10 Октомври, 2019 21:15 4 750 33

Бум на лазерната епилация сред мъжете

  • лазерна епилация-
  • епилация-
  • мъже

Американско проучване сочи, че най-често представителите на силния пол искат да премахнат окосмяването на гърба, гърдите и раменете

Бум на лазерната епилация сред мъжете - 1
Снимка: Shutterstock

През последното десетилетие все повече мъже се интересуват от външния си вид, а статистиката показва, че една от най-честите процедури, на които се подлагат е лазерната епилация. Противно на модата на необръснатите бради, господата обаче искат да поддържат гладко обръснати тела.

Американско проучване сочи, че най-често представителите на силния пол искат да премахнат окосмяването на гърба, гърдите и раменете. Има и други области, в които този метод може да бъде особено ефективен, като например зоните на подмишниците, ушите и носа, обобщават от клиниката по естетична медицина Jewel Skin.

Немалка част използват лазерното лечение и за премахване на косми по лицето и брадата. Това се разглежда и като по-дълготраен и по-ефективен начин да се отървете от космите по тялото завинаги.

Според търсенето и иновациите в тази сфера надминават очакванията ни. Изследователски екип създаде Duetto MT Evo - първата технология, която комбинира в едно два истински лазерни източника в перфектна синергия – Александрит и ND: YAG. Проектирана да осигури безопасни и дълготрайни резултати за всички типове кожа, новата технология е вече достъпна в столичната клиника Jewel Skin.

Апаратът е конструиран през 2016 г. от изследователски екипи с познания в квантовите процеси и медицината. Производителят, италианската компания Quanta System, е водеща за проучвания в областта на лазерите и оптиката още от края на 19 век. Компанията е лидер в производството на индустриални и медицински лазери. Създава първия арт лазер за реставрация на произведения на изкуството, използван във Ватикана за съхраняване на архиви. Нейни са и първите лазери, прилагани при научните открития на НАСА.

Иновацията на еволюционната технология е вътре-лазерното хомогенизиране на две лъчения със свръх висока за епилацията пикова мощност. “Позволява да избираме едновременно лъченията (различни дължини на вълната) и на двата лазера в прецизирани пропорции в зависимост от типа на кожата и пигментацията на космите на пациента”, обяснява специалистът Стефка Сиракова.

Александритен лазер (755 nm) се миксира с лъчение от Nd:YAG лазер (1064 nm). Тези две доказали се в обезкосмяването лъчения работят в абсолютен синхрон за постигане на фантастичен ефект. “Александритната съставка въздейства в по-повърхностните зони и на по-светлите, фини и тънки косми. Докато Nd:YAG-овото лъчение има потенциала да унищожава по-дълбоко разположените фоликули. Nd: YAG е златен стандарт лазер за безопасна употреба върху кожа тип VI. По-ниската абсорбция на меланин при тази дължина на вълната го прави идеален за третиране и на най-тъмна кожа, тип IV до VI.” – обяснява как работи лазера специалиста.

Технологията е напреднала толкова много, че много хора, завършили поне една сесия за епилация, разказват, че не изпитват почти никаква болка. Докато прагът на болка за всеки е различен и различните части на тялото са по-чувствителни от останалите, той все още е значително по-малко болезнен от колата маска.

Едни от последните проучвания твърдят, че годишно се извършват около 13 милиона процедури лазерна епилация в световен мащаб. Това прави обезкосмяването с лазер една от първите 3 нехирургични естетични процедури, които пациентите предпочитат и търсят ежедневно. При това над 56% от мъжете и жените планират да започнат лазерно обезкосмяване и да изоставят традиционните методи за премахване на нежеланото окосмяване.

Така мита, че тази процедура е типично женска отпада, защото делът на господата ползващи тази услуга се е увеличил драстично. 44% от мъжете изкачват тази терапия като втората най-популярна сред тях. 32.7% от хората на възраст между 19 и 34 години предпочитат епилация с лазер пред обезкосмяване с традиционни методи. Процедурата е любима и на над 40% от хората на възраст между 35 и 50 години, показва още проучването.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 criminal

    35 15 Отговор
    Бум на жените мъже в България.......

    Коментиран от #3

  • 2 mhm

    35 13 Отговор
    Педали! Педерунгели...
  • 3 mhm

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "criminal":

    Бум на коври баце...

    Коментиран от #17

  • 4 КосмоГонов

    10 2 Отговор
    С Куба косми От една вежда две права
  • 5 Грауч.

    22 6 Отговор
    Добро утро бай джейндър...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мангал.

    12 3 Отговор
    Изкупувам вълна от джейндъри цена по договорка или плащане в натура...

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Petel

    17 1 Отговор
    Рекламната ви статия колкото и добре да е написана е ЛЪЖА. С две думи - дължината на вълната (755) преминава през тази на 1064, което обективно показва, че комбинацията на методите е невъзможна. Куанта заблуждават хората, че имат нова технология. ФАЛШИВА НОВИНА.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 газ бок

    9 0 Отговор
    Добре че сами могат да си скубят веждите и да си бръснат краката да не трябва да дават и за това пари
  • 13 Рошко

    8 5 Отговор
    Скоро и при нас, жените станаха мъже, мъжете жени туй то изкелефенчена димокрация, аз грабна горелката тъй я епилирам моята

    Коментиран от #21

  • 14 мани мани замириса

    11 3 Отговор
    то продават в магазините за 300лв до 700лв едни епилатори с не помня каква светлина уж лазерна и махат космите почти завинаги, но много боляло...
    статията бие верно на рекламна, ама явно в друг сайт е рекламна, а тука не чак толкоз :) с депелтоар крем за 2,50лв пак става добре, но после си израстват пак :) космите не ги бръснете, че изникват и други после и стават по-твърди! жени, махайте космарлака, че е грозно и нехигиенично! :)
  • 15 Радо

    9 0 Отговор
    Еййй...вече не може кат едно време да кажа на някоя мацка и да я сваля: Искаш ли да смесим вълната???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГЕРГОВ

    4 0 Отговор
    Няма ли казарми за Вас.....
  • 21 1488

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    Мъжете станаха жени, а жените мъже и министъра искал да ни връща казармата - и кой ще служи?Те сегашните мъже една ч**** не могат да си направят камоли да служат.Аз по добре в поделението да докарам жени повече работа ще ми вършат от сегашните мъже. Още малко и мъжете ще искат да раждат педалска работа. ЩЕ се самоунищожим сами не ни трябва воина и катаклизми.Сигурно след 50-60години ще си поръчваме деца онлайн или по телефона- искам го такова и онакова.

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Фрфлак

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Брус и си":

    Кой му пука какво обичат жените бе Боцко? Те жените обичат и крем ванилия. Готвиш ли им крем ванилия?

    Коментиран от #25

  • 25 Хммм

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Фрфлак":

    Къв е този крем? За пръв път го чу (к) вам.
  • 26 Ввв

    4 2 Отговор
    Педалчета мръсни,те и шундите си епилират!!!
  • 27 бобо

    1 1 Отговор
    10.5 реда ми дойдоха много. Познавам един такъв мъж. Останалите са нормални. На крива ракета, вълната и" пречи.
  • 28 цербер

    0 3 Отговор
    – обяснява как работи лазера специалиста. той все още е значително по-малко болезнен от колата маска. Така мита, че тази процедура е типично женска отпада, мъжете изкачват тази терапия СПЕЦИАЛИСТЪТ ОБЯСНЯВА,КАК РАБОТИ ЛАЗЕРЪТ. КОЛА МАСКАТА.ТАКА МИТЪТ ОТПАДА...МЪЖЕТЕ ПОСТАВЯТ ТАЗИ ТЕРАПИЯ НА ВТОРО МЯСТО,а не изкачват,терапията не е планина и няма стълби.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Рошко

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "1488":

    Те тез новото поколение "мъже и жени" си осиновяват. Ама въпроса е докога
  • 32 Грую

    0 1 Отговор
    Наред с космите да премахнат и чепа и вече всичко ще си тръгне по "мед и масло".
  • 33 истината

    1 0 Отговор
    Тялото определено става по-красиво, но трябват и мускули. Ако си някой здравеняк, който постоянно кисне във фитнес залите - да, епилирането ще те направи 10 пъти по-секси. Но ако си 65-70 килограма, няма нужда да епилираш нищо, защото какво ще ти гледат ребрата ли? Ще приличаш на оскубано пиле - грозна работа. Също и не става ако си 150 килограма като някой кит с голям корем. Епилирането пак няма да изглежда добре. А вече какво харесвали жените, не е от значение защото има всякакви жени. Едни харесват космати мъже, други епилирани мускулести мъже, трети гледат душата ти и така. В крайна сметка няма смисъл да се плюем и обиждаме. Кой как му харесва, така да си ходи.