Last news in Fakti

29 Септември, 2019 09:36 1 615 1

10 мита за грима (II част)

  • грим-
  • мит-
  • фон дьо тен
10 мита за грима (II част) - 1
Снимка: Shutterstock

Мит №6 Фон дьо тенът замърсява кожата и води до появата на пъпки.

Съвременните фон дьо тени съдържат редица полезни за кожата съставки, SPF фактор и компоненти, които предпазват лицето от неблагоприятното въздействие на околната среда, обяснява Tanya Makeup Box. Също така спомагат за дълготрайната хидратация на кожата през деня. Единственото важно при избора на фон дьо тен е той да бъде съобразен с вашия тип кожа.

10 мита за грима (II част)
Снимка: Shutterstock

Мит №7 Не е нужно да почиствате четките си, ако само вие ги използвате.

Бактериите се развиват в тях независимо, че ги използва само един човек, а точно това може да доведе до появата на пъпки и дори инфекция. Проучване сочи, че 1 от 5 жени не е наясно, че трябва да почиства четките си, а 22% признават, че никога не са го правили. Желателно е да ги измивате поне веднъж-два пъти месечно, за да избегнете риска от инфекция.

10 мита за грима (II част)
Снимка: Shutterstock

Мит №8 Опушеният грим е подходящ само за вечерните часове.

Когато се говори за опушен грим, повечето жени си представят тъмните нюанси на кафяво и дори черно. Ако става дума за тях, да, наистина е по-добре да ги оставите за по-късните часове. Но опушеният грим може да бъде и в по-леки и нежни нюанси, така че да бъде подходящ и за през деня!

10 мита за грима (II част)
Снимка: Shutterstock

Мит №9 Без фон дьо тен гримът не изглежда заъвршен.

Ако се грижите добре за кожата на лицето си, особено ако говорим за млада такава, е твърде вероятно да не се нуждаете от фон дьо тен в ежедневието. Добрата хидратация с крем, лек кремообразен руж и малко хайлайтър биха могли да ви осигурят едновременно сияен и естествен вид.

Мит №10 Пудрата е най-доброто решение при мазна кожа.

Ако имате мазна кожа, е най-добре да използвате подходящата за това бяла козметика, както база и фон дьо тен, вместо да прибягвате до голямо количество пудра. В противен случай ще придобиете доста напластен и неестествен вид. Пудрата наистина улавя светлината и матира кожата, но избягвайте да я поставяте в големи количества и на цялото лице.

10 мита за грима (II част)
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    1 0 Отговор
    А безопасно ли е да ходя с червило по половия член? Понеже е много приятно да ми остават червени пръстени по него от предишната вечер...