Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 16:55 9 376 12

Този мъж е отговорен за 5 милиарда оргазма

  • виагра-
  • оргазъм-
  • секс-
  • създател-
  • учен-
  • медик-
  • лекар-
  • доктор

Доктор Никълъс Терет е създателят на популярното синьо хапче Виагра

Този мъж е отговорен за 5 милиарда оргазма - 1
Снимка: Shutterstock

Постижението в медицината на д-р Никълъс Терет и неговия екип от британски учени, променя сексуалния живот на стотици завинаги.

След като откритото от Терет съединение, силденафил цитрат, е одобрено от администрацията за контрол на лекарствата за лечение на еректилна дисфункция през 1998 г., Виагра е спомогнала за приблизително пет милиарда оргазма.

Този мъж е отговорен за 5 милиарда оргазма

Нормално е да останем безмълвни пред това. Толкова много секс сигурно би се регистрирал по скалата на Рихтер. Но след презервативите и алкохола, няма друго изобретение, което повече да улеснява секса. Разбира се, данните не са съвършени и всяка от хипотезите може да бъде оспорвана в различна степен, но без съмнение от откриването си насам Виагра властва в среднощните приключения.

Чарлс Уолкър, асистент по урология в Йелския университет, е съгласен. Той твърди, че пациентите определят опита си с лекарството като "изключително добър“, а диспепсията, главоболието, зачервяването и запушването на носа са "малка цена“, която плащат за магията под чаршафите.

И все пак как са изчислени тези пет милиарда? Много просто. Вземете приходите на Виагра от годишните финансови отчети на Pfizer и разделете получената сума на цената на едно хапче в момента – получавате приблизително колко хапчета са изпити.

Трябва да се има предвид, че лекарството работи само при приблизително половината от мъжете, както и че изпиването на хапчето не е равносилно на извършването на действието. Понякога детето се прибира по-рано от училище или ви викат от работа (твърде грубо!), или просто ви връзват тенекия (още по-грубо!). И накрая трябва да се вземе под внимание фактът, че една трета от жените и 80 процента от мъжете получават оргазъм по време на секс. И така се стига до петте милиарда.

Този мъж е отговорен за 5 милиарда оргазма
Снимка: Shutterstock

Разбира се, цялото това изчисление почива на предположението, че цената на Виагра е останала непроменена (а всъщност фактът е, че е скочила драстично), и че без хапчето двойките нямаше да правят секс (макар че има и други начини поне единият от партньорите да получи оргазъм). И въпреки всичко, пет милиарда е едно реалистично число.

Озадачаващо е нежеланието на компанията производител Pfizer да коментира, изпращайки вместо това отговор тип брошура с революционни откровения като "Виагра може да помогне на един мъж с еректилна дисфункция да получи и поддържа ерекция“. Нима? Или "Преди 20 години хората са смятали еректилната дисфункция за нормална част от остаряването, която трябва да се понесе.“, пише "Обекти".

Всъщност, много хора все още го смятат. Включително и сексологът Селесте Хиршман от Сан Франциско, САЩ, която твърди, че хората прекалено бързо посягат към медицински решения за естествени проблеми. Или, казано по-просто "Телата се променят.“

Но неспособността на мъжа "да вдигне самолета“ може да е скрита благословия, смята тя. Двойките превключват вниманието си към други удоволствия, сред които еротичен масаж и хубава, дълга загряваща сесия. И ако нямате интерес към подобни неща, обикновено това значи, че има проблем в отношенията, не в оборудването, казва Хиршман. Мъдър съвет. Може би хора като Хиршман имат не малка заслуга за онези пет милиарда.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Твоя статия за последно коментирам

    3 7 Отговор
    Това да не си ти с такъф партньор, 100 %...!
  • 2 Хеле

    33 3 Отговор
    И десет милиарда инфаркта.
  • 3 цербер

    9 3 Отговор
    сексологът Селесте Хиршман от Сан Франциско, СЕКСОЛОЖКАТА,А НЕ СЕКСОЛОГЪТ. СЕЛЕСТЕ Е ЖЕНА. Освен Виагра трябва и лубрикант плюс презерватив със задържащо еякулацията вещество. Защото доста жени трудно се възбуждат и трябват доста мъжки ласки,за да намокрят чаршафа.
  • 4 АЛ КУРОПАТКИН

    6 1 Отговор
    БРАВ0,браво господине
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Киро жарта

    22 1 Отговор
    А колко инфаркта е причинил не се казва
  • 7 Лора

    4 0 Отговор
    При мен и виаграта не им помага на мъжете :(((

    Коментиран от #8

  • 8 Що извърташ. нещата Хермес

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Лора":

    Като ти си мъжа, сега хората непрекъснато си менят половата ориентация, радвай се че си 2 & 1,много порно гледат и прилагат...!
  • 9 Няма нужда

    0 4 Отговор
    Като се излекуват хламидия (еликсир 44), уреаплазма и микоплазма, пият се добавки за потентност, много вода, слабителни и ходене пеша + jelq = самолетът скача като на левент!
  • 10 От Пирдоп

    5 0 Отговор
    Локум,,РОЗА" и МАСТИКА!
  • 11 Радо

    5 0 Отговор
    Погребахме и бай Евстати днес
    не издържал човека в тая жега
    виагра пил, и не една, а шес
    зорлем му затворихме ковчега
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.