1 Декември, 2019 11:19 18 551 12

Първата фолк певица, снимала се за ''Плейбой'', стана учителка

  • поп фолк певица-
  • учителк-
  • плейбой-
  • ина

Ина споделя, че сцената ѝ липсва, но не мисли за завръщане

20 години след като изпя големия хит ''Зелено'', който я направи звезда и се превърна в нейна визитна картичка, поп фолк певицата Ина е далеч от светлините на прожекторите. Ина е първата фолкпевица, снимала се за "Плейбой".

Ина работи като учител в една от най-големите и хубави детски градини в София. Споделя, че контактът с толкова много деца я зарежда с много положителни емоции. Понякога приема участия за ретропартита, но държи те да са в София или в близост до столицата, тъй като е майка на две деца и като работеща жена денят ѝ започва в 6,30 ч. сутринта.

,,На тези участия идват предимно млади хора и учудващо за мен е, че знаят и се забавляват на песни създадени преди 15-20 години. Това ме радва и си казвам: „Значи си е струвало”, разказва тя.

Ина споделя, че сцената ѝ липсва, но не смята да се завръща под светлините на прожекторите.

,,Смятам, че всичко е до време и човек трябва да е реалист. Аз дълги години съм извън сцената и не знам едно евентуално завръщане дали би било ефективно. Има толкова млади колеги, нека им дадем път'', пред в. ''Телеграф'' звездата.

Ина се връща в годините, когато продуцентът ѝ Ненчо Касъмов и предлага на изпее „Зелено”. Чува мелодията, която ѝ свирят на пиано и я изпява, без да знае, че това е гръцко парче. После когато чува оригинала си казва: „Боже, аз какво съм пяла”. Тази песен я превръща в звезда за кратко време. Следват още много успешни хитове, но този става нейната визитка и така е до днес.

,,Жанрът много се промени. В някои отношения към по-добро, особено като качество на звука и качеството на клиповете. Но твърде многото продукция, която бълва всеки ден, направи така, че песните да имат кратък живот. Хората сякаш се пренаситиха. Днешните песни нямат шанса да останат толкова дълго във времето. Няма я тази мелодичност. Парчетата, които ние певците, от моето поколение пеехме, бяха лесно запеваеми и може би затова се превърнаха в такива хитове, които се слушат и днес'', казва Ина.

Днес Ина има стабилно семейство – любящ мъж и две момчета, които не са наследили нейния музикален талант, но са меломани. Тя няма болни амбиции за тяхното бъдеще, но иска да ги възпита да станат добри хора.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охооооо

    40 0 Отговор
    Тя жената вече ще се пенсионира, като учителка, вие сте се сетили да ни уведомите :)
  • 2 Лорчето, ценител на хубавото...!

    21 3 Отговор
    Инчето е красива и стабилна жена...!

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Учителка проститутка

    12 20 Отговор
    Българин да си е Зла съдба. Туй не е име на народ а на болест някаква

    Коментиран от #9

  • 5 Зла съдба е да си българин...!

    11 4 Отговор
    Защото такива като вас са повече от нормалните...!
  • 6 Селянин без колело

    18 16 Отговор
    И на какво ще ги учи,как да го лапат до мадята ли ???
  • 7 То ако е до домадята бива

    5 6 Отговор
    Ами ненаситни, целите са в употреба и затова, че са грозни плюс стари,не се забелязва това...!
  • 8 На о, ценител на хубавото

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":

    Хубаво пее Ина. Но сега темпото на индустриал мюзик асортимент се засили и всеки ден бълва сходни парчета, което снижи шанса да откриеш хит сред тях. Сякаш като видиш попфопк певица вече и знаеш какво ще пее - кючек, с много сладки думи и голи тела в кадър.

    Коментиран от #10

  • 9 Фидий

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Учителка проститутка":

    Проституцията е първа природа на всички жени бе. Ето и Лилит, първата гърл каза на Адам: или ми правиш кожена пола и ботуши и камшик да те пляскам или няма любов! Навред жените държат пазарлък, а любовта. Само цената е различна. Брака е дългосрочен договор, да и снасят пари, секс и да си слуга на женски капризи, а срещу това секс, пране чорапи и може две хайванчета да ти роди и да водиш на градина. А има и търгуват на час....
  • 10 Куку

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "На о, ценител на хубавото":

    Не те разбрах, явно и това ти куца...!

    Коментиран от #11

  • 11 На о, ценител на хубавото

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Куку":

    Моля за прошка за всички грешки!!! Вината Мие, че дяволска та Суайп клавиатура от прекалено интелект и самообучение, сама си поставя каквото реши. Аз го редактирам и продължа, а тя пак го промени? Няма да коментирам, за да не се излагам и ядосвам читателя. Но идеята ми беше, че сякаш се унифицира попфопк. Преобладаващо е арабски кючек, гръцки и сръбски мотиви и ромски импровизации, е и балади блусове. Тоест, музиката стана еднообразно в попфопк, въпреки различни думи, мелодии и изпълнители. А аз харесвам попфопк, затова и казах мнението. А и съм свирил малко. От 4-5 години насам това, което опитах се усеща.
  • 12 Age

    5 1 Отговор
    Браво!
    Ще си вади хляба достойно, дано има повече жени като нея.