Всеки може просто да изпече пиле във фурната, но се изисква майсторлък, за да приготвите съвършеното печено пиле с богата на вкусове плънка. Вижте тази сполучлива рецепта, според която пилето е с хрупкава коричка, сочно и изключително крехко, а плънката - експлозия от вкусове.
Необходими продукти:
1 пиле
150 г ориз
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
150 г гъби
1 кг картофи
4 с.л. олио
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч.л. сол
2 с.л. масло
1 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
Начин на приготвяне:
В олиото задушете до омекване ситно нарязания лук и чесън, а след това прибавете ориза. Залейте с бульона и гответе, докато оризът поеме течността.
След това прибавете нарязаните гъби и подправките. С тази смес напълнете измитото и подсушено пиле, предварително осолено отвътре и отвън. Зашийте отвора и напълненото пиле сложете в тавичка. Намажете с масло, залейте с топла вода и печете на 180 градуса около час и половина. Поднесете с изпечени в същата тавичка картофи.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лорчето, ценител на хубавото...!
10:45 26.09.2019
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.