Last news in Fakti

30 Юни, 2012 17:26 2 837 2

Диетата на Аткинс вреди на сърцето

  • аткинс-
  • диета

Методът за отслабване, разработен от Робърт Аткинс, увеличава рисковете за сърдечни заболявания, предупреждават диетолози.

Диетата представлява ядене на храни с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на протеини, но увеличава с 28% вероятността от проблеми със сърцето.

Последователки на този метод са актрисите Дженифър Анистън и Рене Зелуегър, които упорито твърдят, че подобна информация е твърде преувеличена, тъй като диетата не крие никакви рискове за женския организъм.

Но според специалисти рискът е голям, особено при жените, които спазват диетата много дълго време. Протеинът сам по себе си не е опасен, но храните, получени от животински продукти с високо съдържание на наситени мазнини, са вредни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 котьо

    0 0 Отговор
    -Методът на Аткинс безспорно вреди, защото изключва наситените мазнини от животински произход - те не са вредни!
    Вредни за Вас са ненаситените мазнини от растителен произход и то най-вече рафинираните, разберете го най-накрая и не се подвеждайте от "Безумни псевдо научни публикации" и подобни изследвания, които целят да Ви направят пациенти на така обичаните от всички лекари.
    За повече истина на:
    http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5476 ,
    с най-добри пожелания!
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    to i dietata na diukian skapva babrecite