Last news in Fakti

19 Декември, 2019 10:05 6 553 3

Рецепта на деня: Сирене в гювече (ВИДЕО)

  • сирене-
  • гювече-
  • люта чушка-
  • mate kitchen-
  • какво да сготвя

В компанията на чаша червено вино е истински празник за небцето

Рецепта на деня: Сирене в гювече (ВИДЕО) - 1
Снимка: Mate Kitchen

Всеки българин има поне едно любимо ястие, приготвено в глинен съд. Традиционно гювече, което носи и името на съда, в който се пече, или пък различните варианти със сирене, яйца, зеленчуци, пикантен колбас. Mate Kitchen предлагат едно семпло наглед ястие, с което можете да нахраните дори неочаквани гости. Тайната на неповторимия му вкус е чубрицата.

Необходими продукти:

4 домата

600 гр. сирене

20 гр. кашкавал

4 печени чушки

100 гр. масло

4 люти чушки

чубрица, черен пипер, магданоз на вкус

Начин на приготвяне:

Пригответе четири гювечета и разпределете маслото по равно на дъното.

Нарежете доматите на кубчета и ги наредете върху маслото. След това сложете нарязаното на едри кубчета сирене и печените чушки, също нарязани на едро.

Поръсете с чубрицата и черния пипер и ги сложете в студена фурна. Включете я на 200 градуса, за да се затоплят постепенно. В противен случай рискувате да се спукат.

Печете сиренето в гювече в продължение на 20 минути, след което извадете и разпределете настъргания на едро кашкавал. Поръсете с магданоза и върнете обратно във фурната докато кашкавалът се запече.

Поднесете гювечетата горещи с люта чушка и мек хляб с хрупкава коричка.

Гледайте ВИДЕО към рецептата ТУК.

Тази рецепта е предоставена от Mate Kitchen - най-новата кулинарна платформа за домашни видео рецепти. На нея ще намерите още много полезни кулинарни съвети, както и идеи за вкусни рецепти с остатъците от хладилника, защото мисията на екипа е да се бори с разхищението на храна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 2 Отговор
    5 мин. в микровълнова. Кой ще ги чака на фурна ...
  • 2 Крюшо

    3 0 Отговор
    Вкусна гозбица, може би посничка, поради все още поста....!
  • 3 Шошо

    1 0 Отговор
    Вкусно,ако прибавиш и топка овкусена кайма,става супер.