14 Ноември, 2019 15:28 2 539 10

5 съвета за оцеляване в тежки ситуации

  • ситуации-
  • военноморски сили-
  • тежки ситуации-
  • стрес-
  • съвети-
  • оцеляване

Съвети от американските военноморски сили

5 съвета за оцеляване в тежки ситуации - 1
Снимки: shutterstock

Членовете на американските военноморски сили са едни от най-добре подготвените военни части в света. Те могат да оцеляват при абсолютно всякакви ситуации и условия, благодарение на тежката физическа и психическа подготовка, през която преминават по време на обучението си.

Ситуациите, описани по-долу са толкова екстремни, че вероятността да ви сполетят е минимална. Но пък винаги е добре да сте подготвени за тях.

Вижте как се справят американските тюлени с тях:

1. Под вода и със завързани крайници

5 съвета за оцеляване в тежки ситуации
Снимки: shutterstock

Ако попаднете в ситуация, при която и ръцете, и краката ви са завързани, а същевременно потъвате под вода, правилната тактика е да имитирате подскоци с тялото си. С повече усилие ще достигнете до повърхността, където, за да се задържите, трябва да повторите движението, но в хоризонтален вид.

2. Намиране на вода в планината5 съвета за оцеляване в тежки ситуации
Снимки: shutterstock

Ако водата ви свърши, докато сте на поход в планината, най-добре се спуснете по-ниско в района, където вероятността да намерите чиста вода е огромна.

3. При паника

5 съвета за оцеляване в тежки ситуации
Снимки: shutterstock

Ако попаднете в ситуация на паника, независимо дали става въпрос за нещо в работа или пък за оцеляване в природата, трябва да се насилите и да мислите позитивно. Така нарастват шансовете ви да се организирате по-добре.

4. Ако се загубите в планината

5 съвета за оцеляване в тежки ситуации
Снимки: shutterstock

Ако се загубите по време на преход, първо намерете някое поточе или рекичка. След това проследете течението му и то със сигурност ще ви отведе до открито и населено място.

5. При взрив

5 съвета за оцеляване в тежки ситуации
Снимки: shutterstock

Ако близо до вас се случи взрив, гледайте да се приземите по корем, като покриете главата си с ръце, а краката ги сгънете в коленете и кръстосате. Отворете устата си, за да предпазите дробовете си и тъпанчетата от взривната вълна.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    6 11 Отговор
    Ако са двама ще е по-лесно, ще си акат, пикат в устите един на друг и ще са наядени и напоени!
  • 2 Plovdiv

    35 1 Отговор
    "Тюлените" трябва да ги пратят няколко месеца в България да живеят с по една пенсия на месец... След това ако оживеят, вече няма да има какво да ги уплаши.

    Коментиран от #7, #10

  • 3 Радо

    11 3 Отговор
    Тва нищо не е - в ШЗО-то на времето ни учеха да държим калашниците си напред, че ако ни удари атомна бомба, да не ни капе разтопеното желязо от автомата по пръстите на краката и да ни изгори.

    Коментиран от #6

  • 4 бегай бре

    4 2 Отговор
    ...пълни врели не кипели....,на Хамериканската рая и промиват мозъка с прожекции на Рамбо и Умирай трудно преди битка....ако се озовеш с вързани ръце и крака във вода,спокойно можеш да се помолиш на дядо Боже...,за другите неща всеки е чувал -- поне 10 вида предавания има по Нешинъл...,само за последното не бях чувал....
  • 5 Баба Цоцолана

    1 0 Отговор
    Уууууу, това страшно...!
  • 6 Behemoth

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Ам като чуйш команда АТОМ ,Ко прайш?Само посветените ще оцелеят... хахахххххх...
  • 7 Последния софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Plovdiv":

    Няма начин да оцелеят.
  • 8 Пернишки тюлен

    2 1 Отговор
    Да дойдат в Перник на по ракия в някоя кръчма ако издържат от 17часа до 22 часа , след това до 3 часа , да са готови за сутринта за втори тур.
  • 9 КОМПОТА

    0 0 Отговор
    Колко минуса ще събре този коментар ????
  • 10 Алфа Ромео

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Plovdiv":

    Тогава вече гаранция ша рухнат и психически и физически.