Новини

Разкриха тайната на перфектния ягодов компот

Приготвяне на ягодов компот никога не е било по-лесно, а резултатите са зашеметяващи

Публикувана: 10 Октомври, 2019 14:33
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3161
Разкриха тайната на перфектния ягодов компот
Снимки: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

С наближаването на зимата все повече хора се запасяват за студения сезон с най-различна зимнина - туршия, компоти, сладка, консерви и т.н. На нас българите рецептите за зимнина не са ни чужди, но днес ще обърнем внимание на една по-специална рецепта. И по-специално за това как да направим перфектния ягодов компот.

Тя е лесна и не съдържа много съставки, а напротив - всички те са лесно достъпни за всички.

Разкриха тайната на перфектния ягодов компот

Необходимите съставки за перфектния ягодов компот са:

Ягоди (пресни или замразени) – 350 грама
Червени боровинки (пресни или замразени) - 100 грама
Захар - 3-4 супени лъжици
Мента
Вода - 1,5 литра

Разкриха тайната на перфектния ягодов компот
Разкриха тайната на перфектния ягодов компот

Начин на приготвяне на перфектния ягодов компот:

В дълбока тенджера изсипете боровинките и ягодите и добавете водата. Варете до кипване.

След това добавете захарта и намалете котлона. Варете още 7-10 минути.

Махнете от котлона, хвърлете шепа мента в тенджерата, затворете капака и оставете да се охлади.

Разкриха тайната на перфектния ягодов компот

Това е! Лесно, бързо и много вкусно – както ви обещахме!

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Иванчо
1 Отговор
Ми марийке, добре че ни каза за ягодоборовинкоментов компот, и другия път си оправи заглавието

Оценка:
-2 +14

Радо
2 Отговор
Няма ли да заварим бурканите накрая, за да вакуумират??...така оставен компота ще ферментира....и захарта е малко, на 1,5 литра трябва за са 8-9 суп.лъжици.

Коментиран от #3


Оценка:
-3 +8

гост
3 Отговор

До коментар #2 от "Радо":


Да. 4 с.л. се слагат на буркан, за толкова вода двойно. От няколко години си правя компоти сам и това, което е важно е да имате хубави и ароматни плодове. Никога досега не съм чувал компот да се прави по този начин със заваряване по типа на сладкото. Ако се затваря в буркан с винтова капачка трябва да се насипе горещо. Както е описано трябва да се консумира директно след това, един вид не е зимнина.

Оценка:
-4 +10

Вуте
4 Отговор
Цитат : Разкриха тайната на перфектния ягодов компот ,ама не точно ! Това е заглавие !

Оценка:
-3 +10

5
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия за политиката на правителството с борбата с престъпността, корупцията и европейските фондове
Не само метлата ще играе, но и с парцала ще забършем"

Още бисери