Last news in Fakti

20 Декември, 2019 12:18 12 111 16

Бившият на русата Златка стана бодигард на бившия на Анелия

  • георги валентинов-
  • мма боец-
  • златка димитрова-
  • русата златка-
  • охранител-
  • бодигард

Кариерата на ММА боеца е в застой, заради което той намира други начини да се издържа

Униженият в ефир бивш годеник на Златка Райкова – ММА боецът Георги Валентинов, се препитава като професионален охранител на скандален министерски син. Наскоро 26-годишния бияч започна работа като личен бодигард на Калоян Арсенов, синът на царския министър на екологията Долорес Арсенова.

Макар и невъоръжен с огнестрелно оръжие, бившият на Русата Златка следва неотлъчно министерското чедо и задължително се вози до него в някоя от лимузините му. Георги Валентинов провежда и силовите тренировки на редовите бодигардове на Калоян Арсенов, а запознати доверяват и че отговаря за охраната на медицинската фирма „МС Фарма”, управлявана от бащата Асен Арсенов.

Работата като бодигард едва ли е по вкуса на свикналия с медийно внимание Георги Валентинов. Младият спортист обаче преминава през тежък момент в живота си, тъй като е останал без никакви пари, а и без шанс за бляскава международна кариера. В началото на декември договорът му с американската промоутърска компания „Белатор” бе едностранно разтрогнат, макар Валентинов да изкара 20-дневен лагер в Ирландия с част от топ бойците на спортната организация. Според официалното обявление на „Белатор”, Георги Валентинов е освободен заради предположение, че е участвал в расисткия скандал на мача България – Англия.

Мачът от европейската футболна квалификация, игран на 13 октомври, бе прекъснат на два пъти от съдията заради маймунски подсвирквания и обидни скандирания към тъмнокожите звезди на британците. Впоследствие избухна шумен международен скандал, а английските медии нарочиха българите за най-големите расисти на Европа.

В епицентъра на срамното събитие попадна и Георги Валентинов, който бе заснет на трибуните на стадион „Васил Левски” с черна маска на лицето, с блуза „Хулиганите от София” и в компанията на членове от крайната групировка „София Запад”. Именно тази групичка беше заклеймена от английските медии като расистката агитка, атакувала вербално тъмнокожите футболисти.

Георги Валентинов упорито отрича участието си в расисткия скандал и твърди, че е попаднал случайно на стадиона сред групичката гамени. „Не съм отправял никакви расистки жестове, изкараха ме такъв без никакви доказателства. Грешката ми беше, че си сложих маска на лицето, но беше много студено. Заради това и си тръгнах от стадиона още първото полувреме. Надявам се случаят ми да бъде преразгледан и да не бъда изключен от световната ММА организация”, защитава се бившия годеник на русата Златка.

Познавачи на порядките в професионалните бойни среди обаче са скептични, че Георги Валентинов ще бъде амнистиран. „Американците от „Белатор” са изключително влиятелна и печеливша организация и бягат в зародиш от подобни скандали. Оттук нататък за Георги ще е чудо, ако успее да пробие в Америка – никой промоутър няма да го вземе, след като е освободен от толкова престижна организация, и то заради расизъм”, категоричен е организатор на ММА турнири в България.

Според думите му, Георги Валентинов е изпуснал шанса на живота си, а и възможност да забогатее. Бойците на „Белатор” печелят минимум по $ 250 000 годишно от участия в турнири, а най-големите им бойни звезди си докарват по няколко милиона. Разбира се, затова мачото трябва да се сърди на себе си.

Малка утеха в голямото нещастие на 26-годишния старозагорец е, че той се измъкна без присъда за спортно хулиганство. От МВР само са разпитвали Георги Валентинов за присъствието му на мача България – Англия, но не са го уличили като един от хората, обиждали тъмнокожите спортисти. Някои допускат, че Валентинов е задействал връзки в полицията, тъй като за спортно хулиганство след двубоя с британците по бързата процедура са били осъдени над 30 членове на групировката „София Запад”, които бяха на мача заедно с ММА боецът.

„Калоян Арсенов помогна на Жоро да се измъкне без присъда. Двамата са приятели от няколко години и Калоян финансираше спортната му бойна кариера. Сега, когато тя е провалена, Валентинов бе устроен на работа като бодигард, докато си стъпи на краката”, разказва близък до сина на бившата министърка на екологията (2001-2005 г.) Долорес Арсенова.

33-годишния Калоян Арсенов също не е с цветуща обществена репутация. През октомври 2017 г. той бе арестуван заедно с Йордан Златков, син на дупнишката крими персона Злати Златистия заради безразборна стрелба с пистолет в софийския квартал „Лозенец”. Миналата есен министерското чедо отново се озова в ареста, след като засече с поршето си автомобил на съдийка от Върховния касационен съд и нанесе побой над мъжа ѝ. За това провинение са му повдигнати две обвинения – за хулиганство на пътя и побой с причиняване на средна телесна повреда, пише Уикенд.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоше..!

    11 2 Отговор
    Яла при.,, съсетката,, тъкмо свикна на такива като тебе, ко ти трябва,, дърта невестулка,, един мухляса още повече при нея....!!! (не мърда, не диша да не изпусне келепира,, бай Ганьо...!)
  • 2 007

    26 2 Отговор
    Вмирисани И*ани Пу*ки , съкратено _ВИП_ 🙄🤢🤮
  • 3 Бай мангал

    13 2 Отговор
    Бббоооолииии маса хххуууоооиииййй
  • 4 Киро

    26 3 Отговор
    Фейк статия.Тоя е един от лидерите на София запад, той и Дани Илиев се занимават с разпространение на наркотици.И на двамата кариерата им е във възход.Георги кара Ауди а8, а Даниел mercedes gls63.Георги скоро беше подписал с bellator (втората най-престижна мма организация), след това го изгониха заради присъствието си на мача България-Англия, но според мен пак ще го върнат, защото е добър ММА боец.

    Коментиран от #8

  • 5 9936

    28 4 Отговор
    Бе на кой му дреме за разни биячи и тем подобни индивиди?
    Пишете за хората постигнали нещо с ума си, които и без това не са много, но пък са доста по-качествени и могат да поведат страната към развитие и прогрес. Какво ни пишете за разни бодигардове, от които нищо полезно няма да настъпи.
    Е вярно е, че спортистите ни прославят по света, ама само до там, със слава не се живее и заплатите на народа няма да скочат нали?

    Коментиран от #16

  • 6 бай онзи

    34 0 Отговор
    аха, единия помиар наел другия помиар и дружно се правят на мутри :) Интересното е накрая на статията :)

    Коментиран от #9

  • 7 Той затова е тъп..!

    13 0 Отговор
    Чак сега видях, че е от голямото,, разтурену селу,,...!
  • 8 Еблю

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Ти да ни си им личния ибрикчия?
  • 9 Йордан

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай онзи":

    Да, ти можеш ли да си представиш в каква кочина живеем,след като е нанесъл побой на мъжа на СЪДИЯ от ВКС и ще или му се е разминало.
  • 10 Гост

    14 1 Отговор
    Бг див селяндур с един от най-големите парцали!Чудя се кой би си легнал с това блато, което е създало стотици баджанаци!
  • 11 Поздрави

    18 1 Отговор
    МНОГО просто момче, но не знаех че е толкова безмозъчен.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мдааа

    1 5 Отговор
    Както обикновенно пишете пълни глупости.
    Бодигард се става след многомесечни курсове. Желателно е да са от прочути школи. Такива курсове има в Италия, Германия, Русия, Израел и др.
    Най-добрите са руската и израелската, но по практичност, подготовка най-добрата е руската школа. Има 4 руски школи за бодигардове- в Сан Петербург е 1, в Москва са 3.
    Курсовете са по 11 месеца. След завършването има при желание на курсиста още един курс от 6 месеца, той е практичен, за придобиване на мусколни рефлекси на тялото.
    И израелските са добри, но по практика и реалност руските са най-добрите. Израелските са повече с военен привкус, и малко куцат по реалност.
    Във всичките си плащаш и почваш курса. Единствено при руснаците минаваш всякакви прегледи. Най-важни са психологичните тестове и прегледи. Ако не те одобрят след психиатричните прегледи и тестове те махат от курса.
    Заплащането за тези курсове е ужасно скъпо. Ако минеш прегледите разбирасе.
  • 14 Фак на тия факти

    8 0 Отговор
    Личен лапач да но не и гард... тоя миджет и за чеп за зеле не става....
  • 15 Хасан

    2 1 Отговор
    Нека дойде в махалата да го видим какъв бияч е тоя.
  • 16 Санчо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "9936":

    А, хубава си е статията. Дори и ти си я прочел.