Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 18:11 14 333 25

Маниак на тема здравословно хранене почина на 33

  • здравословно хранене-
  • здравословен начин на живот-
  • начин на живот-
  • фатално заболяване-
  • левкимия-
  • рекорд на гинес-
  • дълголетие-
  • смърт

Британецът дори не предполагал, че може да страда от смъртоносна болест

Британски учител направи опит за световен рекорд по дълголетие, придържайки се стриктно към здравословния начин на живот. Опитът на Мат Мийдс обаче, завърши безславно и трагично. Британецът почина на 33-годишна възраст, 20 дни след като научил, че страда от тежко заболяване.

Преподавателят бил обсебен от здравословния начин на живот. Той никога през живота си не бил близвал алкохолни напитки, не пушел и консумирал единствено здравословни храни, за да живее възможно най-дълго. Той също така спортувал активно и редовно посещавал фитнес залата.

Този негов режим и начин на живот трябвало да му донесат място в книгата на рекордите на Гинес, като човекът живял най-дълго, водейки здравословен живот.

Когато започнал да изпитва болки в стомаха, пристъпи на нощно изпотяване и умора седмици наред, дори не му хрумнало, че това може да са признаци на някакво заболяване. Той бил убеден, че начинът му на живот не би могъл да позволи на тялото му да се разболее.

Младата му съпруга обаче, не смятала така и го завела на лекар. След като го прегледал и видял резултатите от изследванията му, лекарят му поставил ужасна диагноза.

Оказва се, че мъжът имал левкемия в напреднал стадий. По-малко от три седмици след поставянето на диагнозата Мийдс починал от остра лимфобластна левкемия.

"Мат беше много щастлив човек", разказва съпругата му Аби: "Беше позитивен и винаги казваше, че депресията и стресът водят до заболявания".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    119 11 Отговор
    Същевременно, баба на 104 години пуши цигара и я питат: "бабо? пушенето не ти ли пречи?". И тя отговаря: "Чадо, ако не пуша, няма как да умрем ба!"
  • 2 Припс

    96 3 Отговор
    Няма гаранция за нищо.като му свършат дните на човек и изчезваш.
  • 3 Лудогорец8

    89 3 Отговор
    И каква е поуката? Живейте си живота докато можете и както можете! Не се напрягайте с излишни навици за полезно, естествено не консумирайте нещо което знаето, че 100% е вредно де.
  • 4 Да добавя

    66 3 Отговор
    Този човек наистина е за рекорд на Гинес. Най младия починал дълго летник.
  • 5 Аз па съм 140 кила

    66 15 Отговор
    Одеве си пиинах червено вино хапнах си свински гърдимки и сега си лежа и пърдя😂😂😂
  • 6 Емил

    23 23 Отговор
    Трябва душевна (на емоциите и мислите) хигиена, а не само физическа! За русофилистиците пояснявам - за да ти върви колата не е важно само да я миеш!
  • 7 Запазен спомен

    126 3 Отговор
    Без никаква ирония пичове ви разказвам за моят дядо-умря на 89 години.И цял живот е пушил,пиеше всяка сьбота и неделя-и то по много-но никога не се напиваше до козирката.Може би носеше на пиене защото беше с доста големи размери.Почти 2 метра и 140 кила.Хапваше си основно свинско и то мазно и по литьр и половина винце. А като седнеха да пият-по няколко литра отиваха и вино и ракия...Воювал беше в две войни и животьт не му е бил никак лек-бачкане сутрин от 4 ч и докато не се стьмни...Беше огьн старец-до последно сам си цепеше дьрвата и ореше нивите.Та дьлголетието не е само храна и начин на живот-а самият смисьл и жаждата да го живееш този живот-пьлноценно и достойно..
  • 8 Николай

    49 4 Отговор
    Пациент с кашлица при доктора на преглед
    Доктора - пушите ли? -Да
    Пиете ли -Да
    Ще трябва да спрете цигарите и алкохола
    - И като ги спра кво само да кашлям ли?

    Коментиран от #11

  • 9 Гостилничаря

    32 2 Отговор
    И какво общо има здравословният му начин на живот със смъртта!!?? Левкемията е заболяване с генетичен или канцерогенен произход.

    Коментиран от #10

  • 10 Д-р

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "Гостилничаря":

    Ганьооо има,но как акъл да имаш
    Ти?!!

    Коментиран от #13

  • 11 JPower

    32 1 Отговор

    До коментар #8 от "Николай":

    Двама доктори си говорят, единия казва "" Прочетох ,че пиенето и пушенето са вредни"" . Другия доктор-"" И какво, спря да пиеш и пушиш ли??"" А отг. "" Не, спрях да чета""
  • 12 тете

    22 0 Отговор
    Лека му пръст на човека...
    По добре от всичко и с мярка, в тоя живот, и май ще си на-добре.
  • 13 Гостилничаря

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Д-р":

    Пардон, докторе, сигурен съм, че и ти едва ли си светило във всички области и едва ли липсата на акъл се оценява по познанията в непрофесионални направления. Аз (както и други, които познавам) също следваме правилата за здравословен живот и едва ли точно те са довели до смъртта на въпросния човек от статията. В момента съм на 40 и помен нямам от болести. В същия момент доста други, които следват Ганчовите максими, описани в някои от коментарите тук, отдавна са се срещнали със Създателя си, благодарение на наднормени килограми, препиване и др. подобни причини, характерни за българина. Така че едва ли този прецедент е показателен за здравословния начин на живот като причина за сериозни заболявания (въобще да не говорим, че е възможно човекът от статията да е поизкривил малко представите за полезно и да е прекрачил границата му с вредното, която е много тънка). Пий си ракията и не давай мнения там, където не си компетентен. Едва ли точно ти си този, който може да ми каже аз колко акъл имам.......
  • 14 ФАКТ

    12 7 Отговор
    за пореден път се обеждавам 4е в България няма един вярващ 4овек...някой от вас да е 4увал думата Бог..???? и 4е той ни е създал и той ще реши кога да ни си прибере...??? и абсолютно никой човек на таз земя не може сам да си определи сам колко ще живее...нима още вярвате 4е нещо в този живот зависи от вас...???мислите 4е вие може да определяте как да живеете и колко да живеете...4е вие сте господари на съдбата си..така ли си мислите..??? после се 4удите защо сме най долното племе на света..защо вси4ки сме расисти ..вси4ки можем само да мразим и да завиждаме..е господа "хора" цялата тази злоба която е в сърцата ни е благодарение на това 4е напълно сте се отделили от Бог...и от религията си...ето затова сме станали по долни и от животните..и сърцата ви са вковани в омраза и в злоба и нищо друго..жалко само 4е 99 процента от хората в държавата ни въобще си нямат никаква представа от религията си...но когато стане въпрос за друга религия, хора от други държави,с друг цвят на кожата...тогава вси4ко знаем и плюем наред...хора които не познават собствената си религия плюят други религии..хора които не стават дори за хора..плюят други хора къде къде по хора от тях...ние сме просто пълно падение в всяко отношение..и когато стане въпрос за нещо за което си нямаме ни каква представа..тогава говорим най много..сякаш сме много компетентни:) просто сме ,,,,брутално отка4ена комедия

    Коментиран от #20, #23

  • 15 Townboy

    7 1 Отговор
    Животът обича ирониите.
  • 16 Радо

    11 5 Отговор
    Всички здравословни проблеми произлизат от нередовното пиене.
  • 17 Билбо

    9 1 Отговор
    Как се нарича болест ,която не се лекува с ракия?
    Нелечима.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Събев

    10 2 Отговор
    Не пушиш ,не пиеш , по жени не ходиш ... е ти ще си най-здравия на гробищата!
  • 20 vasik atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ФАКТ":

    станислав иванов
  • 21 погребално бюро

    6 2 Отговор
    Ако искаш да разсмееш Бог му кажи колко си велик, какво си постигнал и какви планове имаш!
  • 22 Ивайло

    7 1 Отговор
    Та така че - живейте си на воля!!! Пушене, пиене, секс и всякакви други благинки, в нормални дози разбира се!!! А тоя завалията - цял живот аскетизъм и накрая се гътнал на 33!!! Който не пуши и не пие - умира по-здрав!!!
  • 23 Ивайло

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "ФАКТ":

    Ти буквата "ч" май не знаеш къде се намира на клавиатурата??? Жокер - в горния ляв ъгъл, ако пишеш на фонетика, иначе на третия ред отгоре надолу (без реда с F-овете), през един бутон вляво от "enter"!!! ;)))
  • 24 Maxi

    4 0 Отговор
    Поредното доказателство, че човек предполага, а Господ разполага. Яж, пий, носи си новите дрехи и живей балансирано, докато ти свърши настоящото "приключение".
  • 25 Марто

    4 0 Отговор
    Яжте,пийте и си носете новите дрехи че не знае:::::