Last news in Fakti

12 Юни, 2012 21:39 2 029 3

Изгорелите газове от колите водят до рак

  • изгорели газове-
  • дизел-
  • рак

Изгорелите газове от автомобилите наистина причиняват рак, установи комисия от експерти към Световната здравна организация. Вредните газове, чиято концентрация особено се вдига над градовете, заплашва пряко хората от рак на белия дроб. Възможно е това да са виновниците и за тумори на жлъчката.

Изводът е базиран след изследвания на работници от рискови групи – шофьори, миньори и т.н. Заетите в тежката промишленост и индустрията се оказват по-застрашени от рак с 40%.

Така СЗО призна дизеловите изгорели газове като канцерогенен фактор, макар че точното им въздействие все още не е окончателно ясно, предаде Би Би Си.

Отдавна газовете, които се отделят от ауспуха, бе считан за фактор, водещ до рак, но сега учените доказаха емпирично това твърдение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 О2

    0 0 Отговор
    От всички държави по света ние живеем най-бедно на фона на европейските стандарти, принудени сме да караме по най-разбитите и неподдържани пътища, задължени сме да плащаме най-завишените и нечовешки такси, както за жилищата, които сме си купили с цената на много лишения и непосилни кредити, така и за автомобилите, за които хвърляме грешни пари за лукса да ги ползваме при необходимост за безумни данъци, винетки, застраховки (гражданска отговорност и автокаско), ГТП, а на цялата тази красота им наливаме най-скъпото за нашия стандарт гориво, което за капак на всичко е пълен боклук и за това и дизелите пушат като комини, а бензиновите кихат и прекъсват, защото няма по-скапана нафта и замърсен бензин с много по-нисък октан от обявения от нашето родно производство! И това ако е държава, евала му кажи! Истинска пародия! Ако я караме така и занапред - яко да ни е дупе или да вадиме пищовите и да почваме наред да пуцаме, дорде не прочистим прекрасната ни Татковина от всичката сган, която ни тормози и ни пречи да живеем като хора в собствената ни Родина, и чак тогава въздухът, а и цялата природа ще станат по-чисти, защото няма да има повече говеда, които да ги замърсяват! Да се погрижим за този добитък, за да живеем в по-чиста и спокойна България!
  • 2 ГОШО

    0 0 Отговор
    Държавата ни е скапана,управниците са ни тъпаци,вместо да завишат контрола за качеството на горивата и да въведат стандарт за тях те само лапат и правят циркове по телевизията.Също така за да се намалят врените емисии трябва да се стимулира карането на по-нови коли който замърсяват много по-малко от старите димещи бараки.Ние сме единствената държава в света(ако въобще можем да се наречем държава) в която кола с ЕВРО 4 данъка и е 500лв,а на някой убит голф 1,6 тди с 10 некачествени основни ремонта е 15лв.
  • 3 АЗ

    1 0 Отговор
    ЕЕЕЕЕ. ТЕ ОТКРИХА АМЕРИКА БЕ...