Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 09:36 2 784 1

3 домашни маски за грижа за кожата през есента

  • грижа-
  • кожа-
  • маска-
  • тиква-
  • козметика-
  • есен

Подгответе кожата на лицето си за ниските температури, които предстоят

3 домашни маски за грижа за кожата през есента - 1
Снимка: Shutterstock

С настъпването на есента кожата ни трябва да се адаптира към по-студения и влажен въздух, и макар да не говорим все още за зимните минусови температури, сега е моментът, в който трябва да променим своята рутина и да се погрижим да подхраним кожата на лицето си. Ето 3 есенни маски, които можете да направите в домашни условия:

Съставки:

2с.л. пюре от тиква

¼ ч.л. индийско орехче

1ч.л. мед

1ч.л. ябълков оцет

3 домашни маски за грижа за кожата през есента
Снимка: Shutterstock

Въздействие:

Тиквата съдържа плодови ензими, които спомагат за естествената ексфолиация на кожата. Тя има антиоксидантно въздействие и е богата на вит. А, С, Е. Комбинацията ѝ с останалите продукти ще направи кожата ви мека и сияйна и ще стимулира производството на колаген, който е важен в борбата срещу стареене на кожата.

Съставки:

½ авокадо

1 с.л. мед

3 с.л. овесени трици

Въздействие:

Медът задържа влагата, като помага за това кожата да остане хидратирана, без да я омазнява. Овесът успокоява и изглажда проблемната кожа, а маслата, които се съдържат в авокадото ще я направят гладка и мека като коприна. В случай, че не разполагате с авокадо, можете да го замените с 3 с.л. прясно мляко.

Съставки:

1 белтък

1 с.л. мед

1 ч.л. лимонов сок

Въздействие:

Белтъкът и лимонът имат стягащо действие, ето защо са изключително подходящи за кожа с широки пори. Добавянето на мед е важно, тъй като той повишава нивата на хидратация и омекотява кожата. Тази маска ще минимизира порите на лицето ви и ще остави кожата подхранена.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дддддд

    2 3 Отговор
    Аз на мойта кака други маски и правя-от истински мьжки белтьчини...И като дойде есента само това си знае-айде давай ...айде още...