Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 17:00 4 768 7

Бизон нападна жена и я изпрати в болница (СНИМКИ)

  • бизон-
  • нападение-
  • атака-
  • юта-
  • национален природен парк-
  • остров антилопа

По време на нападението с пострадалата бил и неин приятел, който, само 3 месеца по рано, бил споходен от същата съдба

Бизон нападна жена и я изпрати в болница (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Служителите от Националния природен парк на остров Антилопа в Сиракуза, щата Юта, са регистрирали две нападения от бизони тази година. И двете атаки са регистрирани в рамките само на няколко месеца една от друга.

По някаква невероятна случайност двете жертви на американските прерийни гиганти се оказали в парка заедно, когато се случва втората атака в края на септември.

30-годишният Кайлър Бургус е нападнат от бизон по време на преход през парка на остров Антилопа. Докато вървял по пътека той се натъкнал на два бизона. Въпреки усилията му да се отдръпне незабелязано, животните го усетили и едно от тях се втурнало към него.

Бизонът блъснал Бургус от дясната страна на тялото му, като по чудо не успял да засегне жизненоважни органи, а след това ритнал мъжа в главата и го стъпкал.

Мъжът бил откаран в болница със счупени ребра, смазан бял дроб и наранявания по главата, съобщават от местния тв канал KSL след инцидента, станал в началото на лятото.

Бизон нападна жена и я изпрати в болница (СНИМКИ)

На 27 септември, само няколко месеца след това ужасяващо преживяване, мъжът се връща отново в парка, за да покаже красивия залез, който се вижда от острова, на своята приятелка - 22-годишната Кейли Дейвис.

Бизон нападна жена и я изпрати в болница (СНИМКИ)
Снимки: shutterstock

"Мислех, че инцидентът, който ми се случи е нещо изключително рядко и се дължи на лошия ми късмет. Мислех, че ако отида пак, ще преодолея травмата от случилото се и реших да се върна", разказва мъжът пред KSL.

Бизон нападна жена и я изпрати в болница (СНИМКИ)

Щом пристигнали на острова, двамата се отправили към мястото, от което щели да се любуват на залеза. Докато вървели по пътеката обаче, Кейли и Кайлър се оказали лице в лице с един от едрите и величествени обитатели на Националния парк, който се намира на около 60 мили северозападно от Солт Лейк Сити и е дом на стотици американски бизони.

Бизон нападна жена и я изпрати в болница (СНИМКИ)

Момичето побързало да се отдръпне от пътя на масивното животно, но без успех, защото той се втурнал към нея и я блъснал, запращайки я високо във въздуха.

"Аз тръгнах да заобикалям бизона, опитвайки се да се отдалеча от него. Всъщност в този момент по пътеката се спускаха четирима колоездачи и мисля, че именно те го уплашиха", разказва Дейвис пред NBC от болничната си стая, където се възстановява след злощастната среща с едрото чифтокопитно.

Бизон нападна жена и я изпрати в болница (СНИМКИ)

Макар атаката да се случва само за няколко секунди, на Кейли ѝ се сторили цяла вечност.

„Аз съм във въздуха и си мисля:„ Какво ще ми се случи след това?“, разказва пострадалата жена, която се отървала само със с счупен глезен и няколко охлузвания по тялото.

След като се приземила на земята, бизонът се надвесил над нея, подушил я и за кратко заровил с копита, като че ли отново е готов да нападне, но не го направил, а се обърнал и си тръгнал.

"Можеше да е и много по-лошо", споделя жената, като си припомня инцидентът с Бургус, който заедно с нея се връща в парка за пръв път след като 3 месеца по-рано също е нападнат от ядосан бизон на острова.

Бизон нападна жена и я изпрати в болница (СНИМКИ)

Това са единствените две атаки от бизони, докладвани в Националния парк на остров Антилопа тази година, заявиха служители след случката с 22-годишната жена.

Всъщност, атаките на бизони на Запад не са нещо необикновено, нито нещо изключително рядко.

9-годишно момиче от Флорида беше ранено от бизон в националния парк Йелоустоун в Уайоминг през юли. По-късно същия месец, 17-годишно момче от Колорадо също пострада при среща с бизон, но в Националния парк Теодор Рузвелт в Северна Дакота.

Бизон нападна жена и я изпрати в болница (СНИМКИ)
Снимки: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    5 2 Отговор
    Можеше да я изправи на стенда в някой сервиз, или пък с пресата в някой фризьорски салон.
  • 2 рохани

    8 4 Отговор
    Бивол като види кравари какво мислите че ще направи
  • 3 изгърбен

    3 4 Отговор
    Браво на бизона че после се е погрижил да изправи жената
  • 4 Колегата халтабан

    8 2 Отговор
    Бизон, бик, магаре все животни, само едно нещо ги различава..!
  • 5 Маняк

    5 3 Отговор
    Много е яко да та сгази бизон. И аз искам.
  • 6 От Пирдоп

    3 0 Отговор
    Веднага да им пратиме екип на БАБХ , та да решат приблема!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.