Last news in Fakti

19 Юни, 2012 21:35 1 034 3

Дянков дебне за пушачи в заведения

  • симеон дянков-
  • пушачи-
  • забрана за пушене-
  • цигари
Дянков дебне за пушачи в заведения - 1
Снимка: БГНЕС

Здравните власти все още нямат данни колко пари ще съберат от глоби, заради нарушение за забраната за пушене. Само за първите 10 дни от месеца са проверени над 7000 хиляди заведения, съобщи Нова телевизия.

Не само инспекторите на здравното министерство дебнат за  нарушители. Самоинициативни проверки за спазването на правилата правел и финансовият министър Симеон Дянков. Той призна, че бил  един от най-пламенните лобисти забраната за пушене на закрито да влезе в сила. От 1 юни, когато ограничението започна да важи, до сега финансовият министър направил самоинициативно 200 проверки.

„От тези 200 влизания, може би само на 6-7 места видях някой, който пуши. В повечето случаи просто казаха „да, извиняваме се" и спираха. Имаше 2-3 случая, които бяха по-остри и казваха: "Що не си си дал още оставката" и "Още ли си министър", но след това интересното беше, че след като кажеха това и им олекнеше, пак оставяха цигарите", разказа Симеон Дянков.

Той започнал битката си с пушачите-нарушители от заведенията по Черноморието. Твърди, че влиза в амплоато на проверяващ в извънработно време.

„Бях доста активен в началото. Аз иначе в другия си живот не посещавам такива заведения. Това беше в началото, когато бях в Бургаско и за два дни бях последователно от Резово чак до Обзор. Така че може би за три дни обиколих 120 заведения. Представете си Слънчев бряг. Просто като започнете да ходите вечер, можете да обиколите 60-70 заведения. Като не навсякъде да сядам и да стоя по един час. Просто минавайки", обясни самоинициативността си Дянков.

Министърът разказва, че е бил и в заведения в Пловдив, в Стара Загора и в Силистра. Приносът за държавния бюджет от нощните му инспекции обаче е нулев. Когато попадал на нарушител, финансовият министър не викал здравните власти, за да съставят акт, защото пушачът с разбиране гасял цигарата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    1 0 Отговор
    забрана на пушене ?
    за какво са им на хората заведения тогава ?
  • 2 Магарока

    0 0 Отговор
    Тоя ако не беше мародер,щеше да е голям смешник.Поне е видял колко много го "обичат".Да се маха час по-рано,той и цялата им бандитска шайка.
  • 3 F_fire

    0 0 Отговор
    Здравните власти все още нямат данни колко пари ще съберат от глоби-колко хубаво казано,забрана с цел печалба.Министърчето си обикаля пишат му се командировки хапва пийва живее си уж проверява и на края как е написано --- Приносът за държавния бюджет от нощните му инспекции обаче е нулев. Когато попадал на нарушител, финансовият министър не викал здравните власти, за да съставят акт, защото пушачът с разбиране гасял цигарата си---или в джоба прибирал парите.