24 Септември, 2019 00:30 17 153 21

3 правила за страхотен секс

  • секс-
  • съвети

Съветите за секса са една от най-популярните теми, както в женските, така и в мъжките издания

3 правила за страхотен секс - 1
Снимка: Shutterstock

Възможно ли е тайната на хубавия секс може да се открие в теория, съставена от индивид със субективна оценка? Всичко е индивидуално и зависи и от човека, с когото се впускате в любовна авантюра. Например, ако мъжът се възбужда от бой с камшик, жена без подобни наклонности трудно ще му стане добра партньорка, колкото и да се старае. Освен това сексът не е някакъв олимпийски спорт, нито надпревара за Нобелова награда. За щастие, в днешно време интимните удоволствия не са ограничени от правила, рекорди и постижения. Въпреки това повишеното търсене на секс-съвети показва, че милиони хора имат желание да спечелят интимен „Оскар“ в номинациите „Разкрепостеност“ и „Виртуозност“. А и как иначе да натрупаш опит в сфера, за която не е прието да се говори твърде откровено? Явно затова и партньорите не бързат да си кажат един на друг какво им харесва или какво биха искали да пробват – никой не желае да изглежда като дилетант. Woman.bg представя 3 универсални правила, които ще ви бъдат от полза с всякакви партньори и във всякакви ситуации.

1. Качеството идва с опита

Сексът става по-хубав с практиката, която не можете да замените с четене или слушане на информация. Проучвайте не еротичните съвети в списанията и социалните мрежи, а хората, с които ги практикувате. Освен това сексуалната компетентност върви ръка за ръка с разбирането на личностните ви и физически особености. На онези, които са по природа полигамни, ще им е малко по-трудно, просто защото всеки партньор си има своята представа за страхотно прекарване в леглото.

2. Вслушвайте се в партньора

Редица проучвания потвърждават, че взаимното разбиране е движещата сила на задоволителния секс. Ако наистина сте загрижени за това да станете по-добри в леглото, трябва да си създадете един прост навик – да слушате партньора. Основните познания по анатомия, разбира се, също няма да са излишни. Според проучване, публикувано в American Sociological Review миналата година, нивото на задоволство от секса и броят на постигнатите от жените оргазми рязко нарастват между първата среща и следващите интимни контакти. Авторката на изследването Елизабет Армстронг подчертава, че „опознаването на партньора играе роля дори при липса на продължителна привързаност“. В анкети и интервюта повечето участници в проучването са споменавали, че са се чувствали неловко при първи секс с нов партньор и че е важно партньорите да изучат взаимно телата си. Сексуалните връзки, като всякакви други връзки, се свеждат до общуване – и при обмена на опит е добре да изразявате мислите си възможно най-разбираемо. Не разчитайте на скрити знаци и намеци, те могат да бъдат разбрани погрешно. Партньорът ви има правото да знае какво имате предвид с кодовите си думички и жестове. Бъдете по-конкретни. Ако ви харесва това, което се случва, кажете си директно „Това ми харесва“. Ако ли не – обяснете какво именно не ви допада, но с мек тон, без критики и подигравки. И макар да е много важно да говорите за това, което ви доставя удоволствие, спазвайте разумна последователност, разкривайки тази информация. Ако актът е бил далеч не най-задоволителният за вас, докато не сте трайно обвързани, не е нужно да заявявате претенциите си още първата нощ. Препоръчително е да започнете с някакви по-разпространени насоки, за да изградите доверие с партньора.

3. Изследвайте се един друг

Ако всичко дотук ви звучи твърде смело, пробвайте деликатната експозиционна терапия Sensate Focus, разработена от водещите изследователи на човешката сексуалност Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън. Идеята е да докосвате партньора за собствено удоволствие, отбелязвайки внимателно усещанията си. Според двамата сексолози процесът започва от целувки и докосвания до произволна част на тялото, без гърдите и гениталиите (и пак напомняме – трябва удоволствие да изпитвате вие, а не партньорът) и продължава 4-6 седмици на четири етапа, в които ще се редувате кой е „докосващият“ и „докосваният“. Целта на упражненията е да изградите истинска близост и да спрете да се срамувате от истинските си желания. Според Мастърс и Джонсън това ще ви помогне да станете по-добри в секса – и в любовните връзки като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    42 12 Отговор
    За страхотен секс трябва да си млад нищо друго.

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Слави

    12 6 Отговор
    Искам да ги пръскам всичките
  • 3 ДОЧЕВ

    37 4 Отговор
    ТРИТЕ ПРАВИЛА ЗА СТРАХОТЕН СЕКС......

    ЗДРАВ.......ПРАВ.......И КОРАВ......
  • 4 Виме

    20 6 Отговор
    €вро, $олари и "синьото" хапче - това е рнцептата за секс в Бг! Тука е пълно с девствени, целомъдрени, непродажни жени. Питайте всеки барман на Слънчака, че се пие само айран и газирана вода, щото българките са известни с висок морал и благочестие. То затва сме пълни с магазини втора употреба - парцали и изтривалки се харчат на "Ура"...
  • 5 Скорпион

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Това като страхотен секс е доста широко понятие, за всеки е различно! Много неща се слагат под общ знаменател на днешно време. За мен страхотно е с чужда жена която познавам не повече от 24 часа!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Старата,, фъсла,,..!

    4 1 Отговор
    Точно това е опита на,, тези,,....!Може и да с нови,, парцали,, вече, но те си остават такива, докато са живи...! Такъв опит, едва ли някой свестен човек желае...! Мерси...!

    Коментиран от #13

  • 10 джедай

    6 1 Отговор
    Защо пък да не са гърдите? Ако мацето е облякло рокля без презрамки,може да й дръпнеш дрешката и да се насладиш бързо на прелестите с мамили. После пак така бързо потопи сладките нещица в сутиенчето. С вид на ни лук ял,ни лук мирисал. Ще разбереш дали си на правилния път по лицето на дамата.
  • 11 Радо

    7 6 Отговор
    Без презервативи и всичкото матриял вътре, до последната капка.

    Коментиран от #16

  • 12 И още нещо...!

    5 1 Отговор
    Да си изследват анатомията, че какво имат толкова за изследване и мъжа и жената...! А виж интересно все пак, стара жена да изследва млад мъж, но и тук има нещо не в ред, наречено,, болестно,, състояние...!
  • 13 Имам предвид...!

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Старата,, фъсла,,..!":

    Първа точка от,, лекцията,,,..!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пожарен шланг

    2 2 Отговор
    Аз сега не можах да разбера - авторката се изследва сама себе си, не се вслушва в никого и затова се изследва сама себе си или е толкова опитна, че не и трябва друг и затова се изследва сама себе си. Но мила ми Вени, съм достатъчно толерантен и мога да ти помогна, да излезеш от тази ситуация!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Туш, туш, туш...!

    4 1 Отговор
    Колко са гнусни,, еклерите,, , всеки би предпочел пресни,, бишкотки,,...!

    Коментиран от #20

  • 18 Бат Мишо

    1 2 Отговор
    има и 4 то правило И НАЙ ХУБАВАТА ПОЗА - да береш домати и маслини като българка в чужбина и мъжа ти да е в България- БЕЗЦЕННО
  • 19 Сит

    3 1 Отговор
    Има едно-две условия за добра свалка и качествен секс. Първо,тя забелязва,че я гледаш. Оценяваш я с очите,които обикалят по тялото й. Това й харесва,но се прави,че не я интересува. После започваш да я игнорираш,показваш леко пренебрежение. И когато тя се замисля какво всъщност става-атакуваш я с небрежно изречение: "Как ти беше името,ти ми каза,ама аз забравих!"
    Позволяваш й да ти види маниерите,как говориш по телефона и дори какви обувки носиш,часовник. Гледаш я в очите. Ако може-купуваш цветя. Някакви полски или само една лежерна роза. Не трябва да бързаш-дай й време да свикне с теб. Използвай шеги-ако я разсмееш,ще има ефект,не прави тежки комплименти.
    Сега ще кажете-къде го прочете това или те станаха повече правила...но да знаете:наградата според усилията!Защото може и да ви победят в тази игра.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 vasik atanasova

    1 3 Отговор
    ТЪПОТИЯ Е ДА СЕ ДАВАТ СЪВЕТИ ЗА СЕКС