Last news in Fakti

27 Юни, 2012 14:48 1 196 1

Възбраниха 600 кг. конско месо

  • възбраниха-
  • конско-
  • месо

След получен сигнал от служители на Полицейско управление в Симеоновград, за нерегламентирано транспортиране на месо, инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните град Хасково са проверили транспортното средство, с което нерегламентирано е превозвано месо.  Установени са 16 броя четвъртини (около 600кг.) трупно месо без маркировка и без документи за произход. Превозното средство не е регистрирано по смисъла на Закона за храните и не може да извършва транспорт на суровини от животински произход.
По мнение на проверяващите месото е конско и най-вероятно се транспортира с цел продажба. За установеното нарушение на превозвача е съставен Акт за административно нарушение. Месото е поставено под възбрана и ще бъде насочено за унищожаване в екарисаж.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    0 1 Отговор
    НЕ,ТЕЗИ 16 БРОЯ ЧЕТВЪРТИНИ,ПРЕВОЗВАЧА ЩЯЛ ДА СИ СЕДНЕ ДОВЕЧЕРА И ДА СИ ВЕЧЕРЯ С ТЯХ!!!ПОЗОР,НИКАКЪВ КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕ! НАСЕЛЕНИЕТО ТРЯБВА ДА НАМАЛЯВА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ!