Last news in Fakti

25 Юни, 2012 17:14 807 0

Marracash забиват на “Аларма Пънк Джаз”

  • marracash orchestra-
  • marracash-
  • кино “влайкова”-
  • бнр-
  • аларма пънк джаз-
  • музика

Една от емблематичните мултижанрови формации на съвременната германска независима сцена, Marracash Orchestra идва у нас на 27 юни. Групата ще гостува на столичното  кино “Влайкова” в рамките на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз”. Началото е от 21.00 часа, входът е 7 лв.

 явление не само в родния си Дрезден, но и в по-широк (източно- и западно-) европейски контекст. Група от категорията на Dubioza Kolektiv, Balkan Beat Box и Foltin, Marracash не се притесняват да експериментират с наглед несъвместими жанрове като реге и спагети уестърн,хардкор и френски шансони, инди-рок и психеделик дъб.

Не ги смущава и форматът на концертите им – свирят и в кино салони, и в опушени барове, и в големи концертни зали, и на open air фестивали, дори на улицата (да си припомним клипа им, заснет в Севлиево на предишното им балканско турне).

Този път балканската обиколка на бандата е промоция на новия им топъл-топъл албум Pandemonium, издаден на винил преди около месец (и то по препоръка на екипа на „Аларма Пънк Джаз”, с който групата участва заедно на Форума за независима музика „Музика без граници” във Вуковар , Хърватия, миналата есен).
 
Pandemonium е истински музикален Франкенщайн, в който границите между различните жанрове напълно се заличават и е първият албум на групата, в който текстът е равностоен на музиката като послание. Но истинската сила на оркестъра е на сцената – музика, превъплътена по такъв начин в пого, пот и подскачане, че със сигурност ще свалите поне 5-6 килца след час и половина. Всички, които са били на предишните им концерти, организирани от „Динго Мюзик” у нас, ще го потвърдят. На останалите няма да им трябва много време, за да бъдат убедени.Marracash Orchestra са истинско пътуващо фрий-шоу на колела, комбиниращо DIY-прийомите с музикален перфекционизъм и подчертана театралност на сцената. И „фитнес-кабаре”, както биха се изразили колегите от „Фолтин”.
 
За тези от вас, които не са в София и не могат да хванат най-бързото превозно средство, за да се придвижат до кино „Влайкова” до 21:00ч., концертът ще се предава, както си му е редът, по програма „Христо Ботев” на БНР от 21:20ч.
 
Накрая ще бъде обявена и есенната програма на „Аларма Пънк Джаз Фест”, която включва легендите на фрий(к)-пънк-джаза The Ex (Холандия) и The Thing(Швеция), балканско турне на една съвсем нова българско-мексиканско-перуанско-немска ню уейв формация, спейс-рок легендите Oresund Space Collective (Дания/Норвегия/САЩ) и живеещия в Монреал тайвански „пет с китара” Алекс Хан Хунтай с проекта си Dirty Beaches (съвместно начинание на„Аларма Пънк Джаз” и Indioteque).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА