Според учени от САЩ яденето на яйца сутрин може да има лош ефект, макар това да е една от най-предпочитаните храни за закуска във всяка кухня по света. Вариантите им за приготвяне са безброй - варени, пържени, забулени т.н.. Оказва се обаче, че тази така популярна храна може да има негативни последици за здравето ни и да ни докара страшна болест.
Според експертите яйцата за закуска влияят върху сърдечно-съдовата система и освен това могат да предизвикат диабет.
Биолози и лекари провели два експеримента. По време на първия участниците са се хранели нормално и приготвяли яйцата за закуската си по своя преценка. Оказало се, че вредността на продукта зависи от метода на неговото приготвяне.
Например, ако хората пържели яйцата в масло и добавяли бекон, ястието ставало по-малко полезно от просто варените яйца (което не е особено изненадващо), пише zdrave.to.
Вторият опит показал: ако по време на готвене добавите към продукта различни добавки и подправки, нивото на глюкоза в кръвта на човека после се променяло.
Главният технолог на голяма птицеферма обаче смята твърденията на тези учени за измислици: "Невероятно е, че сериозните експерти прекарват време в проверка на достатъчно очевидни неща. Разбира се, ако ядете сутрин яйца с щедра добавка на месо и още повече мазнини, това няма да се хареса на тялото ви. И то ще се разбунтува. Но същото се случва, ако ядете, да речем, сирене, извара и дори, представете си, каша.
Между другото, колкото по-малко е яйцето, толкова по-полезно е. Кокошката в птицефермата започва да снася на 17-18-та седмица от живота си и дава по едно яйце на ден, което е наситено с хранителни вещества, но в същото време е малко.
Така например с възрастта кокошката започва да снася по-големи яйца, но хранителните им стойности намаляват. Между другото, най-големите яйца в птицефермите обикновено се изхвърлят.“, твърди технологът.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 пурус хумус
09:21 09.11.2019
2 боцмана
09:24 09.11.2019
3 Простетник Вогон Джелтс
09:24 09.11.2019
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Хххууу
Коментиран от #41
09:31 09.11.2019
6 Приятна закуска
09:32 09.11.2019
7 Димитър
09:38 09.11.2019
8 Хипопотама не може да се насити
09:40 09.11.2019
9 Идиоти
Коментиран от #12
09:53 09.11.2019
10 Ддддддддддддддд
Коментиран от #14
09:57 09.11.2019
11 Вла
10:21 09.11.2019
12 Приятна закуска
До коментар #9 от "Идиоти":
Въпреки, че специално на закуска предпочитам рохкосварено яйце, оценявам твоите предложения, защото са от националната ни кухня и вървят както с ракийка, така и с винце( дядо ми Бог да го прости, така се подкрепяше към закуската), а за баничките и др.под. тестени от магазина си напълно прав, та по– добре нашите рецепти, отколкото клисаво тесто с палма.10:28 09.11.2019
13 За да не ми нарасне, старото туловище
10:30 09.11.2019
14 Име
До коментар #10 от "Ддддддддддддддд":
Всъщност това са яли едно време. Чиста свинска мас, не като менделеевите таблици сега. И са били здрави.Коментиран от #17, #21
10:40 09.11.2019
15 параметър
10:47 09.11.2019
16 Рошко
10:48 09.11.2019
17 Било е
До коментар #14 от "Име":
Едно време всичката храна е била чиста, защото всеки си е отглеждал животинки, плодове, зеленчуци, правел си е домашно вино, ракийка, туршийки. Може да е било беднотия –прабаба ми е носила яйца в магазина, за да ги размени за свещи, но пък са живяли по –добре от нас Отровените( в пряк и преносен смисъл)Коментиран от #23
10:58 09.11.2019
18 Кулинар
Така беше и с картофите - ден през ден нови материали за полезните/вредните картофи ;)
11:06 09.11.2019
19 Алфа Ромео
11:21 09.11.2019
20 Ами ти си боклук..със стар боклук
11:32 09.11.2019
21 Ддддддддддд
До коментар #14 от "Име":
Да де-ама тогава и мастта е била истинска-схващаш ли разликатаКоментиран от #24
11:38 09.11.2019
22 Усмиваха и усмиват мен, затова кипя
11:42 09.11.2019
23 Спомени
До коментар #17 от "Било е":
Туршийка истинска вьв каца-а не в бидон.Сьс сливовица от 55 градуса и спьржата на баба-лека и прьст...Сланинкалеко нагрята на вьглените вьв печката сьс зелев сок и праз лук и хляб от селската фурна.Абе айде че много спомени и се размечтах-но най-главното от онова време беше не истинската храна-а истинските хора...Коментиран от #25
11:43 09.11.2019
24 Име
До коментар #21 от "Ддддддддддд":
Ми не, не я схващам разликата. А и как да я схвана като съм гледал и кокошки, и прасета. Ял съм яйца, пилешко, сланина, мас, свинско, свинска кожичка, а ти май си ги гледал само на картинка. Чиста, значи чиста, ако не е чиста значи не е свинска мас. Та не, не я схащам разликата, а ти въобще си нямаш на представа, но пък защо да не си раздвижиш пръстите, нищо че няма мисъл в това.12:01 09.11.2019
25 Било е
До коментар #23 от "Спомени":
Истината казваш и е много тъжно! Пригладня ми за нещата, които описваш. А при мен –баба през ден месеше хляб вкъщи, за Великден –домашни козунаци, дето ухаеха из целия квартал, и раздавахме на съседите, защото от млякото и яйцата, та до брашното , всичко си произвеждахме сами. Дядо НА закуска най–обичаше попара в глинена паница от хляб и вино( представи си)!Коментиран от #26
12:14 09.11.2019
26 Спомени
До коментар #25 от "Било е":
Това човешко щастие и хармония дори ние го изгубихме-които сме го видяли,,,,а какво да говорим за децата ни..? Никога вече човечеството няма да изживее тези моменти-просто ценностите се смениха.Аз помня когато баща ми влизаще на празник в кьщата на баба и дядо-целуваше им рька и казваше така"благодаря за живота,хляба и вьзпитанието"..тогава не го разбирах това-но днес ми е ясно защо е било..Лек ден ви желаяКоментиран от #27
12:37 09.11.2019
27 Било е
До коментар #26 от "Спомени":
Благодаря за пожеланието. Само да допълня, че те днешните явно вече генетично са се изродили, та нямат вкусови рецептори за храната като цяло. Да не говорим за традицията всички да седнат заедно на масата, уважението към по– вазрастните и т.н. "отживелици" според тях. За етичните и морални устои ...думи нямам. Тъжно и страшно!Коментиран от #37
12:48 09.11.2019
28 Мунчо
13:53 09.11.2019
29 Чума
Коментиран от #31
14:25 09.11.2019
30 Този коментар е премахнат от модератор.
31 Интереси
До коментар #29 от "Чума":
Без предпазни средства, може да си "купиш" нещо, а пък със стимуланти може да си докараш инфарк. Според който поръчва проучването, може да се окажеш от едноклетъчно до марсианец...сещай се!14:41 09.11.2019
32 Още по голяма чумо...!
14:55 09.11.2019
33 Този коментар е премахнат от модератор.
34 Да го подържиш
18:21 09.11.2019
35 Николай
19:01 09.11.2019
36 Този коментар е премахнат от модератор.
37 Не се коси
До коментар #27 от "Било е":
Казано е: "Каквото е било, пак ще бъде." Тъжното в цялата работа е, че това говори за неспособността на човечеството да си извади поуките и да не повтаря едни и същи грешки. Трагедията е, че "държим" да се "учим" от собствен опит.Коментиран от #38
20:07 09.11.2019
38 Било е
До коментар #37 от "Не се коси":
Нямам особено голяма надежда. Тия младите сега– енергийни напитки , боклуци от рекламите, и въобще нездравословна храна. После децата затлъстели, младежи със сърдечни заболявания, тумори и т.н.Уж здравословните сега са полудели по чия, мия , китайски гъби и др. под.Не че съм против, но генетично е заложено на човек да се храни с това, което расте там, където е роден.21:23 09.11.2019
39 Този коментар е премахнат от модератор.
40 Не ги слушайте..
23:28 09.11.2019
41 Весо
До коментар #5 от "Хххууу":
Аз като режа “салама”от него падат,рога,нокти,корени от соя,тоалетна хартия и
малко сланина,само месо не пада и незнам
защо....
06:40 10.11.2019
42 Шаран БГ
08:34 10.11.2019
43 Този коментар е премахнат от модератор.
44 антисащ
08:04 11.11.2019