Има всевъзможни вариации на бургерите, с разнообразни съставки и месо. Опитайте тази рецепта, която съчетава домашен вкус, съблазнително месо и сочна вътрешност.
Необходими продукти:
4 земелчета (по желание)
За телешките кюфтета:
500 г. телешка кайма (смляно телешко месо)
1 яйце
1 малка глава червен лук
1 скилидка чесън
1 червена чушка
1 малка връзка магданоз
20 г. меко краве масло
1/2 ч.л. кимион
1 шипка черен пипер
1 шипка червен пипер
За плънката:
4 резена кашкавал
4 листа айсберг
1 авокадо
1 краставица
1 домат
30 г. маслини
За соса:
4 с.л. сос „Уорчестър“ (или соев сос)
1 с.л. горчица
1/2 ч.л. мед
4 ч.л. кетчуп
4 ч.л. майонеза
Начин на приготвяне:
Смесете съставките за каймата, овкусете и я оставяте за поне 2-3 часа в хладилника. След това оформете еднакви кюфтенца (с ринг, диаметър на питката хляб) и ги изпечете.
Всички продукти за плънката подготвяте, като ги нарязвате на ситно.
Сосът приготвяте като смесите Уорчестъра, горчицата и меда до хомогенна смес.
Земелите разрязвате на две и намазвате двете половинки със соса. Допълнително можете да добавите и домашни лютеница и майонеза. Следва кюфте, айсберг и всички съставки, които сте избрали да гарнирате.
Завършвате с кашкавал, за да може като сглобите бургера и го запечете, кашкавалът да се разтопи по целия бургер. И накрая запичате за 5 минути на фурна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Франкенщайн...!
11:11 24.09.2019
2 Кольо кьоравия
11:49 24.09.2019
3 made in bg
12:22 24.09.2019
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.