Last news in Fakti

19 Юни, 2012 20:18 3 504 4

Майка удуши новороденото си бебе

  • майка-
  • удуши-
  • новороденото си-
  • бебе

Бебе беше намерено мъртво в частна пловдивска болница. След извършената аутопсия бе установено, че смъртта на детето е настъпила вследствие на насилствено задушаване, съобщи Дарик радио.

Бебето е родено на 14 юни със секцио в пловдивската частна болница „Торакс". По предварителни данни е починало на 17 срещу 18 юни. В понеделник сутринта дежурният лекар сигнализирал полицията, тъй като установил, че е мъртво и има следи от насилие. Опитите на лекарите да реанимират момченцето били безуспешни. При експертния оглед са открити данни за насилие, а аутопсията е потвърдила, че смъртта е причинена от насилствено задушаване. Според разследващите детето е притискано силно, в резултат на което е спряло да диша.

Заподозряна в престъплението е 32-годишната му майка, която е от Сопот. Юлияна Илинова бе задържана в ареста на Второ РУП. В следобедните часове на деня тя бе освободена, научи Дарик Пловдив. Родилката не е дала разумно обяснение защо е посегнала на сина си. Пред криминалистите твърдяла, че само го е кърмела и гушкала.

От Окръжна прокуратура обясниха, че делото е изпратено по компетентност на Районна прокуратура, тъй като една от версиите е, че майката е била в следродилна депресия. Ако действително е била изпаднала в такова състояние и е умъртвила детето си, наказанието е по-леко - до три години затвор. За умишлено убийство законът предвижда от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Според специалисти при някои жени постродилната депресия протича много тежко. Родилките са объркани, не могат да контролират емоциите си, изпитват отчуждение и дори озлобление към бебета си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bai ivan

    0 0 Отговор
    Горкото детенце то няма никаква вина като иска да го убива закво го прави как може такива хора да има немога си го представя
  • 2 Станимир

    0 0 Отговор
    КАк може да има такиша изроди ....
  • 3 Борислав

    0 0 Отговор
    Дано закона удоши тази убийца.
  • 4 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Хей, много се палите . Всъщност изобщо не е ясно какво точно е станало.