Last news in Fakti

13 Септември, 2019 19:36 11 567 13

Голямата любов на Тодор Колев изля душата си

  • голяма любов-
  • тодор колев-
  • втора съпруга-
  • разказ-
  • мълчание-
  • актьор-
  • йорданка

Той беше мой съпруг 17 години и е баща на любимия ми син

Втората съпруга на големия български актьор Тодор Колев – Йорданка, с която той изкарва най-дългия си брак, наруши дългогодишното си мълчание и изля душата си навръх рождената дата на актьора. На 26 август той щеше да празнува 80-годишнина, а Данчето го почете по свой начин, макар да е на хиляди километри от родината, пише вестник "Ретро“.

Живеещата в Канада пенсионерка сподели архивни кадри на артиста и написа: "Оставаш с мен завинаги, Тодоре! Какво са годишнините? Безсилие на времето…“.

Запитана от свои канадски приятели кой е мъжът от снимките, емигриралата актриса обяснява на английски:

"Този красив мъж е най-големият и най-известният актьор на България. Почина преди 6 години, но всички българи продължават да го помнят. Той беше мой съпруг 17 години и е баща на любимия ми син“, споделя тя.

В Канада, втората жена на Тодор Колев живее с дъщеря си Анриет, която е от първия ѝ брак с богат белгиец.

Наскоро и тя я дарила с внук.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    99 3 Отговор
    Голям артист и човек!
  • 2 Менгеле.

    76 2 Отговор
    Поклон пред светлата му памет и творчество. Почивай в мир градски....
  • 3 Лекар БГ

    93 3 Отговор
    Незабравим.Пурко.Ястребовски.Майсторът от "Топло".Доцент Денев....и още десетки роли в десетки филми и постановки.
    А неговите стъпки още лежат на пясъка и още чува море под себе си....велик Герой!
  • 4 Пурко

    20 0 Отговор
    Е имал много дискретен живот...!
  • 5 Шаран БГ

    62 3 Отговор
    Казваха му " Адама".... На турски язик означава "Човек". До каквото се е докоснал, е шедьовър.Вечни ще останат за мен Тодор Колев, Ицках Финци, Николай Бинев, Рашко Младенов.Той не само стигна, настигна , но и задмина "хамериканците" Нищо, че му откраднаха чистачките.Той дори " даде тон " на Лили Иванова, как да запее "Ню Йорк, Ню Йорк"! Не искам да споменавам нито една от ролите му в киното и театъра. Която и да си спомня детайлно, ми става много , много мъчно, че го няма. Че не се докоснах до него лично, когато имах възможност. Изпитвах страхопочитание, а той бе толкова земен - като във всичките си роли..... Одиде си с любовта на всички хора.. Вечна му памет !!
  • 6 гост

    63 1 Отговор
    Българският Луй Дю Финес ВЕЛИК КОМИК НЕПОВТОРИМ !!!! В България едва ли ще има друг като него !!!!! Мир на праха му !!!
  • 7 Доналт Тръмп

    20 2 Отговор
    Поздравление за автора ,не можа ли да намериш по отвратителна снимка на този велик човек и тази жена . Не че не можеше да си направиш труда.

    Коментиран от #12

  • 8 332дед

    48 5 Отговор
    Бях на стаж, сервитьор в новотел Пловдив.. в ресторанта, голям ресторант..пълен..имаше поне 400 души.. Тодор Колев имаше програма в нощния бар.. вечеряше с четирима приятели.. или хора от екипа му, не ги познавах.. носеха се бутилки с уиски от всякъде.. за тяхната маса ..разбира се нямаше как да ги изпият.. хаха.. прибираха ги на вътре персонала... около тях масите и всички се правха, че ги ги забеляават, но когато станаха да си ходят.. всички започнаха да ръкопляскат.. първо масите около неговата.. после всички.. целият салон.. аз го бях виждал само по телевизията.. и филмите, знаех, че е голяма звезда, тогава нямаше тоя термин.. но като видиш един ресторант от около 400 човека да се изправя и да го изпраща с ръкопляскания.. разбираш кой е бил той! А той, просто помаха неловко с ръка.. наведе глава някак си смутен и излезе с хората си.. това беше някъде коледата на 89-а! Никога няма да го забравя и винаги съм го разказвал! Толкова впечатляващо.. толкова обичан беше! Светла му памет!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГОСТ

    27 1 Отговор
    ВЕЛИК...!!!! ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ.....
  • 11 Dvk

    13 2 Отговор
    Евала че поне има такива Българи който все още обединяват.Нека ги уважаваме и ценим.Отивам в Япония идва 73г човек питаме от къде сте..казвам България и веднага ми казва страната на Хр.Стойчков..трябва да разберем че успелите Българи са лицето ни и да ги ценим .Поклон

    Коментиран от #13

  • 12 Баш Майсторът

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Доналт Тръмп":

    Имаш нужда от очила.Снимката е предоставена от жена му.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.