Last news in Fakti

11 Юни, 2012 19:00 1 197 0

Garbage покоряват Европа с нов албум

  • not your kind of people-
  • garbage-
  • турне-
  • рок

След 7-годишна творческа пауза култовите Garbage отново са под светлините на прожекторите с нов албум и турне. Американските алтернатив-рокаджии, водени от провокативната Шърли Менсън, зарадваха позабравилите ги меломани с албума „Not Your Kind of People“. А защо не и със завръщане на символите на музиката на 90-те.

Въпросът за смъртта и чувството да бъдеш не на място са водещите теми в новата компилация, признава с трепет неизменно червенокосата Шърли.

Шотландката издаде самостоятелен албум и се впусна в кино-авантюри, но Garbage си остава й страст. „За онова поколение,  мисля, ние пяхме както никой друг“, казва тя пред „Евронюз“.

Garbage са създадени през 1994 година, и доста бързо стигат световния връх с парчета като “Stupid Girl” и “I'm only happy when it rains”. Първият им албум „Garbage“ има невероятен успех и покорява класациите от двете страни на Атлантика. Втората им селекция, албума „Version 2.0“, има същата славна съдба. След бързия успех идва и стремглавото пропадане, което през 2003 година едва не слага край на живота на групата.

През 2005 година бандата почувства драстичен спад във формата си, след като последните й два албума бяха засенчени и постигнаха далеч по-скромни резултати. „Постоянно се чувствахме, че не се справяме достатъчно добре. Постоянно се сравнявахме с други банди. Музиката и изкуството никога не бива да се измерват с позиции в класациите“, признава Шърли.

Garbage са на европейско турне това лято. Вчера те бяха в Русия, а турнето им почна от полската столица Варшава. Най-близката до нас дестинация е Букурещ, като концертът е на 6 юли. През август Garbage ще се изявяват на родна почва, а през септември отново ще гастролират в Европа.

„Not Your Kind of People“ съдържа 11 парчета и инди – рок елементи, като до момента се радва на положителна оценка от критиците, но и на доста жлъчни коментари от сорта на това, че щял да стане любим на руските фенове на Placebo със самоубийствени склонности или пък че съдържа помпозност, тласкаща слушателя към скука или раздразнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА