Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 15:16 13 201 14

Има храна, която събужда по-добре от кафето

  • енергия-
  • кафе-
  • храна-
  • ябълки-
  • напитка-
  • събуждане

Освен, че ви разсънва, този плод има и редица други ползи за организма

Има храна, която събужда по-добре от кафето - 1
Снимки: shutterstock

Повечето хора още със събуждането си сутрин започват да мислят за голяма ароматна чаша с кафе. Според учените има друг продукт, който може да ви разсъни и събуди много по-добре от кофеиновата напитка.

Редица изследвания твърдят, че този плод може да ни събуди не по-зле от кафето и освен това е много по-полезен от него.

Докато събуждането с кафе зависи от количеството кофеин, ябълките дават на организма енергията, от която се нуждае, посредством натуралната захарна фруктоза и не оставя отрицателни ефекти върху организма, твърдят експертите.

Има храна, която събужда по-добре от кафето
Снимки: shutterstock

Ябълките имат множество предимства, сред които е и фактът, че не натоварват стомаха, както кафето, а освен това не влияят на кръвното налягане.

Разбира се, кофеинът в кафето има по-добър ефект върху самото събуждане, но ползите от ябълката не трябва да се пренебрегват. Тя ще събуди организма по естествен и лесен начин, което няма да предизвика дразнене и липса на сън - често следствие от пиенето на кафе.

Ябълките също са богати на витамини А, В и С, но и на пектин, който абсорбира водата и токсините в организма. Кафето ще работи по-добре за събуждане, но с възможни последици, докато ябълките са здравословен начин да събудите тялото.

Има храна, която събужда по-добре от кафето
Снимки: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    16 25 Отговор
    ябалките са много скапи вав момента неможе всеки да си пузволи ябалки
  • 2 Ох мечо

    15 9 Отговор
    Ябълките са много скъпи в момента неможе всеки да си позволи ябълки.

    Коментиран от #5

  • 3 УжасТ Мечо

    22 4 Отговор
    Мечо, мечо... За какво са ти ябълки зимъска, като ще спиш? Нблягай на граматиката!
  • 4 ТтТ

    12 3 Отговор
    Най-доброто сутрин е липов чай с мед или ако е почивен ден попара сьс домашно вино-чудно е.Какви кафета-какви пет лева
  • 5 Ох, Мечо

    27 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ох мечо":

    Ябълките са много скъпи в момента , НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ДА СИ ГИ ПОЗВОЛИ! Цената на 1кг. е колкото на 1 кроасан или пакет чипс , но за тях не казвате ,че са скъпи , но пък са ужасно вредни!
  • 6 цербер

    5 4 Отговор
    Предлагам ви сутрин за закуска чай от горски плодове с лимонов сок и супена лъжица мед. Плюс чаени бисквити. Много е гот! Ябълката я изяжте към 09,00 часа. Или 2 узрели банана.
  • 7 Никой

    10 3 Отговор
    Кафето не събужда, организма си произвежда някакви химии сам за събуждането. И кафето не вдига кръвното, мерил съм го много пъти, след като един доктор ми каза, че не влияе. Е, като прекалиш след 5-6 нагоре, влияе И енергията от ябълката не е за събуждане
  • 8 Марчела

    4 1 Отговор
    Да наистина е Вярно.Чаша топла вода с лимонов сок и една ябълка.Кафето в 10 часа.
  • 9 Хипопотам с прашки

    3 1 Отговор
    Ябълки не мога да ям, че съм с протеза...!

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    0 1 Отговор
    То и един индиец след 42 яйца е умрял. Та всичко с мярка. Кафето е добро, стига да не се пият повече от две кафета за деня и то не някакви скоросмъртни къси и концентрирани, а стандартно кафе. Ябълка на гладно не е добре, поне не понася на всеки стомах. По-добре е както казва "цербера" ударете едно чайче с малко мед, след час изяжте ябълката, така първо отмивате токсините от стомаха и червата, задействате стомаха и след това му давате храна. Не че го правя, но съм го правил.
  • 12 Ани

    1 0 Отговор
    Аз точно това правя ябълка и после кафенце
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 анти наркоман

    1 0 Отговор
    Странно как още кофеиновите наркомани не са се разпищели как кафето не било вредно и в никакъв случай не било наркотик. От кофеиновите и никотиовите наркомани по-нагли и фанатизирани няма. Винаги са готови да обяснят как кафето не само не е вредно, а даже полезно и мразят и завиждат на тези които не друсат като тях. Истината си остава една - кафето е един стимулант който води до пристрастяване и тежки многостранно последици на организма. Затова и толко го лансират евреиската медия и евреиският бизнес. Дали е искуствен или естествен наркотик - все тая. Кокаина и той естествен уж и какво - не е вреден ли!? Най жалко и глупаво ми звучи "ароматно кафе" . Тая гняс смърди на помия, смятай за да ти е ароматно какъв наркоман закостенял трябва да си!