срещу това да има мърсуване с ейца....! Травестит ска работа....!
  • 25 Smehurko

    3 0 Отговор
    Аз пък все съм си мислел, че на секса по договор му се вика проституция ?!?!?
  • 26 Смехурко

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хйхйхйхйхй":

    Аз познавам, такива дето и без пари се прежалват.
    "Едипов комплекс" му се вика.
  • 27 На без пари договор...!

    2 1 Отговор
    На това се казва,, Любов,,...!!! Аз повтарям,, мърсуване и любов,, нямат нищо общо..! Някой ще каже отживелици, има го малко, но се среща за радост...!!!!
  • 28 Йосип Броз Тито

    2 0 Отговор
    Подписвам го веднага този договор! Хахаха :)
    Даже със затворени очи!
  • 29 Лорче

    0 0 Отговор
    Препотваш ли се :))))

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 кака

    1 2 Отговор
    Богат и грозен НЯМА!
  • 32 Леля Лора...

    3 0 Отговор
    Да Вучков е богат и красиф...! Вземете го умните,, коври,,..! Още повече ви изфирясал, това дето го нямате...!
  • 33 Допълнение към договора

    2 1 Отговор
    Обещавам да правя секс веднъж седмично И с теб любими(а)
  • 34 Митю Пищова

    1 0 Отговор
    искам да тъпча широки терлици
  • 35 локомотива

    2 0 Отговор
    ццццц каква статия-шедьовър е публикувала венелинка.Само ако можехме да направим договор въпросната венелина да не публикува нищо във факти щеше да е чудо.
  • 36 Балканец

    0 0 Отговор
    Секс по договор ама с чужда жена. Така бих.
  • 37 Петко

    0 0 Отговор
    Ако е тази от снимката може по веднъж и на час
  • 38 Morgoth

    0 0 Отговор
    Ако обещанието ще бъде за един път седмично, ще трябва да се добави и обещание да не ми държи сметка с кого си лягам през останалите 6 дена, както и за това колко при пръскам за платен секс.