Last news in Fakti

17 Юни, 2012 14:02 1 037 1

Продават съвети за целомъдрие на 1300 години

  • монахини-
  • девственост

Съвети за монахинско благоприличие на 1300 години се продават на търг. В Есекс бе намерен църковен наръчник, в който ясно е записано, че Божиите сестри не трябва да подхранват огньовете на сексуалното очакване с никакви действия, защото за този грях няма оправдание.

Ценното четиво с указания за целомърдието е най-старата по-рода книжка.

Описът на праведното поведение продължава с това обречените на Бог жени да избягват мъжки погледи и да не се обличат пищно и натруфено. Там се изтъкват предимствата на девствеността, предупреждава се и за опасността от възгордяването.

Указанията са написани от свещеника Алдхем за монахините от абатство Баркинг. Творбата е написана на латински език през седми век след Христа. В нея има и биографии на жени – светци, известни със своята девственост, което също я прави уникална.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нз

    0 0 Отговор
    в наши дни 90% от жените са к..ви, в останалия 10% са нормалните, светиците и изпусналите влака