Изобилието на есента дава възможност да разнообразите семейното меню с интересни салати, вкусни и витаминозни, събрали в себе си сладост и хранителни вещества от златния сезон.
Необходими продукти:
2 бр. цвекло
1 морков
200 гр. тиква
1 узряла твърда круша
4 с. л. тиквени семки
4 с. л. сушени боровинки или стафиди
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. сок от портокал
3 с. л. зехтин или слънчогледово олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете цвеклото, крушата, тиквата и моркова. Настържете ги.
Залейте боровинките или стафидите с гореща вода за 10 минути. Отцедете, изплакнете ги със студена вода и ги добавете към салатата, съветва mamaninja.bg.
Смесете лимоновия и портокаловия сок със зехтина или олиото и добавете сол на вкус. Залейте салатата с дресинга и я поръсете с тиквените семки.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 ОНЯ СЪЩИЯ
-Яж бе Бойко......яж бе ТИКВЕНИК......
11:22 18.10.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Радо
12:00 18.10.2019
6 колю
13:09 18.10.2019
7 Алфа Ромео
11:57 19.10.2019